Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η χολέρα δεν είναι στο υπόγειο του «Έλενα». Είναι στο υπόγειο του Έλληνα


Όταν ήμουνα μικρός είχα βρει ένα αλάνθαστο σύστημα να κερδίζω πάντα στους πολέμους που παίζαμε με τα στρατιωτάκια. Κατά διαολική σύμπτωση το ίδιο σύστημα χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός, τα στελέχη και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό και η πιθανότητα να μην έχουν καμιά πολύ σοβαρή εκλογική επίπτωση από την αλλοπρόσαλλη πολιτική τους, είναι πολύ μεγάλη.

Το σύστημα που είχα σκεφτεί ήταν απλό. Ενώ όλοι οι άλλοι από απέναντι έστηναν κάστρα, τείχη, και παρέτασσαν τα στρατιωτάκια έτσι ώστε να είναι καλυμμένα από αυτά, εγώ έπαιρνα τα υλικά που είχα στα χέρια μου, τα σκόρπιζα όπως σκορπίζει κανείς τα ερείπια και πίσω ή μέσα στα ερείπια έβαζα τα στρατιωτάκια μου χύμα.

Το σκεπτικό ήταν ακόμα πιο απλό: Τα κάστρα και τα τείχη γκρεμίζονται από τις γκαζές, τα σίδερα των κανονιών και τα λάστιχα που πετάγαμε ο ένας ενάντια στο στρατό του άλλου. Τα ερείπια πώς να τα γκρεμίσεις;

Το πιο εκπληκτικό ήταν που οι υπόλοιποι, παρ όλο που έβλεπαν τα αποτελέσματα της δικής τους τακτικής, επέμεναν διαρκώς να φτιάχνουν κατασκευές για να προστατέψουν τους στρατούς τους. Επειδή ο άνθρωπος δύσκολα ξεφεύγει από μια συλλογιστική κανονικότητα, την οποία ακολουθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κάστρα χτίζει. Πού ακούστηκαν οχυρά ερειπίων!!

Ο κ Τσίπρας και οι συν αυτώ έχουν βρει το ίδιο κόλπο σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο. Τη στιγμή που η παγκόσμια κοινωνία ζει με πολιτικούς προσανατολισμούς και ιδεολογίες, δεξιά, αριστερά, κέντρο, αναρχία, φασισμός, κομμουνισμός και δε συμμαζεύεται, εκείνοι είναι σε όλα μέσα!!

Δεν υπάρχει πολιτικό ιδεολογικό σχήμα στη θεωρία και στην πράξη που να μη συμμετέχει στη θεωρία ή στην πράξη η κυβέρνηση και οι οπαδοί της. Ανήκουν παντού! Συμμετέχουν παντού. Είναι με όλους και με όλα. Και ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς.

Είναι αριστεροί με ταξική συνείδηση αλλά εφαρμόζουν την πιο δεξιά οικονομική πολιτική που έχει δει ο τόπος, σε βάρος όλου του λαού εκτός των πλουσίων, που είναι στο απυρόβλητο.

Είναι αντιιμπεριαλιστές και ειρηνόφιλοι, αλλά οι Αμερικάνοι δεν είναι πια φονιάδες των λαών, είναι χρήσιμοι σύμμαχοι και ο Τραμπ από διαβολικός έγινε «χρήσιμα διαβολικός»!

Είναι αντιφασίστες αγωνιστές, αλλά κυβερνάνε με έναν ακροδεξιό, ενώ συνταξιδεύουν αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή και στα νομοσχέδια που βολεύει η ψήφος της, αλλά και στα Καστελόριζα. Επιπλέον, εντελώς συμπτωματικά, αδυνατούν να βρουν μια αίθουσα κατάλληλη για να τελειώσει η δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα!

Είναι με το Άγιο Όρος και τον Αρχιεπίσκοπο και η ΕΡΤ έχει σε περίοπτη θέση τις πάγιες θρησκευτικές εκπομπές, αλλά είναι άθεοι και καταδικάζουν νυχθημερόν την εκκλησία για σκοταδισμό.

Είναι υπέρμαχοι της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, με κάθε άρθρο του Συντάγματος, αλλά δεν υπάρχει άρθρο του Συντάγματος που να μην παραβιάζουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν αντιδημοκρατικές καθεστωτικές πολιτικές επιβολής της εξουσίας τους ως καθεστώς.

Είναι οι προστάτες της ασφάλειας του πολίτη, αλλά ταυτόχρονα είναι στην πράξη και οι προστάτες της ασφάλειας του καθενός που τρομοκρατεί τους πολίτες.

Είναι οι φανατικότεροι προστάτες των μεταναστών και των δικαιωμάτων τους, αλλά ταυτόχρονα είναι εκείνοι που τους τσουβαλιάζουν στις πιο απάνθρωπες φυλακές- στρατόπεδα όπου κλείνουν τους πρόσφυγες σε συνθήκες εγκατάλειψης έως θανάτου.

Είναι οι άνθρωποι που βρίζουν με σεντονιάδες επιχειρημάτων τον καπιταλισμό για απανθρωπιά, ενώ συμμετέχουν με ζήλο σε κάθε απόφαση, σχεδιασμό και πράξη που υπαγορεύουν οι κορυφές του καπιταλισμού, το ΔΝΤ, η ΕΕ, η ΕΚΤ, ο ΟΟΣΑ, η Παγκόσμια Τράπεζα.

Είναι οι άνθρωποι που διαφημίζουν την κρατικοποίηση των μέσων παραγωγής και την υπαγωγή όλων των ζωτικών λειτουργιών στο κράτος για να ωφεληθούν οι ντόπιοι πολίτες, ενώ ταυτόχρονα ιδιωτικοποιούν τη δημόσια περιουσία, πουλώντας την σε ξένους.

Είναι οι άνθρωποι που διαφημίζουν την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις την ίδια ώρα που υπερασπίζονται και εξοπλίζουν όσους υπονομεύουν την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

Είναι και με το κράτος που επιβάλει τους νόμους, αλλά και με όλες τις συλλογικότητες που πολεμάνε αυτό το κράτος και τους νόμους του.

Είναι εκείνοι που υπερασπίζονται τη διεθνιστική κατάργηση των συνόρων, αλλά ταυτόχρονα και την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας! Είναι αυτοί που απεχθάνονται τους στρατούς και τα όπλα, την ίδια ώρα που ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε 8 κράτη για αγορές πολεμικών υλικών!

Είναι οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε τίποτε γι αυτό μπορούν και πιστεύουν σε όλα! Παριστάνουν ότι δεν ξέρουν ότι είσαι αυτό που κάνεις κι όχι αυτό που λες. Και το παριστάνουν πολύ πετυχημένα. Γιατί, χαϊδεύουν τα αυτιά ενός λαού που από τη μια πλευρά έχει για ευαγγέλιο το «τι να κάνουμε βρε παιδάκι μου» ενώ από την άλλη ψάχνει να βρει να «τρουπώσει». Με κάθε μέσο. Κι αυτό το κομμάτι του λαού είναι πολύ μεγάλο.

Ο Τσίπρας και οι συν αυτώ έχουν κάνει πράξη το κόλπο με τα στρατιωτάκια. Πώς να τους πολεμήσεις; Από ποια θέση, που έχουν κάνει όλες τις θέσεις σαν ερείπια; Είναι και δεξιοί και αριστεροί και κεντρώοι και αναρχικοί και κομμουνιστές και πανηδονιστές και με το θεό και με το δωδεκάθεο, όλα ένας άμορφος σωρός.

Το χειρότερο το άφησα για το τέλος. Πολύ φοβάμαι ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού το γουστάρει αυτό. Του μοιάζει. Κι ας λέει τα αντίθετα. Αλλιώς αυτοί θα είχαν φύγει νύχτα, τρέχοντας.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ειναι επιπλεον οι ανθρωποι που χειριζονται πολυ καλα την χρονικη

    καταλληλοτητα κινησεων για αντιπερισπασμο.

    Οταν εβγαζε ο Βαρουφακης καποιες ανεπιθυμητες πληροφοριες για τον Τσιπρα ,

    εμεις "βγαιναμε στις αγορες"!!

    Οταν ετοιμαζονται να υπερψηφισουν αμφιλεγομενα νομοσχεδια περι αλλαγης

    φυλου και διαφορων "ενωσεων" στη Θρακη ,γιορταζουν μια μεγαλη συμφωνια που

    λαμβανει χωρα στο εξωτερικο!

    Οταν τους φταινε οι παρελασεις των εθνικων εορτων μας,θυμουνται τα

    "ανθρωπινα δικαιωματα" των ομοφυλοφιλων που εκφραζονται μεσω "παρελασεων"!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την τελευταία παράγραφο αποδόθηκε όλη η ουσία της κατάστασης.
    Τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο αυτοί έπρεπε να φύγουν νύχτα τρέχοντας; όλοι από το 2009 και μετά έπρεπε και πρέπει να φύγουν είτε νύχτα είτε μέρα, για να μην γράψω και για τα προηγούμενα λαμόγια.
    Όλοι πρεσβεύουν τα ίδια με διαφορετική ονομασία κόμματος.
    Όσο για το μεγάλο μέρος του λαού έχω αμφιβολίες, οι μόνοι που τους υποστηρίζουν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν θέλουν την αξιολόγηση (υπάρχουν πολλοί που την θέλουν γιατί έχουν αγανακτήσει να κάνουν αυτοί την δουλειά και οι άλλοι να κάαααθονται) και οι μεγαλοκαρχαρίες που αποφεύγουν την φορολογία που πληρώνουμε εμείς οι φτωχοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]