Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα ταξιδιωτική οδηγία του Βερολίνου για την Τουρκία


Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε σήμερα τους πολίτες που ταξιδεύουν στην Τουρκία ότι κινδυνεύουν να συλληφθούν αυθαίρετα, ακόμη και στις τουριστικές περιοχές, αναθεωρώντας την ταξιδιωτική οδηγία που είχε εκδώσει μετά τις αλλεπάλληλες συλλήψεις Γερμανών που είναι «πολιτικά υποκινούμενες», όπως θεωρεί το Βερολίνο.

Η αλλαγή αυτή στην ταξιδιωτική οδηγία σηματοδοτεί μια νέα κρίση στις σχέσεις των δύο συμμάχων στο ΝΑΤΟ και ενδεχομένως να αποτελέσει πλήγμα για τον τουριστικό τομέα της Τουρκίας που έχει ήδη πληγεί, μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά και την απόπειρα πραξικοπήματος, πέρσι το καλοκαίρι.

Αφορμή για την αλλαγή στάθηκε η σύλληψη, την περασμένη εβδομάδα, στο αεροδρόμιο της Αττάλειας, δύο Γερμανών πολιτών. Ο ένας από αυτούς στο μεταξύ αφέθηκε ελεύθερος.

«Υπάρχει κίνδυνος παρόμοιων συλλήψεων σε όλες τις περιοχές της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων και των τουριστικών περιοχών», αναφέρει η νέα οδηγία προς τους Γερμανούς. Να σημειωθεί, πάντως, ότι δεν πρόκειται για μια επίσημη ταξιδιωτική προειδοποίηση όπως εκείνες που εκδίδονται για εμπόλεμες ζώνες, όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ ή η Υεμένη.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Sigmar Gabriel, σημείωσε ότι οι γερμανικές αρχές δεν μπορούν να απαγορεύσουν σε κάποιον να επισκεφθεί την Τουρκία. «Αλλά περιγράψαμε λεπτομερώς τι θα πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε», εξήγησε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]