Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για τα μπάζα...


Όταν όλο το χάλι που ζούμε τελευταία, είναι αποτυπωμένο… σε μία γελοιογραφία

Η γελοιογραφία που μας τράβηξε την προσοχή, απλώς αποδίδει τη δυσάρεστη πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία, τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον. Από το καλοκαίρι και μετά ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση του τόπου, αποτυγχάνει.

Στην αρχή ήταν οι πυρκαγιές και το φιάσκο με τα μέσα πυρόσβεσης όπου είπαν για πρώτη φορά ότι φταίει κάποιος άλλος, κι ότι δεν θα χρεωθούν αυτοί τις αμαρτίες δεκαετιών. Ακολούθησε η υπόθεση με την πετρελαιοκηλίδα, με την έντονη οσμή λαθρεμπορίου, που είχε σαν αποτέλεσμα τεράστια περιβαλλοντική – οικολογική καταστροφή.

Η κατάσταση στα Εξάρχεια, οι δολοφονίες, ο περίφημος νόμος Παρασκευόπουλου που έβγαλε στην κοινωνία κάθε λογής κακοποιό στοιχείο… για αποσυμφόρηση των φυλακών, είχαμε τον νόμο Γαβρόγλου για την αποδόμηση των πάντων στην Παιδεία, την προβληματική αστυνόμευση και την ιδιαίτερη μεταχείριση παραβατών που προέρχονται από το αριστερό μέρος του πολιτικού φάσματος…

Η πολιτική Μουζάλα στο μεταναστευτικό ακόμα και να υποστηρίξει κανείς ότι έχει θετικά στοιχεία, αυτό που μένει είναι η ουσία του προβλήματος που το βλέπει και ο απλός κοσμάκης ότι δεν αλλάζει σε τίποτα, οι Έλληνες ελέγχονται σε Γερμανία και Ολλανδία (ναι και στην Ολλανδία, μην εκπλήσσεστε, κι ας μην έχει αποκαλυφθεί ακόμα), ήρθε και η καταστροφή στη Μάνδρα να αποδειχθεί ότι «κι αυτοί μία από τα ίδια είναι», όπως λέει η κοινωνία, ενώ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.

Κοινώς, η «ατζέντα» δεν περπατάει… Κάθε μέρα φιλικά μέσα ενημέρωσης, μηδέ της κρατικής ΕΡΕΤ εξαιρουμένης, επιμένουν για τα «paradise papers» και δε δίνει κανείς σημασία. Έχει πάθει ανοσία ο ελληνικός πληθυσμός στα ζητήματα αυτά, ή βρίσκονται σε μια φάση ολοκληρωτικής απώλειας της αξιοπιστία τους;

Ακόμη και λεφτά να βρει ο ίδιος ο Τσίπρας να βγει και τα μοιράζει στην πλατεία Συντάγματος δεν πρόκειται να πείσει. Όλα μοιάζουν προδιαγεγραμμένα… δύσκολα θα γυρίσει το παιχνίδι. Θα έχει ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα.

Με το προϋπολογισμό από την πρώτη μέρα του 2018, «μπαίνει μαχαίρι» στο ΕΚΑΣ, στο επίδομα θέρμανσης, στα πολυτεκνικά και αναπηρικά επιδόματα. Την ίδια στιγμή οι ηλιθιότητες που υποστήριξε ο Τσακαλώτος στη Βουλή για αν δικαιολογήσει την απίστευτη και ληστρική φορολογία όσων παράγουν, ήδη έχει ενοχλήσει σε υπερβολικό βαθμό τους μικρούς και μεσαίους, πολλοί εκ των οποίων είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Κερδοφόρες επιχειρήσεις διαπιστώνουν ότι με την προκαταβολή φόρου, δούλεψαν και στο τέλος απολαμβάνει μόνο ο κρατικός κορβανάς. Και σα να μη φτάνει αυτό, το 2018 χρειάζονται κι άλλα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για να πετύχουν τα πλεονάσματα για να κάνει ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος τους «φιλάνθρωπους», μοιράζοντας δωράκια στους αφελείς. Με τις υγείες μας. Ετοιμαστείτε για την τελική πράξη του δράματος.

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]