Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανιχνεύθηκε ραδιενέργεια στην Ελλάδα και όχι μόνο


Τα ευρήματα χαρακτηρίζονται ως "μη αναμενόμενα"
Και άλλες ευρωπαϊκές χώρες "λούζονται" με ραδιενέργεια
Μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα σε περιστατικό που θυμίζουν Τσέρνομπιλ

Γράφει ο  Γεωργίου Μιχαήλ

Και ξαφνικά, στον ουρανό της Ελλάδας ανιχνεύθηκαν "μικροποσότητες" ραδιενεργού υλικού. Παρόμοια "ευρήματα" υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες σχηματίζουν μια καμπύλη γραμμή στον χάρτη.
Μέχρι στιγμής, λίγες μόνο ώρες μετά την δημοσίευση των ραδιενεργών "ευρημάτων", δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως κυβερνητική ανακοίνωση. Προφανώς το νομοσχέδιο για το δικαίωμα αλλαγής φύλου με μια υπογραφή από την ηλικία των 15 χρόνων, κρίθηκε ως μείζον πρόβλημα της χώρας, έναντι της μόλυνσης της ατμόσφαιρας με ραδιενέργεια...

Διασπορά ραδιενέργειας από το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ. Με κίτρινο χρώμα απεικονίζεται το σύννεφο που έχει μικρή ποσότητα ραδιενέργειας. Όσο το χρώμα αλλάζει και γίνεται σκούρο κίτρινο, πορτοκαλί, σκούρο πορτοκαλί και κόκκινο, τόσο τα επίπεδα ραδιενέργειας αυξάνονται.

Εξαιρετικά μικρές ποσότητες ραδιενέργειας ανιχνεύθηκαν στην ατμόσφαιρα της χώρας, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).

Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο 27 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2017 ανιχνεύθηκε ραδιενεργό ισότοπο, το ρουθήνιο-106 (Ru-106).

Παρόμοια ευρήματα έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Αυστρία και η Σλοβενία. Πρόκειται για μη αναμενόμενα ευρήματα, τα οποία αν και δεν έχουν καμία ραδιολογική σημασία, χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης για να εξακριβωθεί η πηγή προέλευσης.

Σύμφωνα με μετρήσεις της ΕΕΑΕ και του εθνικού Δικτύου Συνεργαζομένων Εργαστηρίων, την περίοδο 27 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2017 ανιχνεύθηκαν ίχνη στην ατμόσφαιρα σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις.
Επίσης, σύμφωνα με τα μετεωρολογικά στοιχεία των τελευταίων ημερών του Σεπτεμβρίου, οι άνεμοι ήταν βόρειοι - βορειοανατολικοί, ακριβώς επάνω στην πορεία των "μη αναμενόμενων" ραδιενεργών "ευρημάτων", οπότε και οι υποψίες για την "πηγή" των "ευρημάτων" μετακινούνται σε εκείνες χώρες της βόρειας Ευρώπης που διαθέτουν πυρηνικές εγκαταστάσεις...

Ευρωπαϊκές χώρες με πυρηνικές εγκαταστάσεις

Τα πρώτα ερωτήματα που προκύπτουν είναι, δυστυχώς, εύλογα:

Ποιά είναι η χώρα που αποτελεί την πηγή διαρροής της ραδιενέργειας;
Ποιές χώρες από όσες έχουν "μολυνθεί" έχουν πυρηνικές εγκαταστάσεις;
Πρόκειται για διαρροή από κάποια πυρηνική εγκατάσταση;
Μήπως υπήρξε κάποιο επιτυχημένο τρομοκρατικό χτύπημα ή σαμποτάζ σε ευαίσθητες πυρηνικές εγκαταστάσεις και επιλέχθηκε η αποσιώπησή του;
Γιατί σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν ανακοινώθηκαν στα ΜΜΕ αυτά τα "ευρήματα";
Γιατί η ελληνική κυβέρνηση σιώπησε, υποβάθμισε και αποφάσισε να "εξαφανίσει" το θέμα, επαναλαμβάνοντας την τακτική της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου όταν συνέβη το ατύχημα με το Τσέρνομπιλ;
Οι μετρήσεις που ανακοινώνονται είναι πραγματικές ή τροποποιημένες, για να μην υπάρξει πανικός στους έλληνες πολίτες;
Τι προτίθεται να πράξει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να αποκαλύψει δημόσια τον υπεύθυνο αυτής της διαρροής ραδιενεργού υλικού, προκειμένου να τον θέσει προ των ευθυνών του;


To ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Όπως θα δείτε από τη στιγμή της έκρηξης, σε ελάχιστες ώρες το ραδιενεργό νέφος έχει φτάσει ήδη από το Τσερνομπίλ της Ουκρανίας στην Πολωνία. Στις 27 Απριλίου οι χώρες της Βαλτικής βρίσκονται καλυμμένες από τη ραδιενέργεια η οποία έχει κατεύθυνση Βορειοδυτικά. Την επόμενη μέρα Αγία Πετρούπολη (τότε Λένινγκραντ) αλλά και Φινλανδία, Σουηδία και Νορβηγία έχουν καλυφθεί από το ραδιενεργό νέφος που συνεχώς εξαπλώνεται στη Βόρεια Ευρώπη.
Στις 29 Απριλίου η κεντρική Ευρώπη είναι στο “κόκκινο” με την Πολωνία και τη Γερμανία να έχουν δεχτεί την περισσότερη ραδιενέργεια. Όπως θα δείτε στο διαδραστικό χάρτη η περιοχή πάνω από το Τσερνομπίλ συνεχίζει να στέλνει ραδιενεργά νέφη στον ουρανό της Ευρώπης, αφού ο αντιδραστήρας δεν έχει σφραγιστεί ακόμη.
Στις 30 Απριλίου, ολόκληρη η ΕΣΣΔ, έχει καλυφθεί με ραδιενέργεια που φτάνει μέχρι και τις Ασιατικές και Καυκάσιες Δημοκρατίες της, ενώ για πρώτη φορά το σύννεφο αφού όπως είπαμε απλώθηκε στη Βόρεια Ευρώπη, τώρα αγγίζει Ελβετία και Βόρεια Ιταλία. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν έχει έρθει ακόμη στα Βαλκάνια και την Ελλάδα.
Την επόμενη μέρα 1η Μαΐου,στις 8.30 το βράδυ, όπως βλέπετε στο χάρτη ολόκληρη η Ευρώπη είναι στο έλεος της ραδιενέργειας: Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία Ουγγαρία, Ρουμανία, Τσεχοσλοβακία, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελβετία, Γιουγκοσλαβία, και σχεδόν ολόκληρη η Ιταλία πλην της Σικελίας. Τα ξημερώματα της 2ας Μαΐου, μια εβδομάδα μετά την έκρηξη, η ραδιενέργεια χτύπησε την πόρτα των Βαλκανίων. Αλβανία, Γιουγκοσλαβία, και Βουλγαρία καλύπτονται από ραδιενέργεια. Στις 07.30 το πρωί το νέφος καλύπτει και την χώρα μας. Η Βόρεια Ελλάδα “χτυπιέται” πρώτη, αλλά το νέφος συνεχίζει να κατευθύνεται νότια. Μέχρι το ξημέρωμα της επόμενης μέρα η Ελλάδα έχει καλυφθεί ολόκληρη από το ραδιενεργό σύννεφο. Στο Τσερνομπίλ ο αντιδραστήρα συνεχίζει να στέλνει ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα.
Την 3η Μαϊου η Ελλάδα από το ανοιχτό κίτρινο χρώμα που ήταν καλυμμένη, αλλάζει και το χρώμα γίνεται πορτοκαλί. Δυο μέρες μετά ο εφιάλτης χτυπά την πόρτα μας. Από το Τσερνομπίλ μια κατακόκκινη μάζα ραδιενέργειας μεταφέρεται από τον άνεμο και απλώνεται πάνω από την Ελλάδα. Βουλγαρία και Τουρκία στον χάρτη εμφανίζονται και εκείνες κατακόκκινες. Την 7η Μαΐου, το κόκκινο εγκαταλείπει την Ελλάδα που ξαναγίνεται πορτοκαλί. Όπως θα δείτε ο αντιδραστήρας από την Ουκρανική πόλη έχει σταματήσει να στέλνει ραδιενέργεια γιατί έχει σφραγιστεί.
Στις 8 Μαΐου το νέφος καθαρίζει σιγά σιγά από την κεντρική Ευρώπη και την επόμενη μέρα φεύγει και από τα Βαλκάνια με κατεύθυνση νότια και Ανατολικά.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]