Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έγκλημα και με τη βούλα τα Μνημόνια


Έκθεση «βόμβα» από το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ε.Ε.: Θεατής η Κομισιόν στη συνταγή που άφησε την Ελλάδα στην ίδια κατάσταση με πριν

Aπειρία, λανθασμένη ιεράρχηση προτεραιοτήτων, άστοχες προβλέψεις και πρακτικές αλλά και απουσία στρατηγικής καταλογίζει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με τους χειρισμούς της για την ελληνική κρίση.

Σε πολυσέλιδη έκθεσή του, που δημοσιεύεται σε 23 ευρωπαϊκές γλώσσες, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο «φωτογραφίζει» την πλήρη αποτυχία των Μνημονίων λέγοντας ότι μόνο οριακά βοήθησαν την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην ίδια δεινή θέση που ήταν πριν από τα προγράμματα σταθερότητας!

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι οι μακροοικονομικές παραδοχές των προγραμμάτων δεν αιτιολογούνταν καταλλήλως, ενώ η συνεργασία με τους άλλους θεσμούς ήταν μεν αποτελεσματική, αλλά άτυπη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση, η Επιτροπή δεν προέβη σε διεξοδική αξιολόγηση των δύο πρώτων προγραμμάτων, μολονότι μια τέτοια ανάλυση θα ήταν σκόπιμη για την αναπροσαρμογή της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας.

«Στα μέσα του 2017 η Ελλάδα εξακολουθεί να χρειάζεται εξωτερική χρηματοδοτική στήριξη, γεγονός που σημαίνει ότι τα προηγούμενα προγράμματα δεν μπόρεσαν να αποκαταστήσουν την ικανότητα της χώρας να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της από τις αγορές, μεταξύ άλλων και λόγω αδυναμιών σε επίπεδο υλοποίησης» αναφέρει η έκθεση.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά της έκθεσης ότι «τα προγράμματα δεν υποστηρίζονταν από συνολική αναπτυξιακή στρατηγική με πρωτοβουλία της ίδιας της χώρας, η οποία θα μπορούσε να καλύπτει και τη μετά τη λήξη των προγραμμάτων περίοδο. Σύμφωνα εξάλλου με την έκθεση, οι τρεις βασικοί στόχοι των προγραμμάτων επιτεύχθηκαν μόνο σε περιορισμένο βαθμό.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την επάνοδο στην ανάπτυξη, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά περισσότερο από ένα τέταρτο και η Ελλάδα δεν επανήλθε σε τροχιά ανάπτυξης το 2012, όπως προβλεπόταν αρχικά.
Σε ό,τι αφορά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, αναφέρεται ότι «τα προγράμματα εξασφάλισαν τη βραχυπρόθεσμη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, δεν κατάφεραν, ωστόσο, να αποτρέψουν τη ραγδαία επιδείνωση των ισολογισμών των τραπεζών, πρωτίστως λόγω των δυσμενών μακροοικονομικών και πολιτικών εξελίξεων, με συνέπεια να περιοριστεί η ικανότητα των τραπεζών να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία».

Συγκεκριμένα, ως τον Δεκέμβριο του 2016 το Ελληνικό Δημόσιο είχε διαθέσει για τις τράπεζες κεφάλαια που άγγιζαν τα 45,4 δισ. ευρώ. Από αυτά το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ε.Ε. εκτιμά ότι στην καλύτερη περίπτωση θα μπορέσει να ανακτήσει τα 8,9 δισ. ευρώ, επομένως η ζημιά που έχει υποστεί αγγίζει τα 36,4 δισ. ευρώ.

Ρέγκλινγκ: Αδιανόητες στη Γερμανία αυτές οι μειώσεις μισθών - συντάξεων

Απίστευτος ο Κλάους Ρέγκλινγκ! Επειτα από οκτώ χρόνια κατά τα οποία το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες λένε μονότονα ότι τα μέτρα και η λιτότητα είναι μονόδρομος και η Ελλάδα πρέπει να τα εφαρμόσει αδιαμαρτύρητα, χθες ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) είπε ότι οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων που υπέστησαν οι Ελληνες θα ήταν αδιανόητες στη Γερμανία! Παράλληλα, απέκλεισε ουσιαστικά τη ρύθμιση του χρέους.

«Οι πρώτες πρόσφατες προσπάθειες επιστροφής (της Ελλάδας) στην αγορά είναι ενθαρρυντικές. Οι εξαιρετικά ευνοϊκοί όροι δανεισμού μας με επιτόκια 1% και διάρκεια πάνω από 30 χρόνια επιτρέπουν στην Ελλάδα να ξεπεράσει τη σημερινή βαθιά κρίση και να ανακτήσει τη βιωσιμότητα του χρέους της, χωρίς να γίνει αυτό με κόστος των φορολογουμένων των άλλων χωρών της ευρωζώνης» δήλωσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου20 Νοεμβρίου 2017 στις 5:01 μ.μ.

    Και καλά οι "δανειστές", τα σχέδια του Σόρος εξυπηρετούσαν και εκτέλεσαν τη "δουλειά" κατά γράμμα των σχεδιασμών αυτού και της γνωστής παρέας του. Αποστέρησαν την Ελλάδα από ρευστότητα, από τη δημόσια περιουσία της, σε λίγο και από την ιδιωτική, έφεραν τους μικρομεσαίους σε θάνατο προς δόξαν των πολυεθνικών, την περιτύλιξαν με εσωτερικό εν δυνάμει στρατό (αυτόν που είχε προβλέψει ο Τουργκούτ Οζάλ!), την έφεραν λόγω φτώχειας σε σημείο σχεδόν απόλυτης αδυναμίας έναντι της υπερεξοπλισμένης Τουρκίας έτσι που σήμερα να παραδίδει τα πάντα για να βρει προστασία (αν την βρει! ...δεν είδαμε καμιά συμφωνία που να μας πείθει).

    Οι δικές μας "κυβερνήσεις" τι έκαναν; Δεν υπήρχαν Έλληνες οικονομολόγοι, βαθείς γνώστες του αντικειμένου τους, που αν εκαλούντο, θα έφερναν τις συμβάσεις τουλάχιστον στα ίσα, αν όχι υπέρ της Ελλάδος;

    Αλλά περιμένει έστω και ένας εχέφρων Έλληνας, ότι ο "δωσιλογισμός", και κάτι ακόμα πιο πάνω, θα σταματήσει ποτέ στην Ελλάδα, αν δεν τον σταματήσουμε εμείς οι ίδιοι, -πριν μας "αποτελειώσουν"; 'Ολοι μαζί,όλος ο Ελληνικός λαός που υποφέρει. Όσοι καλοπερνάνε και τα "βρίσκουν" με τους δωσίλογους είναι αυτοί που σκάβουν πιο βαθιά τον τάφο της Ελλάδος. Συμφεροντολόγοι και απάτριδες ή και... μισέλληνες. Το λυπηρό είναι ότι έχουν γίνει πάρα πολλοί και η επικράτηση των πρώτων έναντι αυτών γίνεται όλο και πιο δύσκολη . Αλλά οι αληθινοί Έλληνες γεννήθηκαν για να επιτυγχάνουν το "αδύνατον"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου20 Νοεμβρίου 2017 στις 5:38 μ.μ.

    Δεν είχα αφήσει ακόμα το πληκτρολόγιο από τη γραφή του προηγουμένου σχολίου, όταν ήρθε μια ακόμα επιβεβαίωση του σχολίου, ένα χτύπημα "κάτω από τη ζώνη" της Κομισιόν προς την Ελλάδα. Διάβασα:"Βόμβα από την Κομισιόν. Ζητούν να κλείσουν τα ελληνικά αμυντικά συστήματα, εάν δε δώσουν 55 εκ.ευρώ!", εδώ: http://www.pronews.gr/oikonomia/elliniki-viomihania/647260_vomva-apo-komision-zitoyn-na-kleisoyn-ta-ellinika-amyntika
    Κάποιος υψηλόβαθμος λεοντόκαρδος, σαν τον Ευάγγελο Φώτη, δεν υπάρχει στο Στράτευμα, να υποχρεώσει τους "κυρίους" της Βουλής να τηρήσουν το Σύνταγμα, που το έχουν κάνει κουρέλι και για την άμυνα/προστασία της χώρας και για τα δημοψηφίσματα και για τα πάντα...

    Αλλά αναρωτιέμαι, γιατί είναι ΕΤΑΙΡΊΑ τα αμυντικά συστήματα της χώρας; Έχουν "τεμαχίσει" τα πάντα, μεταβάλλοντάς τα σε Εταιρίες, ώστε να εμπίπτουν στο Εταιρικό Δίκαιο! Σε λίγο θα εμφανιστεί η Εταιρία "Ελληνικός Στρατός" Η και τρεις Εταιρίες: Πεζικού, Ναυτικού, Αεροπορίας. Ας αφυπνιστούμε, οι Έλληνες, πριν να είναι πολύ αργά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως ειναι αργα ...
      Εδω που φθασαμε , μονο με αιμα θα διωξουμε τους αποικιοκρατες και τους 300+ την γλαστρα τους .
      Τελικα μονον ενα πολεμος μαζι με εναν λοιμο λιμο καταποντισμο θα αφυπνιση οσους εχουν Ελληνικο αιμα μεσα τους . Οι υπολοιποι ( οι σκατοκεφαλοι κ(Υ)νοβουλευτοραγιαδες ) ειναι η ηρα του Εθνους και ειναι γνωστο το μελλον τους .

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στην κα Χατζηθεοδώρου.
    Δεν πρόκειται για "λάθη", ούτε για "απειρία",αλλά για καλοστημένο σχέδιο.
    Τόσο των εκτός Ελλάδος σχεδιαστών όσο και των εντός Ελλάδος δοσιλόγων-οργάνων τους (μαριονέτες) που εκτέλεσαν με μαεστρία.
    Δυστυχώς όπως λένε και οι (") φίλοι (") μας οι Αμερικάνοι:
    "when the tough get going the going gets tough"

    Ο καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης τα έχει ήδη πει από το 2010-2011


    ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ - ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
    https://www.youtube.com/watch?v=NdlHHHwfPiQ

    Γ Κασιμάτης: «Τα μνημόνια είναι αντισυνταγματικά και παράνομα..»
    https://www.youtube.com/watch?v=QBP-bPHCVxY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.protothema.gr/politics/article/734480/tsipras-polles-fores-eniosa-san-ton-odussea-pou-zitise-na-ton-desoun-sto-katarti/

    Για να νιώσεις Οδυσσέας πρέπει ΠΡΩΤΑ να είσαι Έλληνας στην Ψυχή+Συνείδηση και ΌΧΙ Ελληνοφοβικός Γραικύλος...Αρχηγός μιας Ελληνοφοβικής-Αντίχριστης-Συμμορίας με θέσεις/Αντιλήψεις απο Εγκεφαλικά Ηλίθιες έως Εθνικά Επικίνδυνες...τι να πρωτοπούμε...για τα Εκφυλιστικά-διαστροφικά-Αντεθνικά Νομοσχέδια περί Απόδοσης Ιθαγένειας σε παιδιά Μεταναστών 2ης Γενιάς (Η Ιθαγένεια ΔΕΝ αποδίδεται,ούτε χαρίζεται,ούτε ΝΟΜΟΘΕΤΕΊΤΕ,είναι Νόμος της Φύσης/θεού για κάθε Ομάδα Ανθρώπων=Φυλή που Γεννιέται σε ένα Συγκεκριμένο Μέρος + έχει κοινά Ήθη,Έθιμα,Αξιακό Κώδικα,Γλώσσα,θρησκεία,Πολιτισμό.)
    Η λέξις ιθαγενής και ιθαιγενής (Όμηρος: «Οδύσεια» Ξ 203) προέρχεται από το ιθύς, που σημαίνει «κατ’ ευθείαν» (Ε. Κοφινιώτη «Λεξικόν ομηρικόν» σελ. 157, Ν. Δασκαλάκη: «Λεξικόν ετυμολογικόν της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης» σελ. 209, J Hofmann: «Ετυμολογικόν Λεξικόν της Αρχαίας Ελληνικής» σελ. 140 κ.α) και από το «γένος», που σημαίνει την φυλήν. Έχομεν λοιπόν σύνθεσιν των ιθύς+γένος και ιθαγενής καλείται ο έχων κατ’ ευθείαν σχέσις με γένος. Στην Αρχαίαν Ελληνική Γλώσσαν ιθαγενής ονομάζεται ο γνήσιος προς συγκεκριμένον γένος. Κατά συνέπειαν το περιεχόμενον της ιθαγενείας είναι φυσικόν γεγονός (όχι επίκτητον) και ειδικώτερον φυλετικόν. Επίσης Τα "Νομοσχέδια" για τα Σύμφωνα Συμβίωσης Ομόφυλων Ζευγαριών+το τελειωτικό Εκτρωματικό Νομοσχέδιο περί αλλαγής Ταυτότητας Φύλου στα 15..Αυτό είναι το Κερασάκι στην Τούρτα της Πολυεπίπεδης Ψυχοπνευματικής Παρακμής που βιώνουμε..μαζί με τα δυσβάσταχτα Οικονομικά Μέτρα/Υπερφορολόγηση Ιδιωτών ή Μικρομεσαίων,Πλειστηριασμοί Κατοικιών τις οποίες δια μέσου των ΜΚΟ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ του G.Sorros=Open society foundation τα δίνουν στους "Πρόσφυγες¨=Λαθρομετανάστες,παράλληλα λαμβάνουν Προνομιακά Μέτρα Υπέρ τους (Εισαγωγή Χωρίς Εξετάσεις για Παιδιά Μεταναστών σε Πανεπιστήμια,Πληρωμένοι Κοινόχρηστοι Λογαριασμοί ΦΩΣ,ΕΥΔΑΠ,ΤΗΛΕΦΩΝΟ,ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ στα Σπίτια που τους έχουν βάλει,+400 Έκαστος Άντρας+Γυναίκα ήτοι 800 στο Σύνολο τα οποία βέβαια αφού δεν έχουν που να τα χαλάσουν,τα αποταμιεύουν ή τα στέλνουν σαν Έμβασμα στις Πατρίδες τους κτλ.).Αντίστοιχα για τον Έλληνα Άνεργο 1 με 1,5 εκατ. + τους Έλληνες Αστέγους που αποτελούν το 70% στις Μεγάλες Πόλεις απολύτως καμία Μέριμνα απο το Ελληνόφωνο Κράτος..οι Άστεγοι βασίζονται κυρίως στην Ιδιωτική Πρωτοβουλία Εθελοντικών Όμαδων ή Πολιτών απο το Υστερημά τους.Για να δείξει πόσο Ελληνοφοβικός-Μισέλληνας είναι έδιωξε τους Έλληνες Αστέγους μπροστά απο την πλ.Κουμουνδούρου.στα Γραφεία του Σφύριζα-Μύριζα..Ο Έλληνας διώκεται εντός της Ελλάδος!!




    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]