Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξαναρχίζει τις χορηγήσεις βίζα η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία


Την επανέναρξη της χορήγησης βίζα σε τούρκους πολίτες, σε περιορισμένη κλίμακα, ανακοίνωσε η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα, σε μία ένδειξη πως η διπλωματική κρίση που ξέσπασε μετά τη σύλληψη ενός τούρκου υπαλλήλου του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη αποκλιμακώνεται.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ τόνισε πως η συνέχιση των χορηγήσεων αποφασίστηκε αφότου η τουρκική πλευρά έδωσε «υψηλόβαθμες διαβεβαιώσεις» ότι δεν διεξάγει έρευνες σε βάρος άλλων ντόπιων υπαλλήλων των αμερικανικών αποστολών, κι ότι θα ενημερώσει εκ των προτέρων τις αμερικανικές Αρχές εάν αποφασίσει να προβεί σε νέες συλλήψεις.

Η πρεσβεία υπογραμμίζει πάντως ότι εξακολουθεί να είναι βαθιά προβληματισμένη από την έρευνα σε βάρος του συλληφθέντα υπαλλήλου, αλλά και για τις υποθέσεις εναντίον αμερικανών πολιτών που έχουν αρχίσει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου.

Η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, που ως αντίποινα είχε επίσης αναστείλει την έκδοση θεωρήσεων για αμερικανικά διαβατήρια, αναμένεται να προβεί σε παρόμοια χαλάρωση των περιορισμών. Αρνήθηκε όμως ότι έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις στις ΗΠΑ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Binali Yildirim χαρακτήρισε θετικό βήμα την απόφαση των ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να εκδώσει τον Τούρκο ιερωμένο Fethullah Gulen τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

«Η περιορισμένη επαναχορήγηση αδειών εισόδου μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας (…) πριν από την επίσκεψή μας μπορεί να θεωρηθεί θετική εξέλιξη», σχολίασε ο Yildirim μιλώντας σε δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, όπου πρόκειται να συναντηθεί με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Mike Pence.

Σημειώνεται πως η αποκλιμάκωση της έντασης έρχεται δύο ημέρες πριν την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού Binali Yildirim στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Mike Pence.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]