Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Όταν ακούσετε να λένε στην τηλεόραση για επέκταση στα 12 ν.μ…»


Αμύνεσθε περί πάτρης

Και να που ξαφνικά ακούσαμε τον υπουργό εξωτερικών να μιλά για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και έρχονται στις μνήμες των Ελλήνων όλα εκείνα τα προφητικά λόγια των Πατέρων… «Όταν ακούσετε στην τηλεόραση να λένε για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης ακολουθεί ο πόλεμος», «από μικρή αιτία…» και λοιπά.

Τόσα χρόνια που τα γεγονότα φαίνονται ότι έχουν δρομολογηθεί και που ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται, όπως ακριβώς είχαν προφητέψει τονίσει οι Πατέρες, τόσα χρόνια που η προδοσία των ποιμένων ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής, εμείς ο λαός τι κάνουμε;
Ακολουθήσαμε ως πρόβατα επί σφαγή τις επιταγές τους• δεχτήκαμε να μας επιβάλλουν παιδεία ισλαμική, δεχτήκαμε να θεωρούμε άξιους ιερείς που αγκαλιάζουν το κοράνι, δεχτήκαμε πολιτικούς και άλλους που ανάβουν τις επτάφωτες λυχνίες στις εβραϊκές στοές, δεχτήκαμε κάθε τι μη Ελληνικό και μη Ορθόδοξο.
Μας έκλεψαν την πατρίδα, μας ανάγκασαν να φύγουμε στο εξωτερικό, μας έφεραν αλλόθρησκους κι αλλοεθνείς να κατοικούν εδώ θεωρώντας πατρίδα τους την Ελλάδα και τους έδωσαν όλα τα δικαιώματά μας, ενώ από εμάς τα πήραν όλα. Μας μίσησαν κι εμείς είπαμε κι ευχαριστώ για το ψίχουλο που μας δίνουν.
Μας πούλησαν στο κράτος του αντιχρίστου και εμείς είπαμε «δε βαριέσαι αδερφέ».
Αν εμείς δεν είμαστε Ιούδες, τότε ποιοι είναι;
Αν εμείς δεν πουλήσαμε τον εαυτό μας και τον ίδιο τον Χριστό για ένα κι όχι τριάντα αργύρια, τότε ποιοι τον πούλησαν;
Ποιοι τον σταύρωσαν; Ποιοι δεν επιτρέπουν την ανάσταση του είναι μας;
ΕΜΕΙΣ! Γιατί… ο Χριστός σταυρώθηκε τότε κι αναστήθηκε τότε μα για πάντα για να μας δείξει ότι όλα νικιούνται μπροστά στο ΦΩΣ, μα εμείς δεν λέμε να κατέβουμε από τον σταυρό του μαρτυρίου, δεν θέλουμε να αναστηθούμε ως Έθνος.
Από εμάς εξαρτάται, από εμάς και μόνον.
Έγκαιρα πριν καιρό τα είπαν οι Πατέρες για τα δούμε να εξελίσσονται στα μάτια μας όλα αυτά. Έγκαιρα μας είπαν οι άνθρωποι του Θεού «μετανοείτε, έρχεται η βασιλεία».

Και τόσα χρόνια μας δόθηκε η ευκαιρία να μετανοήσουμε μπροστά σε όλες τις προδοσίες που έγιναν και γίνονται σε βάρος μας, να κοιτάξουμε μέσα μας, να βρούμε τον εαυτό μας, να τον αγαπήσουμε• κι εμείς αντ’ αυτών αγαπήσαμε το χρήμα, την ανωμαλία, φθονήσαμε τον αδερφό, δεχτήκαμε να πλανηθούμε από διαβολανθρώπους με μαγείες και μαλακίες, την ίδια ώρα που εκ φύσεως: «θεοί εστέ και υιοί Υψίστου άπαντες» λέει ο Χριστός.
Και ό,τι πιστέψαμε από όσα μας σέρβιραν θεουργήθηκε και έγινε τρόπος ζωής μας, μακριά από κάθε τι που μπορεί να αφυπνίσει τις ανθρώπινες αξίες μας και να μας οδηγήσει αναίμακτα στην σωτηρία και ανάσταση του Έθνους μας.

Και τώρα μπήκαμε στην τελευταία πράξη του δράματος. Η Μέση Ανατολή ετοιμάζεται για τον πόλεμο που είναι προ των πυλών, και είναι πια μόνο θέμα χρόνου ο πόλεμος να κτυπήσει την πόρτα μας. Πόλεμος… οι παλαιοί γνωρίζουν τι θα πει• γνωρίζουν αυτήν την τραγωδία. Οι νέοι παρασυρόμενοι από την άγνοια της ηλικίας δεν μπορούν να συλλάβουν το μέγεθος αυτής της τραγωδίας.
Κι όλα αυτά γιατί; Οι Πατέρες που τα έλεγαν νομίζετε ότι απλά εξιστορούσαν μια μελλοντική ιστορία; Όχι! Τα έλεγαν γιατί μας παρότρυναν να αλλάξουμε τρόπο ζωής, να φύγουμε από τις ματαιότητες που μας σερβίρουν και να ζούμε στην Αγάπη του Χριστού, στην Αλήθεια του Λόγου.
Αν είχαμε αλλάξει τρόπο ζωής, νομίζετε ότι όλα αυτά τα αισχρά θα συνέβαιναν;
Πολλοί θα βγουν εδώ να πουν, όπως έχουν αναφέρει και στο παρελθόν, ότι τα γεγονότα δεν αλλάζουν, η Αποκάλυψη θα γίνει. Και ποιος σας είπε ότι μόνο με τον αυτόν τρόπο γίνονται τα πράγματα;
Ποιος σας είπε ότι θα αξίζαμε τέτοια τιμωρία αν ζούσαμε με αγάπη αδερφωμένοι μεταξύ μας;
ΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι εξαρτώμενα των αποφάσεών μας, του αυτεξουσίου μας.

Επιλέξαμε να ζούμε μακριά από το Φως, καθοδηγούμενοι από αυτούς που μισούν την ανθρωπιά, από λύκους που με την μάσκα του προβάτου θέλουν τον αφανισμό μας, εγχώριους και ξένους. Κι έτσι, ο Θεός παραχωρεί και επιτρέπει να δούμε πού καταλήγουν οι αποφάσεις μας. Επιτρέπει να ζήσουμε τον όλεθρο που έρχεται με γρήγορους πια ρυθμούς.

Αφού λοιπόν παραμένουμε αμετανόητοι ως σύνολο, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τον όλεθρο.
Ετοιμαστείτε λοιπόν να το ζήσουμε κι αυτό.
Τότε επιτέλους θα αγαπηθούμε και σταματήσει το κακό. Αναρωτηθείτε όμως… ήταν ανάγκη να φτάσουμε ως εδώ;

Το τι ακριβώς θα γίνει το είπαν ξεκάθαρα οι Πατέρες, ακόμα το λένε, κι ακόμα προτρέπουν τον ελληνικό λαό να αλλάξει τροπάρι. Κοίτα να δεις αδερφέ μου, σκέψου το μέγεθος της πλάνης, να διαδίδουν κάποιοι πως η αγάπη μεταξύ μας είναι ουτοπία και πλάνη!
Λυπάμαι πραγματικά για όσα συμβαίνουν, θλίβομαι για την κατάντια μας. «Αν δεν βρεις τον παράδεισό σου εδώ, σε καμία άλλη ζωή δεν θα τον βρεις», είχε πει ο γέροντας Ιωάννης• και πού, αναρωτιέμαι, βρήκε τον παράδεισό του το σύνολο του ελληνικού λαού;



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]