Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Tουρκία: Νέα εντάλματα για πρώην υπαλλήλους των μυστικών υπηρεσιών


Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος 63 ανθρώπων, περιλαμβανομένων πρώην υπαλλήλων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ), που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον Fethullah Gülen, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σε 21 επαρχίες της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον ιμάμη Fethullah Gülen, ο οποίος κατοικεί στις ΗΠΑ από το 1999, ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016, αλλά ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν προφυλακιστεί ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με το κίνημα του Gülen και περίπου 150.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για τον ίδιο λόγο.

Κάποιοι από τους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας και οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν ανησυχία για την επιχείρηση καταστολής και υποψιάζονται ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το πραξικόπημα ως δικαιολογία για να στραφεί εναντίον των αντιφρονούντων.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι απαραίτητες εξαιτίας της σοβαρότητας των απειλών που δέχεται μετά το πραξικόπημα κατά το οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 240 άνθρωποι.

Yπό κράτηση 25 ύποπτοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 25 υπόπτους για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος στο πλαίσιο επιχείρησης στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Τρεις από τους υπόπτους θεωρούνται "υψηλόβαθμα στελέχη" της τζιχαντιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο προσθέτει ότι οι 22 από τους συλληφθέντες είναι υπήκοοι άλλων χωρών.

Τα τελευταία χρόνια η Άγκυρα έχει συλλάβει περισσότερους από 5.000 υπόπτους τζιχαντιστές και έχει απελάσει περίπου 3.290 πρόσωπα, που είναι υπήκοοι 95 διαφορετικών χωρών, σύμφωνα με τούρκους αξιωματούχους. Επίσης έχει αρνηθεί την είσοδο στη χώρα σε τουλάχιστον 38.269 πρόσωπα.

Την περασμένη εβδομάδα η τουρκική αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν τζιχαντιστή του ΙΚ, ο οποίος προετοίμαζε επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα της Μερσίνας.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]