Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολίτευμα Ελληνική Δημοπρασία...


Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Δεν μπορεί να σχολιασθούν επαρκώς τα όσα έχουν συμβεί, συνεχίζουν να συμβαίνουν και έχουν προγραμματισθεί να υλοποιηθούν στην Ελλάδα των μνημονίων. Την χώρα που έγινε χώρος είτε εκτεταμένων πειραματισμών (οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών κ.α.), είτε στοχοθετήθηκε προς εξόντωση για λόγους παραδειγματισμού και συμμόρφωσης άλλων λαών.

Στην Ελλάδα του σήμερα, έχουν καταπέσει σχεδόν όλες οι αξίες. Η χώρα (και το σύνολο σχεδόν των πολιτών της) έχει γίνει θύμα μιας εκτεταμένης προσπάθειας ηθικής απαξίωσης και επιβολής του συνδρόμου της Στοκχόλμης, με ταυτόχρονες εντονότατες πιέσεις αποδοχής και μη αντίδρασης στις λίαν επιθετικές ενέργειες που αποσκοπούν στον εξευτελισμό και την απόλυτη υποταγή των πολιτών.

Όλα αυτά, βέβαια, επιτεύχθηκαν μετά από χρόνιες πολιτικές διεργασίες στο εσωτερικό της χώρας. Διεργασίες στο όνομα του «ευρωπαϊκού πολιτισμού», οι οποίες ροκάνισαν τις ηθικές αξίες και αρχές της κοινωνίας, δημιούργησαν σοβαρά ρήγματα στην Παιδεία και ταυτόχρονα μετέτρεψαν τους πολίτες σε καταναλωτικά όντα (με στοιχεία εξάρτησης) και διέφθειραν τον παραγωγικό και διοικητικό ιστό της χώρας. Πυλώνες της ελληνικής κοινωνίας (οικογένεια, θρησκεία κ.α.) στοχοθετήθηκαν και συκοφαντήθηκαν ασυστόλως στο όνομα της «πολιτικής ορθότητας», ενώ την ίδια στιγμή πυλώνες λειτουργίας του κράτους γίνονταν υποχείρια κομματικών σκοπιμοτήτων εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Ο υλισμός αντικατέστησε την λογική και ο πολιτικός κουτσαβακισμός επιβλήθηκε (με την εισαγωγή των προσωπικών μικροσυμφερόντων και της αναξιοκρατίας) ακόμη και αυτού του ίδιου του Συντάγματος, το οποίο μεταβλήθηκε αργά και μεθοδικά σε όργανο νομιμοποίησης βλαπτικών για την χώρα ενεργειών.

Αυτά και πολλά ακόμη, οδήγησαν την χώρα στην τραγική θέση που βρίσκεται σήμερα. Πολιτικοί απατεώνες που είτε εξαγόραζαν ψήφους (δια της πρόσληψης στο δημόσιο) είτε διαφήμιζαν την ύπαρξή τους με συνθήματα και όχι ολοκληρωμένα προγράμματα, είτε πλούτιζαν με προμήθειες του δημοσίου, συστηματικά ψευδόμενοι ασυστόλως χωρίς τον φόβο της ποινικής τιμωρίας (είχαν φροντίσει να παραποιήσουν επαρκώς τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος, με τον περίφημο νόμο «περί (μη) ευθύνης υπουργών», κατέστησαν την χώρα σε επιχείρησή τους (ενίοτε και οικογενειακή) εκτινάσσοντας τις δημόσιες δαπάνες χωρίς να ενημερώνουν τους πολίτες για τις ενέργειές τους και τα προβλήματα (χρέη και όχι μόνο) που κάποια στιγμή θα καλούνταν οι πολίτες να πληρώσουν. Στη χώρα αυτή, όπου η απάτη έγινε νόμος (για τους παροικούντες της εκάστοτε κυβέρνησης) και ο απατεώνας (πολιτικός και όχι μόνο) έγινε πρότυπο της κοινωνίας, ήταν λογικό να επιβληθεί η λογική του παραλόγου (ή αλλιώς πολιτική ορθότητα) και μικρές έως ελάχιστες μειοψηφίες να επιβάλλονται στο σύνολο των πολιτών, εις βάρος των πολιτών αλλά και των συμφερόντων της ίδιας της χώρας. Αυτή η χώρα, μετατράπηκε στις ημέρες μας σε failed state και οι πρωταίτιοι, οι πρωταγωνιστές αυτής της κατάπτωσης συνεχίζουν να απολαμβάνουν θέσεις ισχύος (για την ακρίβεια εναλλάσσονται σε αυτές), ενώ οι καλύτεροι ψεύτες απολαμβάνουν τον μύθο τους μέσω της εξουσίας που καταλαμβάνουν, ενώ είναι ανίκανοι να παράξουν οτιδήποτε θετικό αφού δεν έχουν ούτε ιδεολογία ούτε κάποιο όραμα ή υλοποιήσιμο σχέδιο για το κοινό όφελος και αρκούνται να εκτελούν εντολές τρίτων (ξένων, τρίτων χωρών και συμφερόντων) οι οποίοι έχουν επιβληθεί σε όλους σχεδόν τους τομείς και με το προσωπείο του «φίλου» και «συμμάχου» καταληστεύουν (κατ’ άλλους σκυλεύουν) μια χώρα, παραβιάζοντας το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μέσα στο πνεύμα των μνημονίων, μέσα στο γενικότερο πνεύμα πως όποιος εργάζεται θα παραδίδει το μέγιστο των απολαβών του στο «κράτος κηφήνα», ενώ η περιουσία ανήκει και στο κράτος το οποίο την παραχωρεί στον πολίτη – ιδιοκτήτη κατόπιν ενοικίου (βλ. ΕΝΦΙΑ), κι επειδή οι πολιτικοί κατόρθωσαν να μετακινήσουν το δημόσιο χρέος (που έγινε με δική τους «μέριμνα») στις πλάτες των πολιτών (μετατρέποντάς το σε ιδιωτικό χρέος) μεταβάλλοντας το οικονομικό τοπίο εις βάρος ενός τεράστιου ποσοστού πολιτών, ξεκινούν το Νοέμβριο οι πλειστηριασμοί στην εμπορική και όχι στην αντικειμενική αξία σπιτιών, οικοπέδων, καταστημάτων και επιχειρήσεων που ανήκουν σε φορολογούμενους με χρέη, τα οποία προήλθαν από παράλογους και πρωτοφανείς (σε παγκόσμιο επίπεδο) επιβαλλόμενους φόρους.

Το τελευταίο δίμηνο του έτους ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή. Σπίτια, οικόπεδα, αγροτεμάχια, καταστήματα και επιχειρήσεις φορολογουμένων με χρέη στην Εφορία θα αρχίσουν να βγαίνουν στο σφυρί σε σκοτωμένες τιμές καθώς ήδη ο νόμος έχει αλλάξει και προβλέπει πλειστηριασμούς στην εμπορική αξία και όχι στην αντικειμενική. Η πρεμιέρα καθυστερεί δεδομένου ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα η σχετική υπουργική απόφαση. Το Μνημόνιο όμως είναι αμείλικτο και δεν σηκώνει αναβολές. Επιτάσσει αυτόματες κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων οφειλετών του Δημοσίου με παράλληλη στενή παρακολούθηση και εντοπισμό όλων των οικονομικών τους συναλλαγών. Το σύστημα θα λειτουργεί ως ο Μεγάλος Αδελφός που θα παρακολουθεί μέσω διασύνδεσης με όλες τις άλλες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων του Δημοσίου και με τον Τειρεσία την οικονομική καθημερινότητα 3,85 εκατ. οφειλετών του Δημοσίου.

Έτσι, οι φορολογικές Αρχές θα διαμορφώσουν για κάθε οφειλέτη μια πλήρη εικόνα συναλλακτικής συμπεριφοράς και θα επιλέγουν τα πιο κατάλληλα μέτρα άμεσης είσπραξης των χρεών τους ακόμη κι αν δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.
Με τα ληξιπρόθεσμα χρέη μια ανάσα από το όριο των 100 δισ. ευρώ, η Εφορία ετοιμάζει επίθεση σε εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία οφειλετών του Δημοσίου για να βάλει ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία. Άλλωστε το μπαράζ κατασχέσεων σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις που τρέχουν αποδίδουν. Από την αρχή του έτους έχουν εισπραχθεί πάνω από 3,1 δισ. ευρώ από παλιά και φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη. Από τον επόμενο μήνα ο κλοιός θα σφίξει ακόμη περισσότερο γύρω από 1,7 εκατ. οφειλέτες που απειλούνται με την επιβολή αναγκαστικών μέτρων και έχουν εμπλακεί στη δίνη των κατασχέσεων. Τη χαριστική βολή θα επιφέρουν οι πλειστηριασμοί των ακινήτων με βάση τις εμπορικές και όχι τις αντικειμενικές αξίες.

Τι σημαίνει αυτό για τους οφειλέτες; Με δεδομένο ότι η αγορά των ακινήτων έχει καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια και οι εμπορικές τιμές σε πολλές περιοχές της χώρας απέχουν παρασάγγας από τις αντικειμενικές ακόμη και μετά την τελευταία οριζόντια αναπροσαρμογή, οι πλειστηριασμοί δεν θα κηρύσσονται άγονοι όπως γινόταν μέχρι τώρα. Εκτιμάται ότι θα υπάρχουν πλειοδότες που θα παίρνουν τα ακίνητα των οφειλετών σε εξευτελιστικές τιμές.
Οι εισπρακτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για να ξεκινήσουν τους πλειστηριασμούς ακινήτων στις εμπορικές αξίες περιμένουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Πιτσιλή να υπογράψουν την υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τη νέα διαδικασία.

Μέχρι τώρα οι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη στην Εφορία – κυρίως μεγάλων οφειλετών – ως επί το πλείστον κηρύσσονταν άγονοι. Βάσει του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η τιμή εκκίνησης ήταν η αντικειμενική αξία που σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούσε ως ασπίδα και απέτρεπε τα κοράκια να χτυπήσουν σε εξευτελιστικές τιμές τα ακίνητα των φορολογουμένων με χρέη στην Εφορία.

Η διαδικασία αυτή αποτελεί πλέον παρελθόν. Με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο και με διάταξη που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο οι κατασχέσεις και εν συνεχεία οι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο θα γίνονται με βάση την εμπορική τιμή όπως ισχύει και για τα χρέη προς τις τράπεζες.
Σύμφωνα με τη διάταξη, «με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καθορίζεται ο τρόπος προσδιορισμού της εμπορικής αξίας του ακινήτου που κατάσχεται, το αρμόδιο όργανο προσδιορισμού της αξίας αυτής, ο τρόπος καθορισμού της αμοιβής του, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο θέμα».

Η απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για να βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα στις εμπορικές αξίες αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος του μήνα.
Με την ενεργοποίηση της νέας διάταξης όποιο ακίνητο κατάσχεται για χρέη προς το Δημόσιο θα βγαίνει σε πλειστηριασμό στην εμπορική τιμή που θα καθορίζεται από πιστοποιημένους εκτιμητές.

Ταυτόχρονα θα ξεκινήσει ένα μπαράζ πλειστηριασμών ακινήτων από τη φορολογική Διοίκηση καθώς έχει συσσωρευτεί σημαντικό στοκ κατασχεμένων ακινήτων από οφειλέτες του Δημοσίου. Επίσης αναμένεται να τρέξει και η διαδικασία ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η διενέργειά τους, όπως γίνεται σήμερα με τους πλειστηριασμούς που πραγματοποιούνται στα ειρηνοδικεία.

Στη φορολογική Διοίκηση εκτιμούν ότι με τον νέο τρόπο διενέργειας των πλειστηριασμών θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές και θα ενισχυθούν τα κρατικά ταμεία.
Αν και η Εφορία δικαιούται να κατάσχει ακίνητο για ληξιπρόθεσμο χρέος άνω των 500 ευρώ, οι φορολογικές Αρχές δεν εφαρμόζουν το γράμμα του νόμου. Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί ακινήτων γίνονται σήμερα για φορολογούμενους που χρωστούν μεγάλα ποσά στην Εφορία. Τώρα όμως αυτά τα ακίνητα θα βγαίνουν ευκολότερα στο σφυρί, ικανοποιώντας το ζητούμενο των κυβερνητικών γκαουλάιτερ που δεν είναι άλλο από το να εκποιηθεί η ιδιωτική περιουσία και να μεταφερθεί σε χέρια τρίτων…

Στην χώρα, πλέον, πωλούνται οι αξίες, και τα ιδανικά, όπου η ίδια της η ιστορία βιάζεται, ο πολιτισμός της διασύρεται, η λογική διαγράφεται, στην χώρα -χώρο όπου (όπως λέει και το τραγούδι) "πωλούνται πάσης φύσεως υλικά, στην χώρα όπου η Ελληνική Δημοκρατία μετατράπηκε σε Ελληνική Δημοπρασία, όλα είναι δυνατόν να συμβούν. Οι πολιτικοί πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ενώ συστηματικά μεριμνούν για την εισαγωγή νόμων που δεν συνάδουν όχι μόνο με την κουλτούρα των Ελλήνων, αλλά αποτελούν σοβαρούς δημογραφικούς κινδύνους (ελεύθερη είσοδο λαθρομεταναστών) που απειλούν τόσο τα ειδικά όσο και τα γενικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς τους κατοίκους: «Επειδή δεν έχουμε σκοπό να αλλάξουμε τις συνήθειές μας αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον λαό εισάγοντας πολίτες από άλλες χώρες, πολίτες που θα τους βάλουμε στα σπίτια σας, πολίτες που θα τους δώσουμε τη γη σας, πολίτες που θα τους δώσουμε τις δουλειές σας. Εάν δεν σας αρέσει η χώρα όπως είναι, είστε ελεύθεροι να φύγετε, για να μην πεθάνετε ζώντας την δική μας απόλυτη απαξίωση και τον δικό σας απόλυτο εξευτελισμό…».

Ζώντας στην χώρα όπου το πολίτευμα έχει μετατραπεί σε αυτό της Ελληνικής Δημοπρασίας, δίκαια αναρωτιέται κανείς, όχι για το ποια θα είναι η επόμενη ενέργεια της κυβέρνησης, αλλά για το αν θα υπάρξει και ποια θα είναι η αντίδραση των πολιτών, εφόσον δεχθούμε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν πολίτες στη χώρα – χώρο, στην οποία οι γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους για να μπορέσουν να τους δώσουν τα κατάλληλα εφόδια ώστε να έρθει η ημέρα που θα τα αποχαιρετήσουν στέλνοντάς τα για πάντα στο εξωτερικό, για να μπορέσουν να εργαστούν, ζήσουν και να πεθάνουν ως άνθρωποι και όχι ως υπάνθρωποι…

ΥΓ: Κάποιοι πιστεύουν ακόμη και σήμερα πως θα κατορθώσουν να διασωθούν ενώ όλα τριγύρω τους καταρρέουν. Δυστυχώς για τους ίδιους, ζούνε σε αυταπάτες επιλέγοντας την τακτική της στρουθοκαμήλου, η οποία τυγχάνει να τρώει ό,τι βρει και να είναι δίποδο, δημιουργώντας σοβαρές σκέψεις για την ταύτισή της με τους σημερινούς Έλληνες, οι οποίοι είτε φοβισμένοι είτε απαθείς βλέπουν την πατρίδα τους να δέχεται μια ανηλεή επίθεση από ξένους, υβρίζονται για την πίστη τους και βλέπουν τις οικογένειές τους να γίνονται στόχοι διάλυσης, περιμένοντας κάποιον να τους σώσει χωρίς οι ίδιοι να κάνουν τίποτε για να σωθούν…



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Φοβισμένους πολίτες δεν βλέπω, απαθείς όμως βλέπω και είναι αρκετοί. Βλέπω και μερικούς που ευχαριστιούνται με την δυστυχία των συμπολιτών τους και τους υπενθυμίζουν ότι ψήφισαν τα λεφτά υπάρχουν και τις ψευτιές του συριζα.
    Τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες Κωνσταντίνε όταν δεν βλέπουν καμιά διέξοδο και όταν βλέπουν όλους τους πολιτικούς να ακολουθούν την ίδια γραμμή των μνημονίων;
    Να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους άναρχα; κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν την ίδια πολιτική και εναλλάσσονται στις καρέκλες.
    Πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με τις αντικειμενικές αξίες και οι πλειστηριασμοί γίνονται με τις εμπορικές και θα χρωστούν και από πάνω οι δυστυχείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου19 Οκτωβρίου 2017 στις 9:37 μ.μ.

    Στο εξαιρετικό αυτό άρθρο του κ. Τερζή η κατάσταση στην Ελλάδα περιγράφεται όπως ακριβώς είναι, χωρίς καμία υπερβολή. Τον πιάνει σύγκρυο τον αληθινό Έλληνα, όταν το διαβάζει και αναρωτιέται “ως πότε θεέ μου, ως πότε...” Ως πότε θα μας πατάνε κάτω σαν τα σκουλήκια, ως πότε θα εμφανίζουμε συμπεριφορά ασπόνδυλου ή μαλάκιου; Αν συνεχίσουμε έτσι, η Ελλάδα και ο καθένας μας προσωπικά βαδίζουμε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το οριστικό και αμετάκλητο ΤΕΛΟΣ. Πέφτει οριστικά η αυλαία της Ιστορίας για το Έθνος των Ελλήνων.
    Όμως εγώ πιστεύω βαθιά στο θαύμα που περιγράφει ο κ. Δαπέργολας στο σημερινό του άρθρο με τίτλο “Όλα συντρίμμια”. Αλλά το θαύμα αυτό πρέπει να το προετοιμάσουμε, να το υποβοηθήσουμε να συμβεί. “Συν Αθηνά και χείρα κίνει” έλεγαν οι προγονοί μας. Ο αδιανόητα Δυνατός θα δημιουργήσει τις συνθήκες, αλλά η “δουλειά” πρέπει να γίνει από μας. Αλλά και να προετοιμαστεί από μας, με πίστη, με ιδέες, με σχέδιο.
    Χρόνια τώρα, το λέω και το ξαναλέω: δημιουργήστε μικρές συλλογικότητες πέντε-δέκα το πολύ ατόμων, με τα οποία έχετε κοινές ιδέες, κοινά ιδανικά και κυρίως κοινή και βαθειά αγάπη για τούτη την Πατρίδα, άρα αυξημένη εμπιστοσύνη μεταξύ σας. Και ας αρχίστε να “συν-σκέφτεστε” για το “πώς και το πότε”! Δεν μπορεί παρά να προκύψει κάτι θετικό, αν σπάσουμε την απομόνωση και την “φιλο-πάρτη” μας, στην οποία μας έχουν μεθοδικά οδηγήσει. Κι όταν το “θαύμα” αρχίσει να ξετυλίγεται, αυτές οι μικρές και φαινομενικά ασήμαντες ομάδες, θα ενωθούν κάτω από την κατάλληλη (και φυσικά προορισμένη από τον Θεό) ηγεσία και θα γίνουν ποτάμια που θα καθαρίσουν την κόπρο του Αυγείου και θα αποτρέψουν την προσεκτικά μεθοδευμένη δολοφονία της Ελλάδος και “ημών των ΕΛΛΗΝΩΝ”. Γένοιτο!

    Υ.Γ. Το άρθρο αυτό και το σχόλιο αναρτήθηκαν και στο "Δες το Όλον".com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έξοχο το άρθρο του κου Τερζή,αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα των σύγχρονων Ελλήνων όπως ακριβώς είναι.
    Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο,συνάνθρωποι μας να υποστηρίζουν πως κακώς οι Έλληνες πήραν δάνειο για σπίτι(ο τρόπος που πήραν το δάνειο είναι άλλη μεγάλη ιστορία...) λέγοντας:"εγώ χαζός ήμουν που δεν πήρα δάνεια για κατοικία;"
    Αγνοώντας τις πρακτικές των τραπεζών τα προηγούμενα χρόνια.
    http://dgaroufas.blogspot.gr/2013/12/blog-post_4990.html
    Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013
    Η υπερχρέωση των Ελλήνων πολιτών

    Οι ίδιοι τις περισσότερες φορές θεωρούν καλή επένδυση τις διάφορες ΜΚΟ που πληρώνουν στο χέρι ενοίκια ενός έτους για να στεγάσουν σε διαμερίσματα Λαθρομετανάστες...!
    Δεν νομίζω πως με αυτήν την κατάσταση να διαιωνίζεται μπορούμε να φτάσουμε πολύ μακριά ως Έθνος...!
    Όσον αφορά το σχόλια της κας Χατζηθεοδώρου είναι εξαιρετικό όπως και τα άρθρα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]