Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Εκκλησία επιμένει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Γ. Ραγκούση


Επιμένει η πλευρά της εκκλησίας στην προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξη στο περιοδικό Antivirus ότι «προσωπικά έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποία είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν».

«Εάν δεν φέρει τα στοιχεία εμείς θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη», δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης. «Η εκκλησία δεν θέλει να υποκαταστήσει την πολιτεία αλλά στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων εκκλησίας πολιτείας εκφράζει την άποψή της. Η εκκλησία εκφράζει την κοινή λογική εκφράζει την κοινωνία σημείωσε ο κ. Κονιδάρης. Είπε επίσης πως η τοποθέτηση των αγιορειτών είναι στην ορθή κατεύθυνση», τόνισε επίσης ο κ. Κονιδάρης.

Την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος να του στείλει εξώδικο πρόσκληση, με αφορμή τις δηλώσεις του ότι υπάρχουν Μητροπολίτες που είναι ομοφυλόφιλοι, σχολίασε ο τέως Υπουργός και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Ραγκούσης, με ανάρτησή του στο Facebook.

«Σχετικά με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος: Λυπάμαι για την αντίδραση αυτή. Υπερασπίζομαι πάντοτε τη γνώμη μου και τις αντιλήψεις μου. Μιλάω πάντα με παρρησία. Φυσικά και να υποστώ τη βάσανο των δικαστηρίων. Οι τοποθετήσεις μου αφορούν καταστάσεις. Όλα τα πρόσωπα, ανεξαιρέτως, έχουν τον σεβασμό μου» έγραψε ο κ. Ραγκούσης.

Σημειώνεται πως ο κ. Ραγκούσης επίσης από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ, σημείωσε πως «λυπάμαι για την αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το κράτος δικαίου οφείλει να λύνει τα προβλήματα των πολιτών» και πρόσθεσε πως «η Εκκλησία πρέπει να βγαίνει μπροστά σε αυτό τον αγώνα υποστηρικτικά».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]