Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνελήφθη τζιχαντιστής στην Αλεξανδρούπολη


Ο 30χρονος τζιχαντιστής πήγε στην Αλεξανδρούπολη από άλλη πόλη της Ελλάδας για να παρουσιαστεί στην υπηρεσία ασύλου της περιοχής

Στη σύλληψη ενός 30χρονου τζιχαντιστή προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος είχε ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

Ο 30χρονος πήγε στην Αλεξανδρούπολη από άλλη πόλη της Ελλάδας για να παρουσιαστεί στην υπηρεσία ασύλου της περιοχής...!
Βρέθηκε στη χώρα μας προερχόμενος από τη Συρία, όπου εκεί υπηρετούσε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους και σε πρώτη φάση έμενε ανά διαστήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Μετά τη σύλληψή του, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ήταν ενεργό στέλεχος του ISIS. Οι αρχές προχώρησαν σε έλεγχο σε σπίτι όπου διέμενε στην Αθήνα όπου και εντοπίστηκαν σημαντικά στοιχεία για τη δράση του στη Συρία που δείχνουν ότι μάλλον πρόκειται για επικίνδυνο άτομο.
Μετά από την ομολογία του αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΑ όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Ο τζιχαντιστής, ίσως αύριο, οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές ασφάλειας και πληροφοριών διεξάγουν ειδικές έρευνες για να αποκαλύψουν τους λόγους της μετάβασης του συγκεκριμένου τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη. Διερευνούν επίσης για συναντήσεις τις οποίες έκανε, ενώ έχουν ενσκύψει και στις τηλεφωνικές του επαφές, αφού η μετακίνηση του εικάζεται με προετοιμασία κυκλώματος εισαγωγής και μεταφοράς και άλλων τζιχαντιστών μέσω του Έβρου προς την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη.
Σε κάθε περίπτωση διερευνώνται οι λόγοι της επιλογής του συγκεκριμένου τζιχαντιστή να παραδοθεί στις αρχές. Τι επεδίωκε με αυτή του την ενέργεια; Την φυλάκισή του στις φυλακές Κομοτηνής; Και αν ναι, σε τι προσδοκούσε με αυτό; Μήπως στην δημιουργία σειράς επαφών και δημιουργία κάποιας σκληροπυρηνικής ομάδας;
Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του τζιχαντιστή να παραδοθεί και να παραδεχθεί την ιδιότητά του, διερευνάται ενδελεχώς, αφού θεωρείται στοχευμένη ενέργεια και μέσα στα πλαίσια συγκεκριμένου σχεδίου...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]