Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανησυχητικά τα προεόρτια της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα


Ο Τσαβούσογλου δεν έχει καμιά αρμοδιότητα στην εξωτερική πολιτική, είναι όμως ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος για την τουρκοποίηση των απανταχού μουσουλμάνων

Η επίσκεψη του Χακάν Τσαβούσογλου στην Θράκη αποτελεί μήνυμα των προθέσεων του σουλτάνου της Άγκυρας, σχετικά με το αποτέλεσμα των συζητήσεών του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Δεν συμφωνώ κατ’ αρχάς με την επικρατήσασα άποψη ότι ο Τούρκος αντιπρόεδρος επισκέφθηκε επισήμως την Αθήνα, εν όψει του ταξιδιού του Ερντογάν, και κατά την αναχώρησή του πέρασε από τη Θράκη. Απεναντίας, ο κύριος σκοπός του ήταν η Θράκη και πέρασε από την Αθήνα για τυπικούς λόγους. Ο Τσαβούσογλου δεν έχει καμιά αρμοδιότητα σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, είναι όμως ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος για την τουρκοποίηση των απανταχού μουσουλμάνων, και δη της Θράκης, ως γεννηθείς στην Κομοτηνή.

Ως προς δε τις προθέσεις Ερντογάν, διεφάνησαν από το γεγονός ότι τον Τσαβούσογλου "συνόδευσαν" τουρκικά μαχητικά που προέβησαν σε 60 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, εκ των οποίων οι δύο ήταν υπερπτήσεις πάνω από τα Ίμια, σε πολύ χαμηλό ύψος.

Ο Χακάν Τσαβούσογλου, χωρίς καμία υπουργική προϋπηρεσία, που πρωτοεξελέγη βουλευτής το 2011 στην Προύσα, βρέθηκε στο στενό περιβάλλον του Ερντογάν, επιφορτισμένος με την επίβλεψη θεσμών όπως είναι η διαβόητη τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού ("TIKA") και η Προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας για Τούρκους του Εξωτερικού και Σχετικές Κοινότητες.

Επιφορτισμένος, δηλαδή, με την εποπτεία ακριβώς εκείνων των θεσμών που αναλαμβάνουν να προωθούν τα τουρκικά συμφέροντα στην περιοχή των Βαλκανίων, συνεπικουρούμενοι από κονδύλια-δωράκια ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων προς τις τοπικές κοινότητες.

Είναι προστατευόμενος του πανίσχυρου επικεφαλής του IRCICA ("Κέντρου Ερευνών Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού") Χαλίτ Ερέλ, έκανε καριέρα στην Τουρκία ως επικεφαλής του ανθελληνικού Συλλόγου "Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης" και εξελέγη βουλευτής Προύσας. Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του στο τουρκικό Κοινοβούλιο, «Όποιος οραματίζεται μια ισχυρή Τουρκία δεν μπορεί να περιορίσει τα σύνορα της καρδιάς του στα σημερινά τουρκικά σύνορα», γι’ αυτό και πολύ συχνά ποζάρει μπροστά στην σημαία του ανεξάρτητου κράτους της "Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης".

Φυσικά, αφού η δραστηριότητά του επεκτείνεται όπου γης, τον Μάρτιο του 2017, όταν οι Αρχές της Βουλγαρίας κατηγόρησαν ανοιχτά την Άγκυρα ότι επιχειρεί να αναμειχθεί-παρέμβει στις βουλγάρικες βουλευτικές εκλογές προωθώντας συγκεκριμένους υποψηφίους της αρεσκείας της (την παράταξη DOST του "φίλου του Ερντογάν", Λιουτβί Μεστάν), ο Χακάν Τσαβούσογλου υπερασπίστηκε την τουρκική ανάμειξη ως "κάτι το φυσικό", με το σκεπτικό ότι «στη Βουλγαρία ζουν περίπου ένα εκατομμύριο Τούρκοι».

Ο δε αυτοεξόριστος στη Σουηδία Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ προχωράει ακόμη παραπέρα υποστηρίζοντας ότι ο Χακάν Τσαβούσογλου (πιθανότατα) διατηρεί στενούς δεσμούς και με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT), ενδεχομένως και με τον ίδιο τον επικεφαλής των εν λόγω υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, που είναι και το δεξί χέρι του Ερντογάν.

Αυτόν τον πολιτικό υποδεχθήκαμε στη Αθήνα, χωρίς να καταλάβουμε ποιος είναι ο λόγος της επίσκεψής του. Εκείνο όμως που καταλάβαμε, ήταν ότι κατά την επίσκεψή του στον Γαβρόγλου [που φάνηκε στην αρχή περίεργη] φαίνεται να επέτυχε αυτό που επιζητούσε, δηλώνοντας ότι θα μεταβληθούν στην Θράκη τα μειονοτικά σχολεία σε δίγλωσσα. Υποχρεώνοντας δηλαδή Πομάκους και Ρομά να γίνουν Τούρκοι. Αν συμφώνησε και σ’ αυτό ο Γαβρόγλου, ο εκτουρκισμός προχωρεί ακάθεκτος.

Ένα μικρό περιστατικό, που δείχνει τον τρόπο σκέψης και δράσης του Χακάν Τσαβούσογλου, με τον οποίο φαίνεται θα απασχολούμαστε συχνά, συνέβη στο μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Κομοτηνής, το οποίο επισκέφθηκε με τον κ. Αμανατίδη. Είχε προηγηθεί η ξενάγηση των δύο πολιτικών στο μαθητικό παζάρι που είχε στηθεί από τους μαθητές του σχολείου, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για την πολυήμερη εκδρομή της τρίτης λυκείου.

Τελικώς, το οικονομικό πρόβλημα λύθηκε μονομιάς, με την εξής δήλωση του Χακάν Τσαβούσογλου: «Ό,τι πουλάτε, το αγοράζω», είπε στους μαθητές, οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Με αυτή την κίνησή του ασφαλώς και "κέρδισε" την εύνοια των μαθητών του σχολείου.

Μακεδών
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αλλο "στησιμο" παλι!

    "Τυχαιως" επελεγη αυτο το μειονοτικο σχολειο που "τυχαιως" μαζευε λεφτα

    για πενταημερη και "τυχαιως" ηταν μαζι του ο ανυπαρκτος πολιτικαντης μας,

    για να "αποδειξει" ο καιροσκοπος και τυχοδιωκτης τουρκος το ποσο "τυχερο"

    ειναι αυτο το σχολειο που "ετυχε" να γνωρισει την τουρκικη "γενναιοδωρια"!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού οι εθνοπροδότες της πολιτικής στην Ελλάδα επιτρέπουν Τούρκους και άλλους να αλωνίζουν στην χώρα μας στα πλαίσια της εθνομηδενιστικής ανθελληνικής πολιτικής τους που εξυπηρετεί σκοτεινά συμφέροντα, γιατί να μην το εκμεταλλευτούν οι εχθροί μας όσο και όπως μπορούν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]