Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκος στρατιωτικός διέφυγε και ζήτησε άσυλο από την Κύπρο


Της δέουσας προσοχής όλων των αρμόδιων υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, τυγχάνει ο χειρισμός της υπόθεσης Τούρκου στρατιωτικού ο οποίος αιτείται πολιτικό άσυλο.



Όπως μεταδόθηκε και σε χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ, ο αξιωματικός του τουρκικού στρατού έφθασε χθες το βράδυ στη μαρίνα της Λάρνακας με το ιδιωτικό του σκάφος, μαζί με την σύζυγό του και αιτείται πολιτικό άσυλο από την Κυπριακή Δημοκρατία. Θα πρέπει να σημειωθεί αρχικά, ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Δημοκρατία δέχεται ένα τέτοιο αίτημα.

Ο Τούρκος αξιωματικός παραμένει στη μαρίνα της Λάρνακας στο σκάφος του και περιφρουρείται από τις Αρχές. Η αίτηση του τυγχάνει χειρισμού από την Υπηρεσία Ασύλου, ενώ έχουν ενημερωθεί και όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες.
Πρόκειται για στρατιωτικό ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στο κίνημα Γκιουλέν.

Τα σενάρια που καλείται να εξετάσει η Κυπριακή Δημοκρατία

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια που καλείται να εξετάσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Από τη μια θα πρέπει να εξεταστεί το αίτημα, όπως επιβάλλει και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την άλλη, αν αυτό το αίτημα εγκριθεί, όπως άλλωστε προβλέπεται, τότε πρόκειται να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου, αφού η ΚΔ θα κατακλυστεί από πληθώρα παρόμοιων αιτημάτων από τα κατεχόμενα.

Ως ιδανική λύση, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν ίδιες πηγές, θα πρέπει να θεωρείται αυτό της μεσολάβησης των Αρχών της χώρας μας προς μια άλλη χώρα της ΕΕ, η οποία θα εξετάσει και θα εγκρίνει το αίτημα του στρατιωτικού. Βάσει αυτού του σεναρίου, η ΚΔ θα μεσολαβήσει όπως υποβοηθήσει τον στρατιωτικό να μεταβεί εκεί.

Αυτό που τονίζεται, είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να κινηθεί με τάχιστες διαδικασίες, αφού η παρουσία του στρατιωτικού εδώ, εγκυμονεί κινδύνους.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]