Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μητροπολίτες καλούν γονείς σε «επανάσταση» για τα νέα Θρησκευτικά


«Επανάσταση» κατά των βιβλίων των Θρησκευτικών κήρυξαν στα ποίμνιά τους ο μητροπολίτης Παύλος στη νοτιοανατολική Αττική και ο Χρυσόστομος στα Δωδεκάνησα και προέτρεψαν τους γονείς να ζητήσουν από τους εκπαιδευτικούς τα παιδιά τους στα Θρησκευτικά να μη διδαχθούν τα νέα προγράμματα σπουδών.

Ο μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Παύλος με εγκύκλιο που εξέδωσε προτρέπει τους γονείς και τους μαθητές να επιστρέψουν τους Φακέλους του Μαθητή ως απαράδεκτους και να ζητήσουν από το σχολείο, τα παιδιά να διδαχθούν τα προηγούμενα βιβλία των Θρησκευτικών. Μεταξύ άλλων, ο κ. Παύλος υποστηρίζει ότι με τα νέα προγράμματα σπουδών που περιέχουν υλικό από διδασκαλίες πολλών θρησκειών, επέρχεται σύγχυση στην ορθόδοξη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου, Χρυσόστομος σε εγκύκλιό του λέει:
«Ως ελάχιστη μορφή διαμαρτυρίας απέναντι στην αλλοίωση της θρησκευτικής εκπαιδεύσεως των ελληνοπαίδων, προτρέπω τους ευσεβείς γονείς της επαρχίας μας να προβούν στην επαναστατική και πρωτοφανή στα παγκόσμια εκπαιδευτικά χρονικά ενέργεια, αυτήν της επιστροφής στο υπουργείο Παιδείας –μέσω των σχολείων– των βιβλίων των θρησκευτικών, που πλέον τείνει να λάβει χαρακτηριστικά μαζικού πανελληνίου κινήματος εναντίον της αντορθόδοξης εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης».
Πάντως και σε πλήρη αντιδιαστολή με τους μητροπολίτες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει δηλώσει ότι υπάρχει συμφωνία της Εκκλησίας με το υπ. Παιδείας οι Φάκελοι του Μαθητή, που βασίζονται στα νέα προγράμματα σπουδών και έχουν μοιραστεί αντί βιβλίων φέτος στους μαθητές, να αξιολογηθούν τον Σεπτέμβριο από την Εκκλησία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]