Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H NASA βρήκε εξωγήινους!


«Υπάρχει ζωή σε Εγκέλαδο και Ευρώπη και θα έρθουμε σε επαφή»

Ρεπορτάζ Θεανώ Καρούτα

Πιο κοντά από ποτέ βρίσκεται το ενδεχόμενο εντοπισμού εξωγήινης ζωής, αφού σύμφωνα με επικεφαλής επιστήμονα ερευνητικής ομάδας της NASA μπορεί να έρθουμε σε επαφή μαζί της μέσα στα επόμενα 20 χρόνια!

Οπως ανακοίνωσε ο Αντριου Ράσμπι, στέλεχος του ερευνητικού κέντρου της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, πιθανότεροι πλανήτες για τη φιλοξενία ζωής είναι οι Εγκέλαδος, Ευρώπη. Οι ειδικοί εξηγούν ότι η αναζήτηση ζωής σε άλλους πλανήτες καθοδηγείται από τα χαρακτηριστικά του πλανήτη μας, με βάση τα οποία «βγαίνουν» από τη λίστα της έρευνας οι αφιλόξενοι πλανήτες.

«Πριν αναζητήσουμε τη ζωή, προσπαθούμε να καταλάβουμε τι είδους πλανήτες θα μπορούσαν να έχουν ένα κλίμα που να την ευνοεί» δήλωσε ο Τόνι ντελ Τζένιο του Ινστιτούτου Goddard για διαστημικές μελέτες της NASA. Οι ερευνητές, που τώρα πιστεύουν ότι είναι πιο κοντά από ποτέ στον εντοπισμό κάποιας μορφής ζωής σε άλλον πλανήτη, εξήγησαν ότι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην πιθανή κατοίκηση είναι πολλοί. Μεταξύ αυτών, η γειτνίαση του πλανήτη με το αστέρι του, μετέπειτα η ύπαρξη ή όχι νερού σε κάποια μορφή, και τα αέρια που υπάρχουν στο περιβάλλον του, με το οξυγόνο και το μεθάνιο να είναι τα ιδανικά.

«Από τη στιγμή που η Ευρώπη κι ο Εγκέλαδος έχουν νερό, θα μπορούσαν να έχουν ωκεανούς σαν της Γης» ανέφερε ο Μόργκαν Κέιμπλ του Εργαστηρίου Jet Propulsion της NASA. «Θεωρούσαμε ότι ο Εγκέλαδος ήταν απλώς κρύος μέχρι την αποστολή του Cassini, που μας αποκάλυψε έναν υγρό υποθαλάσσιο ωκεανό». Αναφορικά με τα αέρια ο Σον Ντόμαγκαλ Γκόλντμαν είπε ότι «υπάρχουν τρόποι να δημιουργηθεί οξυγόνο και μεθάνιο σε μια πλανητική ατμόσφαιρα, αλλά ο μόνος τρόπος που θα μπορούσαν να υπάρχουν και τα δύο ταυτόχρονα στην ατμόσφαιρα είναι μέσω της ζωής».

"Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]