Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες: Οι σχέσεις Δύσης - Ρωσίας δύσκολο να βελτιωθούν επί Πούτιν


Ο αρχηγός των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών BND Μπρούνο Καλ εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν λόγοι να πιστεύει κανείς ότι οι σχέσεις της Δύσης με την Ρωσία θα βελτιωθούν επί προεδρίας Vladimir Putin, επισημαίνοντας ότι μάλλον οι δυσκολίες θα συνεχιστούν περαιτέρω. Τις εκτιμήσεις αυτές διατύπωσε κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Ίδρυμα Χάνς Ζάιντελ στο Μόναχο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

Ο αρχηγός των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών BND Μπρούνο Καλ δήλωσε επίσης ότι δεν πρέπει πλέον να τρέφουμε ελπίδες για την Κριμαία ενώ οι «στρατιωτικές αξιώσεις της Ρωσίας θα ενισχύονται». Σύμφωνα με τον Καλ, «προκαλεί ανησυχία ο εντυπωσιακός εκσυγχρονισμός του στρατού της Ρωσίας και η ικανότητα της χώρας να διευθύνει τα στρατεύματα της».

Αναφερόμενος στις σχέσεις Ανατολής-Δύσης ο Μπρούνο Καλ επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος να πιστεύει κανείς ότι οι σχέσεις της Δύσης με την Ρωσία θα βελτιωθούν, η Ρωσία επιδιώκει να ανακτήσει τον ηγετικό της ρόλο στην ευρωπαϊκή ήπειρο και ιδιαίτερα «να αποδυναμώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και να εκτοπίσει τις ΗΠΑ και ιδιαίτερα να βάλει σφήνα μεταξύ τους».

«Αντί να έχουμε ένα εταίρο στον τομέα της ευρωπαϊκής ασφάλειας έχουμε μάλλον μια δυνητική απειλή από την Ρωσία» δήλωσε ο αρχηγός των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, αναφερόμενος στην επιστροφή της Ρωσίας στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Κατά την εκτίμηση του Μπρούνο Καλ, η Ρωσία δεν θα είναι «ένας βολικός γείτονας». Η Ρωσία, σύμφωνα με τον ίδιο, αύξησε την ακτίνας δράσης της στον τομέα της πολιτικής της για την ασφαλεία και ως εκ τούτου συνιστά πραγματική απειλή , που απορρέει από τους ρωσικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το Καλίνινγκραντ.

Ωστόσο ο αρχηγός των γερμανικών υπηρεσιών, παρά τις εκτιμήσεις του αυτές για τον ρόλο της Μόσχας στην Ευρώπη, τάχθηκε υπέρ των «στενών επαφών» με την Μόσχα, ώστε να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας, ώστε οι επαφές με την Ρωσία να μην σταματήσουν ολοσχερώς».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]