Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΓΕΕΘΑ: Τα απόρρητα του κ. Λοβέρδου είναι αντίγραφα!


"Αποτελούν αντίγραφα που είχαν διανεμηθεί στη  ΓΔΑΕ"...

Ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) διέταξε το ΓΕΕΘΑ για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων που αφορούν την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Η είδηση έγινε αρχικά γνωστή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος σε σχετικό του tweet έγραψε ότι «με τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα παίξει κανένας ούτε θα τις εμπλέξει σε πολιτικό παιγνίδι». Πρόσθεσε ακόμη ότι «ο ελληνικός λαός τις εμπιστεύεται».

Λίγο αργότερα ανακοίνωση για την ΕΔΕ εξέδωσε και το ΓΕΕΘΑ, το οποίο ανέφερε ότι διετάχθη, μετά από επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, για τη διακρίβωση των αιτίων και συνθηκών διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Η απάντηση του ΓΕΕΘΑ

"Από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε από το ΓΕΕΘΑ, για τη διακρίβωση των αιτίων και συνθηκών διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, διαπιστώθηκε ότι τα δύο διαρρεύσαντα έγγραφα που παραδόθηκαν από τον Βουλευτή κ. Ανδρέα Λοβέρδο στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, προέρχονται από αντίγραφα που είχαν διανεμηθεί, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας". Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

"Η σχετική διαδικασία διερεύνησης της διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα" προστίθεται στην ανακοίνωση, δημιουργώντας πλήθος ερωτημάτων σχετικά με την συνέχεια που θα δοθεί στο συγκεκριμένο θέμα. Το ποιοί λόγοι "εξανάγκασαν" την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτό τον χαρακτηρισμό, απαγορεύοντας στη Βουλή να ενημερωθεί, είναι ένα μείζον θέμα στο οποίο απαιτείται να τοποθετηθούν όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα. Ειδάλλως θα πρέπει να κατανοήσουν πως έχουν ήδη αρχίσει να φλερτάρουν με τον... Κορυδαλλό...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]