Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το κράτος μαμάκα...


Οι σοφοί μάγοι της φυλής των Ελληνούα, λέγουν ότι…
«Δώσε στον πεινασμένο ένα ψάρι. Την άλλη μέρα πάλι θα πεινάει. Μάθε τον πεινασμένο να ψαρεύει και τον έσωσες από την πείνα…»

Οι Ελληνούα λοιπόν μαθαίνουν στα παιδιά τους, να στηρίζονται από μικρά-μικρά στις γνώσεις και στις δεξιότητες τους, βραβεύουν δε τους άριστους και τους πιο εργατικούς από τους νέους, ώστε να γίνονται παράδειγμα αυτοί και όχι τίποτα τεμπελόσκυλα, που συνωστίζονται στις καλύβες των κρατικοδίαιτων λαμόγιων, παρακαλώντας για επιδόματα ή για διορισμούς στο δημόσιο.

Δεν χρειάζεται ρώτημα ότι το μακρινό νησί όπου κατοικούν οι Ελληνούα, αποτελεί υπόδειγμα προκοπής και συλλογικής ευμάρειας των κατοίκων του, οι οποίοι προκειμένου να προστατεύσουν την κοινωνική γαλήνη τους και τον τρόπο ζωής τους, απαγορεύουν σε οποιονδήποτε ξένο να παραμείνει στο νησί τους, περισσότερο από 20 μέρες και τον βάνουν στη μοιρασιά για τις σαρδέλες, μοναχά όταν έχουν πάρει πρώτα το μερτικό τους όλοι οι γνησιοι ιθαγενείς του νησιού τους …

Γειτονικό με το νησί των Ελληνούα, είναι το νησί των Συριζούα-ούα-ούα, οι οποίοι όμως εφαρμόζουν τα ακριβώς αντίθετα, απ’ ότι πατροπαράδοτα εφαρμόζουν οι σοφοί Ελληνούα.
Αυτοί αρπάζουν από τους εργατικούς ψαράδες, όσα ψάρια βγάνουν κι αν η ψαριά τύχει να μην είναι καλή, τους κατάσχουν ακόμα και τα δίχτυα ή τις καλύβες τους. Έτσι οι προτινοί νοικοκυραίοι καταντάνε ζήτουλες και κακομοίρηδες, να πέφτουν στα πόδια των συριζούα-ούα-ούα και να παρακαλάνε για ένα κομμάτι παστή παλαμίδα, ώστε να μην πεθάνουν από τη πείνα.

Οι φύλαρχοι των συριζούα-ούα-ούα λοιπόν, αφού πια έχουν δημεύσει τις βάρκες και τις πετονιές από τους υπηκόους τους κι αφού τους έχουν κατασχέσει και όλες τις καταθέσεις τους, σε ψαράλευρα ή σε ταραμά, τους μοιράζουν αφειδώς τα ψαροκέφαλα που έχουν απομείνει από τα κομματικά τσιμπούσια τους και στους πιο εξαθλιωμένους δίνουν κι από μια μερίδα καπνιστές ψαροουρές, που τις ονομάζουν ΚΕΑ (Κοινωνικό Επίδομα Ανεγκέφαλων)

Όπως είναι φυσικό ασφαλώς, το νησί των συριζούα-ούα-ούα είναι υπόδειγμα αθλιότητας.
Ο κοσμάκης εκεί βρίσκονται σε διαρκή πείνα και δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να βλέπεις πρώην νοικοκυραίους ανθρώπους, που είχαν και τις βάρκες τους και τις παστές σαρδέλες τους και τα αγκίστρια τους και τα ψαροκαζάντια τους, να ψάχνουν να βρουν κανα γερό κλαδί να κρεμαστούν.
Αυτή η διαρκώς ογκούμενη αθλιότητα δεν φαίνεται όμως να νοιάζει τους κομματικούς φύλαρχους των συριζούα-ούα-ούα, διότι έχουν κανονίσει, για κάθε έναν ντόπιο που πεθαίνει από τις κακουχίες ή από την πείνα, να τον αντικαθιστούν, με τρεις ή τέσσερις άλλους αλλοδαπούς τυχοδιώχτες, που μπαίνουν ελεύθερα στο νησί και αρπάζουν ότι τους γουστάρει.
Σ΄ αυτούς μάλιστα οι συριζούα-ούα-ούα τους παραχωρούν και δωρεάν καλύβες ή παστοβάρελα ή βάρκες ή δίχτυα, που τα έχουνε αρπάξει από τους φουκαράδες τους υπηκόους τους, ώστε οι ψαρωμένοι λαθρέποικοι να ψαρεύουνε με τη μισή αμοιβή, που ζητούσαν οι γνήσιοι ιθαγενείς του νησιού.

Έτσι οι δυστυχείς κάτοικοι του νησιού των συριζούα-ούα-ούα, διαβιούν εδώ και χρονια κάτω από φρικαλεες συνθήκες και η φτώχεια τους ολοένα επεκτείνεται, ενώ οι φύλαρχοι και οι κολλητοί των συριζούα-ούα-ούα ολοένα και μεγαλώνουν τα καζάντια τους
Το παράξενο όμως είναι ότι, ενώ στο νησί των Ελληνούα, οι σοφοί φύλαρχοι εκτοπίζονται ο ένας μετά τον άλλον και μερικούς μαλιστα, τους ρίχνουνε να τους φάνε οι καρχαρίες, αντιθέτως στο γειτονικό νησί των συριζούα-ούα-ούα παρουσιάζονται οι μακροβιότερες κυβερνήσεις όλων των νησιών του απέραντου αρχιπελάγους κι ας πεινάνε και ας υποφέρουν οι ιθαγενείς τους!

Αυτή η ακατανόητη ιδιομορφία του νησιού των συριζούα-ούα-ούα, παραξένεψε και προβλημάτισε όλους τους ανθρωπολόγους, εθνολόγους, οικολόγους και κοινωνιολόγους του λεγόμενου πολιτισμένου κόσμου, ώστε τελικά δύο από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια τους, να στείλουν κοινή επιστημονική αποστολή, για να μελετήσει επιτόπου το φαινόμενο.

Μεγαλόσχημος φύλαρχος των συριζούα-ούα-ούα,
που έλαβε προσφάτως το βραβείο μπουρδολογίας, χαρη στην αμιμητη φραση του 
για τη σαρανταποδαρουσα.Κι όμως στο νησι των συριζούα-ούα-ούα παρουσιάζονται οι μακροβιότερες κυβερνήσεις!Είναι δυνατόν;Κι όμως είναι...

Η έκθεση των πανεπιστημιακών ανθρωπολόγων, κοινωνιολόγων, εθνολόγων κ.λπ., που επισκέφθηκαν τα γειτονικά νησιά των Ελληνούα και των συριζούα-ούα-ούα, φέρει τον περίεργο τίτλο: «το κράτος μαμάκα» και κατά έναν ανεξήγητο τρόπο, έφτασε μέχρι τα χέρια μου.
Αφού λοιπόν τη μελέτησα, σας δίδω εδώ τα βασικότερα από τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η ομάδα των πανεπιστημιακών, ώστε να δώσει μια λογική εξήγηση στο απίστευτο φαινόμενο της κυβερνητικής σταθερότητας των συριζούα-ούα-ούα, που ενώ ρουφάνε το αίμα του κοσμάκη, φαίνεται να μην τους κουνάει τίποτα από τις καρέκλες τους!

Το «κράτος-μαμάκα» λέγουν λοιπόν οι σοφοί είναι ακριβώς το είδος της κρατικής εξουσίας, που στηρίζεται στη διαρκή φτωχοποίηση και εξαθλίωση των υπηκόων της και στην ταυτόχρονη διανομή εξευτελιστικών επιδομάτων, υπό τύπον «κοινωνικού μερίσματος», προκειμένου να τους κρατήσει ίσα-ίσα ζωντανούς.
Με αυτή την πανάρχαια και αποδεδειγμένα αποδοτική μέθοδο, τα έθνη και οι λαοί μετατρέπονται σε άθλιες μάζες δούλων, που σκύβουν το κεφάλι στη Μεγάλη Μαμά της εξουσίας, για να τους κρατήσει ζωντανούς και να μην ψοφήσουνε από την πείνα.

Σε αντίθεση με τους υγιείς, εύρωστους και ρωμαλέους πολίτες μιας ευνομούμενης κοινωνίας οι οποίοι διδάσκονται να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και να μην περιμένουν ελεημοσύνη από κανέναν, πράγμα που σημαίνει ότι νιώθουν ανεξάρτητοι και υπερήφανοι, για την κοινωνία τους, οι επιδοματούχοι σκλάβοι των συριζούα-ούα-ούα, βρίσκονται στην κατάσταση του αδύναμου νηπίου, που περιμένει από τη Μαμάκα/τροφό, να του χαρίσει λιγάκι από το μητρικό της γάλα.
Κι όπως το νήπιο προσβλέπει λαίμαργα στο μητρικό στήθος, μετατρέποντας το σε αντικείμενο πόθου και λατρείας, έτσι και ο φτωχοποιημένος ραγιάς του νησιού των συριζούα-ούα-ούα, προσβλέπει στον αρχισυμμορίτη των εγχώριων φυλάρχων, ανυψώνοντας τον ασύνειδα σε ένα είδος Μητέρας/τροφού, που χωρίς αυτην θα πήγαινε χαμένος.

Η εξουσία εν ολίγοις που ασκούν στις μάζες οι συμμορίτες των αριστερούα-ούα-ούα, δεν είναι πολιτική αλλά προπαντός ψυχοσωματική εξουσία, που στηρίζεται στον αρχέγονο τρόμο του ανθρώπου/βρέφος, για την απώλεια του τροφού/μαστού.
Τα επιδόματα, οι διορισμοί, τα κοινωνικά μερίσματα και οτιδήποτε εφευρίσκουν ως γλωσσική απάτη, οι φύλαρχοι των συριζούα-ούα-ούα, δεν είναι παρά οι λιγοστές σταγόνες μητρικού γάλακτος, με το οποίο κρατούν σε νηπιακή ψυχοσωματική κατάσταση τις υπόδουλες μάζες.

Και σ’ αυτην ακριβώς την άρνηση και τον τρόμο της ανθρώπινης μάζας να ενηλικιωθεί και να απογαλακτισθεί, από το ολέθριο κράτος/μαμάκα, στηρίζεται η μακροβιότητα της εξουσιας των συριζούα-ούα-ούα.

Η επιτυχία μάλιστα αυτού του συστήματος διαρκούς ελέγχου των μαζών, είναι τόσο αδιαφιλονίκητη, ώστε προσπαθούν να την αντιγράψουν και οι τοπικοί πολιτικοί αντίπαλοι των συριζούα-ούα-ούα, οι οποιοι καραδοκούν πότε θα στραβοπατήσουν οι προηγούμενοι, ώστε να αρπάξουν αυτοί το γκουβέρνο και να πλασάρουν τα δικά τους επιδόματα και τους δικούς τους διορισμούς, για να κρατάνε εκείνοι το πόπολο στα νύχια τους και να οικειοποιούνται όλα τα ψάρια, που ιδρωνουν να πιάσουν οι κακόμοιροι ψαράδες του νησιού.
Και μέσα σε όλο αυτό το ζοφερό κλίμα απάνθρωπης εκμετάλλευσης και οργανωμένης γενοκτονίας, οι λεηλατημένοι σκλάβοι χαμογελούν βλακωδώς και τρέχουν να πληρώσουν τις τελευταίες σαρδέλες που τους έμειναν, μπας και το κράτος/μαμάκα τους πάρει την καλύβα ή δεν τους δώσει το επίδομα…

Να μου το θυμηθείτε, πως η ανθρώπινη ηλιθιότητα αλλά και ο αρχέγονος τρόμος του απογαλακτισμού (που ο Ντοστογιέφσκυ τον ονόμαζε: τρόμο της ελευθερίας) είναι τόσο βαθιά ριζωμένος στις μάζες, ώστε και στο γειτονικό νησί των Ελληνούα, πολύ σύντομα θα εμφανιστούν και θα κυριαρχήσουν οι συριζούα-ού-ούα μαζί με τις ορδές των αφροασιατών τυχοδιωκτών, που κουβαλάνε παντού οι αριστερούα-ούα-ούα, για να ρίχνουν τις τιμές του κολιού και να οικειοποιούνται οι ίδιοι τις οκάδες της λακέρδας ή του δημόσιου τσίρου…

Το βρισκω πολύ πιθανόν, πως αν εμφανίζονταν κάποια στιγμή ένας γνησιος Ελληνούα και μίλαγε στους συριζουα-ου-ουα την αληθεια, πτι δηλαδη, δεν είναι δυνατόν χωρίς να βρέχουμε κώλο να πιάνουμε παλαμίδες και καλαμαράκια, αλλά αντιθέτως θα πρέπει με τις δικες μας δυναμεις να παλευουμε για την επιβιωση, αντι να περιμενουμε από τον πασα φυλαρχο να μας διορισει στην ψαραποθηκη της φυλης, οι εκφυλισμενοι σκλαβοι των νησιων, θα τον επαιρναν με τις πετρες – για να μην σας πως και ότι θα κινουσαν εναντιον του τον αντιρατσιστικο νομο, για να τον βυθίσουν στη στέρνα με τις τσούχτρες, να τον κάμουν καλοκαιρινό …


Λευτέρης Πανούσης



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]