Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Νέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος 99 ατόμων για το πραξικόπημα


Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 99 υπόπτων, στους οποίους περιλαμβάνονται γιατροί και δικηγόροι, και έχουν μέχρι τώρα συλλάβει 78 από αυτούς, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, στο πλαίσιο της διευρυνόμενης καταστολής που ακολούθησε την αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του περασμένου χρόνου.

Οι ύποπτοι φέρεται να ήταν χρήστες του ByLock, μιας κρυπτογραφημένης εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα την οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, χρησιμοποιούσε το δίκτυο του κληρικού Fethullah Gulen, που κατηγορείται από την Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Ο Gulen, που ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ από το 1999, αρνείται κάθε ανάμιξη.

Το Ανατολή μετέδωσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούν τους υπόλοιπους υπόπτους στη νότια τουρκική επαρχία Αττάλεια (Αντάλια).

Η Τουρκία έχει ταυτοποιήσει 215.092 χρήστες του ByLock και έχει ξεκινήσει έρευνες για 23.171 από αυτούς, ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το υπουργείο Εσωτερικών.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι, στρατιωτών, δασκάλων και δημοσιογράφων συμπεριλαμβανομένων, έχουν προφυλακιστεί εν αναμονή της δίκης τους στη σαρωτική καταστολή που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος.

Μόνο στο δικαστικό σύστημα, 5.920 άνθρωποι έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους λόγω φερόμενων δεσμών με την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Abdulhamit Gul.

Ομάδες προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την καταστολή, φοβούμενοι πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την απόπειρα πραξικοπήματος ως πρόσχημα για να συντρίψει τους διαφωνούντες.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως μόνο οι διώξεις αυτού του μεγέθους θα εξουδετερώσουν την απειλή που αντιπροσωπεύει το δίκτυο του Gulen, το οποίο, όπως υποστηρίζει, έχει εισδύσει βαθιά σε θεσμούς όπως ο στρατός, τα σχολεία και τα δικαστήρια.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]