Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπείτε άμεσα στη Συρία… Δραματική έκκληση Τούρκου ταξίαρχου ε.α.


Η Τουρκία πρέπει να αναλάβει επιχείρηση στο Αφρίν πριν οι υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ Κούρδοι «τρομοκράτες» κινηθούν. Αυτά υποστηρίζει Τούρκος ταξίαρχος, σημειώνοντας πως η επαρχία Χατάι εμφανίζεται σε χάρτη του «τρομοκρατικού διαδρόμου».

Ο Τούρκος ταξίαρχος ε.α. Ισχάν Μπασμποζκούρτ δεν έκανε τις δηλώσεις αυτές σε τυχαίο έντυπο αλλά στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, γεγονός με ιδιαίτερη σημασία, ειδικά όσον αφορά τα όσα λέει για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Έτσι ο Μπασμποζκούρτ, ο οποίος υπηρέτησε πολλά χρόνια στη νοτιοανατολική Τουρκία και ήταν εκεί όταν ξέσπασε ο συριακός πόλεμος και όταν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πολιορκούσαν τους Κούρδους στο Κομπάνι με τον τουρκικό στρατό απέναντι να σφυρίζει αδιάφορος. Ο Τούρκος ταξίαρχος δήλωσε πως υπάρχει σχέδιο Αμερικανών, Βρετανών και Ισραηλινών, εδώ και 100 χρόνια, να βάλουν χέρι στον πλούτο της περιοχής.

«Στόχος τους είναι μια μεγάλη Αρμενία, ένα μεγάλο Κουρδιστάν και τέλος ένα μεγάλο Ισραήλ στα νοτιοανατολικά μας σύνορα. Το σχέδιο αυτό προέρχεται από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία με στόχο να προστατευτεί το Ισραήλ να εξασφαλιστεί η περιοχή για αυτούς. Πρέπει να πούμε όχι στο σχέδιο αυτό. Δεν είμαστε η Τουρκία του παρελθόντος, είμαστε η νέα Τουρκία. Πρέπει να καταστρέψουμε το σχέδιο αυτό, τους εδώ και 100 χρόνια σχεδιασμένους χάρτες τους», είπε.

Ο Μπασμποζκούρτ υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι η χώρα που επηρεάστηκε περισσότερο από την συριακή κρίση. «Κατέλαβαν το Κομπάνι μπροστά τα μάτια μας. Έβαλλαν εναντίον μας από εκεί. Έριξαν όλα τα παλιά πυρομαχικά που βρήκαν και δοκίμασαν και καινούργια, πυρομαχικά, μερικά εκ των οποίων δεν είχαμε ξαναδεί», δήλωσε.

«Σήμερα ακόμα και το Χατάι περιλαμβάνεται σε χάρτες του σχεδιαζόμενου κουρδικού διαδρόμου. Πρέπει να κινηθούμε τώρα, πριν από αυτούς. Η Τουρκία πρέπει να δείξει την αποφασιστικότητά της. Στόχος μας το Αφρίν. Δεν πρέπει να περιμένουμε.

»Η Τουρκία το Ιράν και το Ιράκ εκτέλεσαν κοινές επιχειρήσεις στο Καντίλ. Η Τουρκία πρέπει να εκτελέσει τη δική της επιχείρηση στο Αφρίν γιατί από εκεί απειλείται η περιοχή του όρους Αμανός και η γύρω περιοχή και γιατί έτσι θα σωθεί η Συρία από τους τρομοκράτες του ΡΚΚ», υποστήριξε.

Ο Τούρκος ταξίαρχος δήλωσε πως οι ΗΠΑ έχουν αντιληφθεί πως δεν μπορούν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους Κούρδους του PYD (που τους ταυτίζει με αυτούς του ΡΚΚ) στην περιοχή και αναζητούν νέους συμμάχους, προσθέτοντας πως υπάρχει σχετικό σαουδαραβικό σχέδιο περί μετριοπαθούς Ισλάμ.

«Προσπαθούν να επιβάλουν αυτά τα περί μετριοπαθούς Ισλάμ. Προσπαθούν να αναδημιουργήσουν τις κατεστραμμένες σχέσεις μεταξύ του Αραβικού πληθυσμού της περιοχής και της Σαουδικής Αραβίας. Δεν θα το πετύχουν. Οι Άραβες στη Ράκα δεν θέλουν τους Σαουδάραβες», είπε.

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]