Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τραμπ συγκαλεί την ομάδα εθνικής ασφαλείας - «Θα δούμε αν θα επιτεθούμε»


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί σήμερα, Κυριακή, με τους συμβούλους του για την εθνική ασφάλεια για να συζητήσουν την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ενώ τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν την χαρακτηριστική απάντηση «θα δούμε» του Τράμπ, όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα επιτεθούν στη Βόρεια Κορέα.

«Η ομάδα εθνικής ασφαλείας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα», ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σόντερς. «Ο πρόεδρος και η ομάδα του για την εθνική ασφάλεια θα έχουν μια συνάντηση για να συζητήσουν περαιτέρω αργότερα σήμερα. Θα ενημερώνουμε όταν απαιτείται» πρόσθεσε.

Εντωμεταξύ, αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν λόγο να αμφιβάλλουν ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμή ενός προηγμένου πυρηνικού μηχανισμού.

«Δεν έχουμε τίποτε που να μας κάνει να αμφιβάλλουμε ότι αυτό ήταν μια δοκιμή ενός προηγμένου πυρηνικού μηχανισμού», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Ο αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ωστόσο πως θα χρειασθεί κάποιος χρόνος για να ολοκληρωθεί μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του μεγέθους της έκρηξης και του τύπου του μηχανισμού που πυροδοτήθηκε.

Μνούτσιν: Νέο πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Β.Κορέας

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στιβ Μνούτσιν δήλωσε πως θα ετοιμάσει πακέτο νέων κυρώσεων, ώστε να διακοπούν ενδεχομένως όλες οι εμπορικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα μετά την πραγματοποίηση από την Πιονγκγιάνγκ της έκτης και πιο ισχυρής πυρηνικής δοκιμής.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Μνούτσιν είπε πως θα ζητήσει από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να μελετήσει σοβαρά το ενδεχόμενο της διακοπής όλων των εμπορικών σχέσεων με την επιβολή νέων κυρώσεων.

«Αν οι χώρες θέλουν να κάνουν δουλειές με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προφανώς θα εργάζονται με τους συμμάχους μας και με άλλους για να αποκλείσουμε τη Βόρεια Κορέα οικονομικά», είπε.

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]