Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Washington Times: Πρέπει να σώσουμε το ΝΑΤΟ από την Τουρκία…


Το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει πρόβλημα ύπαρξης. Όχι το πρόβλημα δεν είναι η αύξηση των δαπανών για την κοινή άμυνα, ούτε ο ρόλος της συμμαχίας μετά την σοβιετική κατάρρευση, ή ο Πούτιν. Αιτία είναι ο Ερντογάν, ο ισλαμιστής δικτάτορας της Τουρκίας που η πολιτική του υπονομεύει την συμμαχία αυτή των 29 εθνών με την ιστορία των 70 σχεδόν ετών.

Του Ντάνιελ Πάιπς
The Washington Times


Δημιουργημένο το 1949 το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε για να εξασφαλίσει την ελευθερία, την κοινή κληρονομιά και τον πολιτισμό των λαών των κρατών μελών υπό το θεμέλιο της Δημοκρατίας, των ατομικών ελευθερίων και του κράτους δικαίου. Με άλλα λόγια ιδρύθηκε για να προστατεύσει τον Δυτικό πολιτισμό.

Μέχρι την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, το 1991, το ΝΑΤΟ είχε απέναντί του τις δυνάμεις του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Σήμερα έχει απέναντί του τη Ρωσία και το ακραίο Ισλάμ. Από τις απειλές αυτές το Ισλάμ αποτελεί την πιο επικίνδυνη πρόκληση για τη Δύση.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι της συμμαχίας αντιλήφθηκαν αυτή την πραγματικότητα αμέσως μετά την σοβιετική κατάρρευση και τάσσονταν υπέρ της άμεσης αντιμετώπισης του ισλαμικού εξτρεμισμού. Όμως οι απόψεις αυτές υπονομεύθηκαν από τον Ερντογάν.

Έτσι αντί το ΝΑΤΟ να πολεμήσει το εξτρεμιστικό Ισλάμ, οι άλλες 28 χώρες βρέθηκαν με έναν ισλαμιστή δίπλα τους. Οι 28 έμειναν βουβοί απέναντι στον σχεδόν εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στην Τουρκία κατά των Κούρδων. Ούτε φάνηκε να ενοχλούνται από την ύπαρξη ενός ιδιωτικού στρατού (SADAT) του Ερντογάν.

Παρομοίως δεν αντέδρασαν όπως έπρεπε στους τουρκικούς περιορισμούς χρήσης της βάσης του Ιντσιρλίκ, αλλά και τις τουρκικές κινήσεις και τη ρητορική έναντι χωρών όπως η Αυστρία, η Κύπρος και το Ισραήλ, αλλά και κατά του σφοδρού αντιαμερικανισμού της Άγκυρας, που εκφράστηκε από ανθρώπους όπως ο δήμαρχος της Άγκυρας, ο οποίος ευχόταν καταστροφές και θανάτους στις ΗΠΑ.

Ούτε η σύλληψη 12 Γερμανών υπηκόων στην Τουρκία, ούτε οι απόπειρες δολοφονίας Τούρκων στη Γερμανία, ούτε η κράτηση Αμερικανών, ούτε τα επεισόδια κατά Αμερικανών επηρέασαν το ΝΑΤΟ, που αγνόησε επίσης τη βοήθεια της Τουρκίας προς το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, τις τουρκικές επενδύσεις στους ιρανικούς υδρογονάνθρακες και τη μεταφορά μέσω Τουρκίας ιρανικών όπλων στη Χεζμπολάχ.

Οι δε δηλώσεις Ερντογάν για την ένταξη της Τουρκίας στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάη, μαζί με τη Ρωσία και την Κίνα, οι κοινές ασκήσεις δεν πτόησαν το ΝΑΤΟ, όπως και η συμφωνία για την αγορά των ρωσικών S-400 που περισσότερο προκάλεσε, παρά ενόχλησε, όπως και το θέμα με τη βίζα που ξέσπασε μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον.

Το ΝΑΤΟ πλέον μπορεί να ελπίζει ότι η «βασιλεία» Ερντογάν δεν θα είναι παρά ένα επεισόδιο και η Τουρκία θα επιστρέψει στους κόλπους της Δύσης και να συνεχίσει την αυτή πολιτική ή να αποφασίσει ότι η ενότητα της συμμαχίας είναι πιο σημαντική για να θυσιαστεί και να λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε η Τουρκία να δει την πόρτα της εξόδου.

Στην περίπτωση αυτή πρέπει να απομακρυνθούν από το Ιντσιρλίκ όλα τα πυρηνικά όπλα και η βάση να κλείσει. Επίσης πρέπει να ακυρωθεί η πώληση μαχητικών F-35 στην Τουρκία, να εξαιρεθεί η Τουρκία από κάθε πρόγραμμα ανάπτυξης οπλικών συστημάτων, να πάψει να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες, να πάψει η εκπαίδευση Τούρκων και να φύγει το τουρκικό προσωπικό από συμμαχικέ εγκαταστάσεις.

Μια τέτοια κοινή στάση της συμμαχίας έναντι του Ερντογάν θα της επιτρέψει να ανακτήσει τα αρχικά της ιδεώδη και να αντιμετωπίσει τον ισλαμισμό υπερασπίζοντας και πάλι τον Δυτικό πολιτισμό.

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Αφιερωμένο στους αιθαιροβάμονες πατριώτες-πατριωτίσκους και λοιπούς Γραικύλους που αναζητούν σπίθες αγάπης και συμπαράσταση από τα σκυλιά της Δύσης, για τα βάσανα μας από τα σκυλιά της Ανατολής:

    «Αραπιάς άτι, Γάλλου νους, βόλι Τουρκιάς, τόπι Άγγλου, πόλεμος μέγας πολεμά, βαρεί το καλυβάκι…»
    Ελεύθεροι Πολιορκημένοι.

    Ή πιο απλά...
    Εκεί που τελειώνει η Ανατολή, ξεκινά η Δύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Εάν δυτικός πολιτισμός είναι αυτό που ζούμε , ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ!
    Εκατομμύρια φορές καλλίτερος ο δικός μας
    Ο ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ
    που τον απαρνηθήκαμε προς χάριν του ...ανήκομεν εις την δύσην , του ...διαφωτισμού και της ...προόδου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νεοέλληνας και Χριστιανισμός γίνεται.
      Ελληνισμός και Χριστιανισμός απλά δεν μπορεί να υπάρξει.
      Είναι μέγα λάθος η έκφραση (ελληνοχριστιανικός πολιτισμός)ποτέ ο Χριστιανισμός δεν αποδέχθηκε το Ήθος,την Φιλοσοφία,την Δημοκρατία,και την Ηθική του Ελληνισμού.
      Δεν θέλω να θυμίσω ιστορικές περιπτώσεις που εφαρμόστηκε έως και γενοκτονία από τον Χριστιανικό Δεσποτισμό κατα την Βυζαντινή περίοδο στον δεινοπαθούν τα Ελληνισμό π.χ.Υπατία.

      Π.Τ.

      Διαγραφή
  3. Προς τον Π.Τ.
    Αυτα που λες ειναι απλα βλακειες , για να μην πω τιποτα αλλο ...
    Οι Ελληνες προετημασαν την ανθρωποτητα για την Αποκαλυψη του θεου .
    Δεν ειναι τυχαιο που ο λογος Του εγραφει στα Ελληνικα , αλλα και ουτε τυχαιο ειναι που οι Ελληνες υδρυσαν τις πρωτες Χριστιανικες Εκκλησιες .
    Αλλωστε εαν υπαρχουν στις μερες μας τα κειμενα των προγονων μας , αυτο ωφειλεται στους μοναχους που τα διαφυλαξαν σαν κορη οφθαλμου .
    Ομως τι σου λεω ...εσυ σαν κομμουνιστης , εχεις τα ιδια μυαλα με τους Ιαχωβαδες .

    Μαθε ακομη οτι μια αναγνωση των φιλοσοφων προγονων μας , θα σου ανοιξουν τα ματια και θα καταλαβεις οτι οι Ελληνες σε εναν Θεο πιστευαν , ποιητη ουρανου και γης , πανταχου παρων και τα παντα πληρων ..κτλ κτλ .
    Μαθε ακομη ποιοι ηταν αυτοι που εκαναν κακο στην Ελλαδα την εποχη που λες και κυριως απο κρατουσε η σκουφια τους και θα καταλαβεις πολλα .
    Οταν οι Βυζαντινοι ειχαν πανεπιστημια , ΟΛΟΙ οι αλλοι γυρω ειχαν μεσαιωνες . Και αυτο διοτι ο Ορθοδοξος Χριστιανισμος= Φως .
    Μην γινεσαι ακομη ενα πιονι της προπαγανδας των νεοταξικων αμπελοφιλοσοφιων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]