Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Handelsblatt: Μολότοφ και ένοπλες επιθέσεις - Η σκιά του φόβου πάνω από την Αθήνα


«Αναρχικοί πετούν κοκτέιλ μολότοφ. Ένοπλοι πυροβολούν πάνω από μία μηχανή. Η Αθήνα βιώνει ένα κύμα βίας. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας κατηγορείται ότι η κυβέρνησή του δεν μεριμνά για την ασφάλεια των πολιτών», γράφει σε ανταπόκρισή της η Handelsblatt, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που έχουν σημειωθεί στην πρωτεύουσα και κυρίως τη χθεσινοβραδινή επίθεση κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Η γερμανική εφημερίδα κάνει μάλιστα λόγο για «κλίμα πολέμου», επικαλούμενη δηλώσεις του δημάρχου της πόλης, Γιώργου Καμίνη, ο οποίος είπε επίσης: «Θέλουν νεκρούς».

«Με την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ κλιμακώνεται το κύμα βίας που παρατηρείται εδώ και μήνες στην Αθήνα. Ολοένα πιο συχνά, συμμορίες κουκουλοφόρων αναρχικών καθιστούν ανασφαλές το κέντρο της πόλης, πυρπολούν και καταστρέφουν καταστήματα και αυτοκίνητα, διώχνουν τους τουρίστες», σημειώνει η εφημερίδα και συνεχίζει: «Επίκεντρο των πράξεων βίας είναι η συνοικία των Εξαρχείων, ένα προπύργιο των αυτόνομων. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και οι περισσότερες τράπεζες έχουν μεταφέρει εκτός Εξαρχείων τα υποκαταστήματά τους, πολλοί έμποροι έχουν απομακρύνει τα καταστήματά τους».

Φαίνεται σαν τα Εξάρχεια «να μην αποτελούν πλέον τμήμα του ελληνικού κράτους», δηλώνει στην εφημερίδα ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Αποστολόπουλος. Αξιωματικός της ΕΛΑΣ που μίλησε «Handelsblatt» περιγράφει τα Εξάρχεια ως «γκέτο ανομίας», ενώ κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν πως αισθάνονται πλήρως εγκαταλελειμμένοι από το κράτος.

«Την ίδια στιγμή η βία εξαπλώνεται και πέρα από τα Εξάρχεια. Τον Ιούλιο ένας Αυστραλός τουρίστας στην οδό Ερμού, έναν από τους πιο πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους στην Αθήνα, χτυπήθηκε βίαια μπροστά στη γυναίκα και την κόρη του από τέσσερις κουκουλοφόρους αναρχικούς. Μια μέρα αργότερα περίπου 150 άτομα έσπασαν τις βιτρίνες περισσότερων από σαράντα καταστημάτων και καταστρέφοντας πολλά ΑΤΜ», γράφει σε άλλο σημείο η ανταπόκριση.

Σημειώνει δε ότι στο επίκεντρο των επικρίσεων βρίσκεται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας. Αλλά όχι μόνο -«στην πραγματικότητα, τμήματα του αριστερού κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ τρέφουν συμπάθεια προς κάποια κομμάτια των εξτρεμιστικών αριστερών ομάδων. Όπως τονίζουν οι επικριτές της κυβέρνησης, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η αστυνομία δεν συλλαμβάνει πρακτικά ποτέ μέλη αυτών των ομάδων».

«Ακόμη κι όταν κάτι τέτοιο συμβεί, οι συλληφθέντες δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Όταν μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας εισέβαλαν για λίγο στο κτίριο του ελληνικού κοινοβουλίου και συνελήφθησαν από την αστυνομία, παρενέβη τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ζητώντας προσωπικά να αφεθούν ελεύθεροι. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παρέμβαση του δεύτερου τη τάξει πολιτειακού παράγοντα στο έργο της εισαγγελίας και της αστυνομίας», καταλήγει το ρεπορτάζ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]