Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα στοιχεία για τα φορτηγά της Τουρκικής ΜΙΤ που έστελνε Συρία


Η ολλανδική κυβέρνηση έλαβε πληροφορίες σχετικά με αμφιλεγόμενα τουρκικά φορτηγά πληροφοριών που προορίζονταν για τη Συρία, πέντε μήνες πριν από την αποκάλυψη του θέματος από τον Ενίς Μπρμπέρογλου του αντιπολιτευόμενου, Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), που υποτίθεται ότι παρέδωσε τα έγγραφα στην καθημερινή εφημερίδα Cumhuriyet, δήλωσε η CHP.

Σύμφωνα με μια έκθεση της 26ης Οκτωβρίου στην Cumhuriyet, μια επιτροπή που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο του CHP για να παρακολουθήσει τη νομική διαδικασία της σύλληψης του Μπερμπέρογλου, στις κατηγορίες κατασκοπείας διαπίστωσε ότι η ολλανδική κυβέρνηση απάντησε σε ερωτήσεις των βουλευτών του Ολλανδικού κοινοβουλίου, σχετικά με τον Τουρκικό Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών (MİT) φορτηγά.

«Η κυβέρνηση έχει επίγνωση εγγράφων που αποδεικνύουν ισχυρισμούς ότι τα τουρκικά φορτηγά μεταφέρουν όπλα στη Συρία και έγγραφα που παραδίδονται [στην κυβέρνηση] από τον ολλανδό βουλευτή [Pieter] Omtzigt», αναφέρει η έκθεση του CHP, αναφέροντας τις Ολλανδικές αρχές.

Ο βουλευτής του CHP του Eskişehir, Κεμάλ Οκάν Γιουρσέκ, δήλωσε ότι τα έγγραφα είχαν ήδη αποκαλυφθεί στην Ολλανδία πέντε μήνες πριν από τη δημοσίευσή τους στν Cumhuriyet στις 27 Μαΐου 2015, κατέθεσε ο Μπερμπέρογλου.

«Πώς ήταν αυτό κρατικό μυστικό; Είναι προφανές ότι υπήρξε δραστηριότητα κατασκοπείας ενάντια στην Τουρκία. Έγγραφα σχετικά με τα φορτηγά MİT παραδόθηκαν σε ξένο κράτος, κοινοβούλιο και κυβέρνηση και ο Μπερμπέρογλου δεν είχε καμία σχέση με αυτό. Ο Μπερμπέρογλου είναι θύμα που επέλεξε η κυβέρνηση για να βλάψει τόσο το CHP όσο και για να αθωωθεί η ίδια », δήλωσε ο Γιουρσέκ προτρέποντας την άμεση απελευθέρωση του Berberoğlu.

Πρόσθεσε επίσης ότι το CHP είχε έρθει σε επαφή με το Ολλανδικό κοινοβούλιο και κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να αποκαλύψει αμέσως, ποιος είχε παράσχει στις ολλανδικές αρχές τα έγγραφα σχετικά με τα φορτηγά πληροφοριών.

Ο Μπερμπέρογλου, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 25 ετών στις 14 Ιουνίου για εικαζόμενη «διαρροή κρατικών μυστικών» στην περίπτωση των φορτηγών της MİT, όπου κατηγορείται ότι παρέσχε στη Cumhuriyet βίντεο με σκοπό να καταδείξει τη μεταφορά όπλων από την MİT στη Συρία.

Το 14ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάνθηκε ότι ο Μπερμπέρογλου, «βοήθησε εν γνώσει του μια τρομοκρατική οργάνωση» παρέχοντας «κρατικά μυστικά» στα μέσα ενημέρωσης, μετά την αναστολή παράδοσης των φορτηγών κοντά στα συριακά σύνορα στις 19 Ιανουαρίου 2014.

"Σημειώσεις"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]