Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ολοκληρώνεται η εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από το Ιράκ


Ο πρωθυπουργός του Ιράκ ανακοίνωσε νωρίς το πρωί σήμερα την έναρξη μιας επιχείρησης για την ανάκτηση των δυτικών περιοχών αλ Κάιμ και Ράουα, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η αλ Κάιμ και η Ράουα είναι τα τελευταία τμήματα της ιρακινής επικράτειας που απομένουν στα χέρια του Isis. Η οργάνωση κατέχει επίσης μέρος της συριακής επικράτειας στην άλλη πλευρά των συνόρων, αλλά η περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχό της συρρικνώνεται, καθώς οι τζιχαντιστές υποχωρούν αντιμέτωποι με δύο χωριστές εφόδους -μία από μέρους μιας αραβοκουρδικής συμμαχίας που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ κι άλλη μία από τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα και σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις με την υποστήριξη της Ρωσίας.

«Οι ηρωικές δυνάμεις μας κινούνται προς το τελευταίο κρησφύγετο της τρομοκρατίας στο Ιράκ για να απελευθερώσουν την αλ Κάιμ, τη Ράουα και τα χωριά και τις κοινότητες γύρω τους στη δυτική επαρχία αλ Άνμπαρ», ανέφερε ο Haider al-Abadi και δήλωσε βέβαιος ότι οι περιοχές αυτές θα απελευθερωθούν «χάρη στην αποφασιστικότητα και την αντοχή των ηρωικών πολεμιστών μας».

Τα μέλη του Isis δεν έχουν άλλες επιλογές πέραν του να «πεθάνουν ή να παραδοθούν», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ.

Πλήγματα κατά των Κούρδων

Την ίδια στιγμή, οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις και οι λεγόμενες δυνάμεις λαϊκής κινητοποίησης άρχισαν να πλήττουν με πυροβολικό από τη Ζούμαρ θέσεις των Πεσμεργκά, των κούρδων μαχητών, στη βόρεια επαρχία Νινευή του Ιράκ, όπως γνωστοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Περιφέρειας του Κουρδιστάν πριν από λίγο.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Περιφέρειας του Κουρδιστάν προέτρεψε τις ιρακινές δυνάμεις να αποσυρθούν από την περιοχή και να δεχθούν την προσφορά της Κυβέρνησης της Περιφέρειας του Κουρδιστάν για συνομιλίες χωρίς όρους προκειμένου να διευθετηθούν οι διαφωνίες ανάμεσα στη Βαγδάτη και την Αρμπίλ, που οι Κούρδοι έκαναν χθες.

Ακόμη απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να «σταματήσει την επικίνδυνη συμπεριφορά» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Ιράκ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]