Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρώτα προσκυνάνε τα αναδρομικά τους και μετά τη Μακρόνησο!


Χτες, περίπου 20 από αυτούς που ψήφισαν τη διάταξη Κατρούγκαλου για να δοθούν εκατομμύρια αναδρομικά στους συνταξιούχους βουλευτές, πήγαν στη Μακρόνησο να προσκυνήσουν. Προφανώς τον αγγλοαμερικάνικο Παρθενώνα της νεώτερης Ελλάδας. Πήραν και αστυνομικούς μαζί τους. Μην τους πάρουν στο κυνήγι όσοι βασανίστηκαν εκεί επειδή δεν υπέγραφαν δήλωση. Μια και ετούτοι οι ξεφτιλισμένοι υπογράφουν τα πάντα χωρίς να απειλείται τίποτε άλλο εκτός από τις καρεκλίτσες τους!

Είχα την τύχη και την τιμή να είμαι επί 14 χρόνια ο αρχισυντάκτης διαχειριστής του πολιτικού ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας μαζί με τον εξόριστο και μυστικό γραμματέα του ΚΚΕ στη Μακρόνησο. Οι δυο μας. Τα γραφεία μας σχεδόν εφάπτονταν. Μοιραζόμασταν τις προσωπικές μας ζωές με εκατέρωθεν εκμυστηρεύσεις, όπως κάνουν οι άνθρωποι που σχεδόν συζούν. Μέχρι που μας χώρισε ο πρόωρος θάνατός του.

Ο άνθρωπος αυτός, ένας πραγματικός ιδεολόγος, είχε ένα χαρακτηριστικό πάνω απ όλα: Ήταν ακραία έντιμος. Ακραία ειλικρινής. Και με τους άλλους και με τον εαυτό του. Γι αυτό και δεν δείλιασε να αναθεωρεί κάθε φορά όσα απ αυτά που πίστευε τα θεωρούσε λάθος ή ξεπερασμένα. Χωρίς γελοίες δικιολογίες. Ήταν ακριβώς το αντίθετο από ό,τι είναι σήμερα σχεδόν όλοι αυτοί με τους οποίους συμπορεύτηκε στην Αριστερά και στον Συνασπισμό. Η τύχη ή η ατυχία του έταξε να μη ζήσει την κατάντια που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Και τις γελοίες ανώδυνες και προσβλητικές εκδρομούλες στη Μακρόνησο.

Ο γενναίος αυτός Αγωνιστής, ένας από τους 114 που δεν υπέγραψαν δήλωση στο κολαστήριο της Μακρονήσου μαζί με τον εκδότη της Ελευθεροτυπίας, έζησε εκεί την απανθρωπιά των βασανιστηρίων γι αυτή του τη στάση, όπως και όλοι οι σύντροφοί του. Ούτε αυτός, ούτε κανείς άλλος διανοήθηκε να υποκύψει επειδή… πιέστηκε! Όπως οι χτεσινοί εκδρομείς στη Μακρόνησο!

Ο Άνθρωπος αυτός με συνείδηση και ευθύνη κουβαλούσε πάντα μέσα του ένα βάρος. Την απόφαση για μαζικό ξεσηκωμό στο νησί, που είχε σαν αποτέλεσμα τον βομβαρδισμό των εκεί στρατοπέδων από τα πολεμικά πλοία και το θάνατο δεκάδων κρατούμενων. Δεν βρήκε ποτέ μια καλή και βολική δικιολογία για τον εαυτό του. Μου έλεγα πάντα με προσωπικό πόνο: «Ήταν μια λάθος απόφαση». Καμιά σχέση με όλο αυτό τον ανεύθυνο θίασο που κάνει εκδρομούλες στον κατ εξοχήν τόπο του «όχι», έχοντας καθημερινά λερώσει τα παντελόνια και τις φούστες του με δεκάδες «ναι». Και με δεκάδες φτηνές δικιολογίες. Μισθοδοτούμενος, όχι βασανιζόμενος!

Ο Αριστερός αυτός Άνθρωπος, γι' ναυτή του την ειλικρινή και γενναία στάση ήταν σεβαστός όχι μόνο από τους ομοϊδεάτες του, αλλά, κυρίως από τους πολιτικούς του «αντίπαλους», που συχνά τον καλούσαν σε ιδιωτικές συζητήσεις για να ακούσουν τις απόψεις του. Μεταξύ τους, ο Κων. Καραμανλής και ο Κ. Μητσοτάκης. Ποτέ δεν τους περιφρόνησε. Επειδή οι απόψεις του ήταν απόσταγμα μιας πολιτικής σύνθεσης στην υπηρεσία μιας χώρας, μιας κοινωνίας. Δεν ήταν τα άναρθρα, γεμάτα κόμπλεξ διχαστικά ανεμοσκορπίσματα των χτεσινών χαζοχαρούμενων δήθεν προσκυνητών της Μακρονήσου. Στην υπηρεσία μιας φαντασιακής μισαλλοδοξίας.

Ο Άνθρωπος αυτός, συνάδερφος και φίλος ταυτόχρονα και δάσκαλος στο ήθος και την ευθύτητα, ήταν συνάμα διευθυντής της μεταπολεμικής «Αυγής» και βουλευτής της προχουντικής ΕΔΑ. Σε καμιά από τις δύο ιδιότητες δεν ξεπούλησε αυτά που πίστευε από φόβο για τις διώξεις και τις εξορίες που τελικά υπέστη. Και ήταν πολλές. Όπως και οι καθημερινές απειλές. Σε αντίθεση με τους χτεσινούς χαμογελαστούς εκδρομείς της Μακρονήσου, που φωτογραφήθηκαν με θράσος και σηκωμένες τις γροθιές στο μνημείο των εξορίστων!

Άδειες γροθιές, με δάχτυλα λερωμένα από τις υπογραφές μετάνοιας που γεμίζουν τα νομοσχέδιά κατ' εντολή των αφεντικών τους. Και με νύχια περιποιημένα από τις λίμες με τις οποίες πριονίζουν το βιός, τα δικαιώματα και την ορθοστασιά ενός ολόκληρου λαού.

Αυτοί, οι ασπόνδυλοι, με συνεπιβάτη τους εκεί στη Μακρόνησο τον δήμιο των συντάξεων υπουργό Κατρούγκαλο, είχαν το θράσος να χασκογελάνε, ενώ οι υπογραφές τους είναι φαρδιές πλατιές κάτω από το ντροπιαστικό νομοσχέδιό του (4387/2016), που:

«κανονίζει» επιστροφή αναδρομικών από δικαστικές αποφάσεις μόνο για τους βουλευτές και για κανέναν άλλο συνταξιούχο (!!), την ίδια ώρα που το ίδιο νομοσχέδιο:

1. φέρνει μειώσεις κατά 50% στο ΕΚΑΣ το 2017, το 2018 και το 2019 μέχρι εξαφάνισής του την 1η Ιανουαρίου του 2020.

2. φέρνει μειώσει ως και 48% στις νέες συντάξεις

3. φέρνει μειώσεις ως και 50% σε επικουρικές συντάξεις, και το κυριότερο:

4. δεν προβλέπει πουθενά επανυπολογισμό συντάξεων των βουλευτών και ένταξή τους στον ΕΦΚΑ, όπως προβλέπει για όλους τους άλλους Έλληνες συνταξιούχους!

Αυτό το τελευταίο είναι ίσως και η πιο χειροπιαστή απόδειξη για την προνομιούχο θέση που διατηρούν για τον εαυτό τους όλοι αυτοί οι βουλευτές που σκληρίζουν ότι υπερασπίζονται τα δίκαια του λαού!

Σε μια χώρα με στοιχειώδη τσίπα θα έπρεπε να απαγορεύεται ακόμα και η προσέγγιση δειλών και υποκριτών σε μνημεία γενναίων Ανθρώπων. Εκεί που φυτρώνουν τα καθαρά και ματωμένα «όχι». Σαν του Πότη Παρασκευόπουλου.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]