Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Μόνιμα» οι Ρώσοι στη Συρία και τη Μεσόγειο!


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ένα νόμο που επικυρώνει μια συμφωνία που επιτεύχθηκε με το συριακό καθεστώς και επιτρέπει στις ρωσικές δυνάμεις να παραμείνουν στη Hmeimim Airbase στην δυτική επαρχία της Λατάκια για τα επόμενα 49 χρόνια, τουλάχιστον.

Η Δαμασκός συμφώνησε τον Ιανουάριο να μισθώσει το Συριακό λιμάνι της Ταρτούς, μαζί με την αεροπορική βάση, που σημαίνει ότι ο ρωσικός στρατός μπορεί να στηρίξει μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στη Συρία για τις επόμενες δεκαετίες.

Αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι η Ρωσία έχει αποκτήσει ένα πολύτιμο δώρο από τη Δαμασκό για τη στρατηγικά αποφασιστική παρέμβαση της στη συριακή σύγκρουση, , το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στο συριακό καθεστώς να ξαναπάρει τον έλεγχο του πολέμου κατά των ανταρτών αντιπάλων του, σε όλη τη χώρα.

«Η Μόσχα δεν ήθελε να αναφέρουν τυχόν όρους χρόνου, ενώ η Δαμασκός επέμεινε στην τοποθέτηση αυτής της ρήτρας 49 ετών στη Συνθήκη,» υποστηρίζει ο Τιμούρ Αχμέτοφ, αναλυτής της Μέσης Ανατολής στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων της Ρωσίας.

«Η Δαμασκός θέλησε να έχει κάτι συγκεκριμένο παρά γενικούς όρους» για να αποδείξει ότι, μακροπρόθεσμα, η συμφωνία δεν είναι απαραιτήτως μόνιμη, πρόσθεσε ο Αχμέτοφ.

Παρόλα αυτά, ακόμη και μετά από 49 χρόνια, η Ρωσία μπορεί να διαπραγματευτεί νέες επιπλέον 25ετές μισθώσεις, για τις δύο εγκαταστάσεις.

«Αυτή η συνθήκη παρέχει επίσης νομική ασυλία στο ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό στη Συρία», εξήγησε ο Αχμέτοφ. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι αν οι σύροι πολίτες σκοτώνονται από το ρωσικό στρατό κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στη Συρία, η Μόσχα δεν θα χρειαστεί να λογοδοτήσει στη Δαμασκό.

«Η Ρωσία έχει μικρότερους πονοκεφάλους για την περαιτέρω παρουσία της στη Συρία», πρόσθεσε. «Σε γενικές γραμμές, η συνθήκη αυτή πρέπει να θεωρείται φυσιολογική, φυσιολογική για τις σχέσεις μεταξύ των κρατών, που σχεδιάζουν να αναπτύξουν στρατηγική συνεργασία».

Το ναυτικό

Απρόσκοπτη πρόσβαση στη Μεσόγειο Θάλασσα θα δώσει στους Ρώσους μια βάση και ένα λιμάνι στα ζεστά νερά που οι σοβιετικοί πρόγονοι της Μόσχας θα μπορούσαν μόνο να ονειρευτούν.

«Τα νέα μας πλοία επιφανείας και υποβρύχια εξοπλισμένα με πυραύλους cruise θα μπορούν να ναυλοχούν και να εφοδιάζονται στην Ταρτούς, Αυτό θα επιτρέψει στη Μόσχα να παρακολουθεί την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο πολύ καλύτερα,» σύμφωνα μ’ ένα στρατιωτικό αναλυτή που ονομάζεται Ίγκορ Κοροτσένκο ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο Σπούτνικ προ ημερών .

Με το τελευταίο πενταετές σχέδιο της Μόσχας, θα μετατραπεί το λιμάνι της Ταρτούς από μια ναυτική βάση στο βασικό ναύσταθμό και αποθηκευτικό χώρο στη Μεσόγειο, πού θα μπορούν να ναυλοχούν τα νέα μεγαλύτερα ρωσικά πλοία.

"Σημειώσεις"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]