Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παρέλαση αλα-τούρκα στην Ξάνθη με... χιτζάμπ!


Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Το γεγονός αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα και την Θράκη. Στην ημέρα εορτασμού απελευθέρωσης της Ξάνθης από την (πρώτη) Βουλγαρική κατοχή (1919) και στην μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που γίνεται τιμώντας την ημέρα αυτή, οι μαθήτριες από το ιδιωτικό μειονοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο παρέλασαν με χιτζάμπ (μαντήλα που καλύπτει το κεφάλι και τους ώμους της γυναίκας) προκαλώντας "θόρυβο" και πολλές συζητήσεις, αφού οι τοπικοί παράγοντες δήλωναν άγνοια για την συγκεκριμένη ενδυμασία που επέλεξε να παρελάσει το συγκεκριμένο ιδιωτικό μειονοτικό εκπαιδευτήριο, το οποίο πήρε άδεια και προχωρά με πολύ γοργούς ρυθμούς στην ανέγερση δεύτερου οικήματος το οποίο θα λειτουργήσει επίσης ως ιδιωτικό εκπαιδευτήριο μόνο για μουσουλμάνους μαθητές).

Το ντύσιμο των μαθητών λογικά κατατίθεται και εγκρίνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (έδρα Κομοτηνή, με στέλεχος των ΑΝΕΛ στη θέση του γ.γ.). Φυσικά και γνώριζε και ενέκρινεο συγκεκριμένοςτο συγκεκριμένο ντύσιμο, το οποιο ΔΕΝ προσιδεάζει στα πρότυπα της Ελλάδας, αλλά σε αυτά της Τουρκίας.
Ας απολογηθούν, λοιπόν, οι ΑΝΕΛ, που κρατάνε τις κόκκινες(ή ροζ;) εθνικές γραμμές.


Επίσης, στην παρέλαση, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, υπάρχει ανομοιομορφία μεταξύ των μαθητριών, τόσο στην ποιότητα υφάσματος, στο χρώμα και τα γενικά χαρακτηριστικά (ύψος και τύπος φούστας) στο ντύσιμο χαρακτηριστικών, το οποίο είναι βέβαιο πως δεν συνάδει με την κατατεθείσα πρόταση του σχολείου προς την διευθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με έδρα την Κομοτηνή (ν. Ροδόπης).

Επίσης, το κάλυμμα του κεφαλιού δεν είναι καν μαντήλα, αλλά χιτζάμπ, ειδική κάλυψη της γυναικείας κεφαλής, όπως ακριβώς συνηθίζεται στις ισλαμικές χώρες.
Να συμπεράνουμε ότι η Ελλάδα έγινε ή γίνεται Ισλαμική χώρα;
Ή, μήπως, να συμπεράνουμε ότι η Θράκη παραδίδεται στο Ισλάμ, τη Σαρία και τις επιθυμίες του Ερντογάν;


Τώρα, αν το τοπικό παράρτημα της ΕΥΠ δεν είχε την πληροφορία, τότε δεν έχει πρόσβαση σε ελληνικές κρατικές υπηρεσίες! Και αυτό από μόνο του έχει να πει πολλά... Πάρα πολλά για τις σχέσεις της Πολιτείας και των εγκάθετων κυβερνητικών κομματόσκυλων με τις ίδιες τις υπηρεσίες (στην περίπτωση αυτή, λίαν ευαίσθητες) του Κράτους.
Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν, και να αποκαλύψουν το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ξάνθη και τη Θράκη. Ποιοί είναι άραγε αυτοί που επιτρέπουν να συμβαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά, αλλά και άλλα, τα οποία δεν γίνονται ευρέως γνωστά και δεν τυγχάνουν της πρέπουσας δημοσιότητας;

Γιατί, αν οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν πρόσβαση και δεν ενημερώνονται από τους πολιτικούς (και τους τοπικούς τους εντεταλμένους), τότε κάτι πραγματικά πολύ άσχημο συμβαίνει και κάτι πολύ χειρότερο αναμένεται να συμβεί... Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε πωςτο άρθρο 6 του νόμου 3649/2008 περί "ΕΥΠ" (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και άλλες διατάξεις") υποχρεώνει όλες τις αρχές και υπηρεσίες να συνεργάζονται με την ΕΥΠ, όταν τους ζητηθεί. Το χρησιμοποιούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι των σχετικών υπηρεσιών για να κάνουν τη δουλειά τους ώστε να προστατεύουν το Έθνος...; Η μήπως άδικα τα γράφανε οι ειδικοί της Επιτροπής Σύνταξης του Νόμου και τα ψήφιζε η Βουλή επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και διοικήσεως Ι. Κοραντή...;
Η χειρότερη πλευρά του θέματος είναι εάν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες γνώριζαν και δεν έπραξαν ή δεν τους επετράπει να πράξουν όσα έπρεπε για να μην γίνει αυτή η αλά-τούρκα παρέλαση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρώτη ημέρα έναρξης λειτουργίας των σχολείων, σε ΚΑΝΕΝΑ σχολείο (ούτε στα δημόσια ούτε καν στα μειονοτικά) δεν παρέστη και κάποιος ιμάμης, για να διαβάσει κάποια ευχή για τους μαθητές. Την ευθύνη γι αυτή την παρουσία την έχουν οι Μουφτείες, οι οποίες όμως αποδεικνύουν με την απουσία των ιμάμηδων πως ποσώς ενδιαφέρονται για το Ισλάμ. Αν ήταν όμως να έρθει κάποιος τούρκος πολιτικός στο σχολείο τους ή στην Θράκη, ενδεχομενως να έκαναν παράσταση ζητώντας αργία στα σχολεία, για να τιμηθεί ο εξέχων επισκέπτης από τη "μητέρα πατρίδα".

Κάποιοι, καλό θα είναι επιτέλους να μιλήσουν και κάποιοι άλλοι καλό είναι να αρχίσουν να... ψάχνονται... Γιατί, μια παρέλαση αλα-τούρκα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Εκτός και εάν είναι ένας επιπρόσθετος (τεχνηέντως) λόγος, για να σταματήσουν οι παρελάσεις εθνικών επετείων...

* Η λέξη χιτζάμπ είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για το σεμνό μουσουλμανικό φόρεμα ο οποίος εφαρμόζεται και στα μαντήλια που καλύπτουν τα μαλλιά. Καλύπτει το κεφάλι και το λαιμό αφήνοντας σε πλήρη θέα το πρόσωπο.
* Οι φωτογραφίες είναι από το XanthiNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Οι "πολιτικά ορθά" σκεπτόμενοι καθεστωτικοί -και όχι μόνο- καραγκιόζηδες κατά πάσα πιθανότητα θα ισχυρισθούν ότι "η σημαιοφόρος κρατούσε την ελληνική σημαία,οπότε τι σημασία έχει αν τα κορίτσια φορούσαν χιτζάμπ, η Ελλάδα είναι χώρα ελευθερίας και μπλα μπλα μπλα". Και του χρόνου η σημαιοφόρος θα κρατάει την ελληνική σημαία και η παραστάτις την τουρκική. Και του αντίχρονου η σημαιοφόρος θα κρατάει μόνο την τουρκική σημαία. Και σε όλα αυτά ο ελληνικός λαός τι κάνει;;; μα είπαμε: το άλλο ανέκδοτο με τον Τοτό το ξέρετε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ κ. ΠΡΕΣΒΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΛΗΘΗ...!!!

      Διαγραφή
  2. "Είναι η παγκοσμιοποίηση ηλίθιε"
    Πρέπει να δούμε ποιός κυβερνά αυτό το τόπο (όχι η κυβέρνηση φυσικά) όταν οι νόμοι έρχονται γραμμένοι στα αγγλικά και μεταφράζονται στα Ελληνικά.
    Να θυμηθούμε την ιστορία μας με τους Γερμανούς βασιλιάδες-βασίλισσες,δεν έχει αλλάξει τίποτα 200 χρόνια τώρα.
    Το πρόβλημα δεν είναι Ελληνικό.
    Πρέπει να δούμε ποιός κυβερνά το πλανήτη και τι ατζέντα προωθεί με τους πολέμους-πρόσφυγες.
    Όλα μπαίνουν στη μηχανή του κιμά που τα κάνει όλα ίσωμα,σε κάποια χρόνια δε θα υπάρχουν λαοί,σύνορα,έθνη,θρησκείες,φύλα.
    Ζήτω το "1984".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κομμουνισμό ήθελες Ελληνα , χωρίς να ξέρεις η και να ενδιαφέρεσαι να μάθεις τι είναι!
    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΝ και
    ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΡΓΑ!
    ΤΟΛΜΗΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ!
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΞΑΝΑΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ...ΕΜΦΥΛΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ, συνέβη το εξής χειρότερο, και μάλιστα εξελίχθηκε σε κεντρική παρέλαση των Αθηνών όπου μία μαθήτρια σημαιοφόρος -εξ Αιγύπτου- έφερε μαντήλα και χαρακτηριστικά μακρύ φόρεμα.

    Παρ΄ όλα αυτά κανένας δεν αξιολόγησε όπως έπρεπε το γεγονός. Ότι δηλαδή είναι ηθικά ανεπίτρεπτο ένα μεμονωμένο μέλος μίας ομάδας μέσα από ομαδική δραστηριότητα όπως είναι μία παρέλαση να προβάλει εκμεταλλευόμενο την δραστηριότητα όλων των άλλων τις δικές του προσωπικές πεποιθήσεις, και ειδικά σε μία παρέλαση εθνικής επετείου κράτους που ακούσια ή εκούσια σε φιλοξενεί. Και όμως αυτό το εντελώς ηθικά και λογικά ανορθόδοξο δεν είμαστε ικανοί σωστά να το αξιολογήσουμε.

    Στην Ξάνθη όπως γράφετε, ασφαλώς και σε αυτήν υπάρχει μία ανεπίτρεπτη και ανήθικη κατά την άποψη μου σκοπιμότητα και, αν και εδώ δεν εκμεταλλεύονται την δραστηριότητα της μικρής ομάδας τους, ωστόσο χρησιμοποιούν κατά τον ίδιο τρόπο την όλη παρέλαση για να προβάλλουν τις δικές τους πεποιθήσεις και σκοπιμότητες.

    Εν κατακλείδι εκτός των εθνικών και άλλων συναφών ζητημάτων που ανακινούνται με παρόμοιες ενέργειες υπάρχει και ολοφάνερη παραβίαση λογικής και ηθικής σημασίας την οποία όμως δεν δείχνουμε ικανοί να την ξεχωρίσουμε και κατά κάποιο τρόπο σκεφτόμαστε σαν λοβοτομημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλας εσβησε και οι ελληνοφωνοι κατοικοι του χωρου βαδιζουν προς σφαγη . Εκτος εαν εστω και τωρα σταματησουν οι μελλοθανατοι να πληρωνουν και βγουν στους δρομους μεχρι να γκρεμιστη το κατοχικο μορφωμα των κ(Υ)νοβουλευτικων .
    Μας σκλαβωσαν οι ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ και μονον με αιμα θα λευτερωθουμε . Ολα τα αλλα ειναι αερολογιες και μπουρδες ψευτομορφωμενων και γραικυλων πεσμενων στα τεσσερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]