Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το υπουργείο Οικονομικών αδειάζει Τσίπρα - Τσακαλώτο για το «μέρισμα»


Συναγωνιζόμενος τον πρωθυπουργό σε ψέματα, ο υπουργός Οικονομικών κ Τσακαλώτος ήρθε χτες να δηλώσει ότι το πλεόνασμα που μοιράζει απλόχερα στους πολίτες δεν είναι από τη φορολογία τους, αλλά από τη σύλληψη της φοροδιαφυγής! Καλό είναι να εξηγήσουν στο λαό και οι δύο πώς γίνεται να δίνουν 1,4 δισ. ευρώ, τη στιγμή που τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή είναι μόλις 132 εκ. ευρώ. Με φετεινά στοιχεία της υφυπουργού κ. Παπανάτσιου!

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, το κυνήγι της φοροδιαφυγής, συμπεριλαμβανόμενου τού μεγάλου πλούτου, έχει αποδώσει στο ελληνικό δημόσιο 132 εκατομμύρια ευρώ όχι φέτος! Από την 1η Ιανουαρίου του 2013 μέχρι τις 14 Μαϊου 2017!!

Συγκεκριμένα:

Από το λαθρεμπόριο καπνού, τα τελευταία 4,5 χρόνια έχουν καταλογιστεί φόροι και πρόστιμα 856 εκ. ευρώ και έχουν εισπραχτεί μόνο 25 εκατομμύρια!!

Από το λαθρεμπόριο των καυσίμων έχουν βεβαιωθεί μόνο 72 εκ. ευρώ πρόστιμα και έχουν εισπραχτεί 36,13 εκατομμύρια!

Από τη λίστα Λαγκάρντ των 2.062 Ελλήνων έχουν εισπραχθεί 43,477 εκ. ευρώ, ενώ έχουν βεβαιωθεί 263 εκ. ευρώ φόροι και πρόστιμα!

Από τις 2.062 υποθέσεις έχουν  ελεγχθεί από το 2014 μέχρι σήμερα μόνο οι 531 και ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι σε 210!

Από τη λίστα Μπόργιανς, με άλλους 10.588 Έλληνες καταθέτες σε ελβετική τράπεζα, έχουν εισπραχθεί 137.188 ευρώ!!

Από τους 10.588 έχουν ελεγχθεί από τις αρχές του 2016 ως τώρα… 242 και έχουν ολοκληρωθεί… 14 υποθέσεις!!

Από τα εμβάσματα εξωτερικού, δηλαδή από 25.000 Έλληνες που έστειλαν έξω πάνω από 100.000 ευρώ ο καθένας από το 2009 ως το 2011, έχουν βεβαιωθεί φόροι και πρόστιμα 420 εκ. ευρώ, από τα οποία δεν έχει εισπραχθεί φράγκο!

Από τις πάνω από 25.000 περιπτώσεις έχουν ελεγχθεί ολοκληρωτικά 1.443 από το 2014!!

ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ: Έχουν ελεγχθεί λιγότερες από το 5% συνολικά των υποθέσεων φοροδιαφυγής και από το 1,091 δις ευρώ που έχει καταλογιστεί έχουν εισπραχθεί μόνο 132 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων άλλων φοροφυγάδων εκτός των παραπάνω!

Ταυτόχρονα, την περίοδο από το 2015 που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι φόροι που εισέπραξε το κράτος από τους πολίτες ξεπέρασαν τα 140 δισεκατομμύρια ευρώ!!!

Για να το πούμε μπακάλικα, για κάθε ένα (1) ευρώ που εισέπραξε το κράτος από τη φοροδιαφυγή, οι πολίτες πλήρωσαν φόρους 1.400 ευρώ!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2: Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός του των Οικονομικών δίνουν «μέρισμα» 1,4 δις από τις εισπράξεις της φοροδιαφυγής, που είναι 132 εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα 3 ετών!

Όλα τα παραπάνω είναι επίσημα, από τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών κ Παπανάτσιου και ανώτατα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στις 28 Ιουνίου του 2017 για να απαντήσουν σε ερώτηση βουλευτών για την πορεία των συγκεκριμένων ελέγχων!

Αυτά, για να ξέρουμε από πού έχει ληστέψει η κυβέρνηση τα 700 εκατομμύρια που δίνει σ αυτούς από τους οποίους έχει κλέψει τα υπερδεκαπλάσια!

700 εκατομ. (και θα τα πάρουν και οι φοροφυγάδες που δηλώνουν το τίποτα ανεξέλεγκτοι) και όχι 1,4 δις, μια και τα άλλα 700 είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ του κράτους απέναντι σε δικαστικά δικαιωμένους συνταξιούχους και στη ΔΕΗ!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη. Μένει να δούμε πότε θα την κυνηγήσουν οι τσοπάνηδες.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]