Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προειδοποίηση Ρωσίας προς ΗΠΑ για τη Συρία


Η Ρωσία κατηγόρησε τους Σύρους αντάρτες που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ ότι άνοιξαν πυρ εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων κοντά στη Ντέιρ αλ Ζορ και προειδοποίησε τους Αμερικανούς στρατιωτικούς ότι θα απαντήσει σε περίπτωση που επαναληφθεί ένα ανάλογο περιστατικό.

«Τα συριακά στρατεύματα δέχθηκαν πυρά του πυροβολικού και όλμους από θέσεις στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, όπου βρίσκονται μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ», δήλωσε ο στρατηγός Igor Konachenkov του ρωσικού στρατού.

Σύμφωνα με τον Κοnachenkov, στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας βρίσκονται στο πλευρό των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Bassar al Ashad στις περιοχές που ήταν στόχος της επίθεσης.

Η Μόσχα ενημέρωσε έναν υψηλόβαθμο εκπρόσωπο του αμερικανικού στρατού μέσω ενός διαύλου επικοινωνίας στο Κατάρ ότι πλέον «τα πυρά που προέρχονται από περιοχές όπου βρίσκονται μαχητές των SDF θα αναχαιτίζονται αμέσως». «Οι θέσεις από τις οποίες προέρχονται τα πυρά θα δέχονται αμέσως πλήγματα με κάθε διαθέσιμο στρατιωτικό μέσο», πρόσθεσε.

Η Ρωσία είχε κατηγορήσει και την Τρίτη τους Σύρους αντάρτες που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ ότι βάλλουν εναντίον των δυνάμεων του Assad και ότι εμποδίζουν την προέλασή τους στον Ευφράτη από όπου προσπαθούν να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, οι Σύροι αντάρτες δημιούργησαν φράγματα στο ρεύμα του Ευφράτη για να εμποδίσουν τα κυβερνητικά στρατεύματα να διασχίσουν τον ποταμό.

Περνώντας τον Ευφράτη ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας πλησίασε το σημείο όπου δρουν οι Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον. Το Σάββατο οι SFD κατηγόρησαν τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία ότι τους βομβάρδισε βορειοανατολικά της Ντέιρ αλ Ζορ, κάτι που διέψευσε η Μόσχα.

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, τα στρατεύματα του Assad συνεχίζουν την προέλασή τους στη Ντέιρ αλ Ζορ και στη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη ανακατέλαβαν 16 τετραγωνικά χιλιόμετρα από το ΙΚ.

«Περισσότερο από το 85% του εδάφους της Ντέιρ αλ Ζορ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των συριακών δυνάμεων. Η πόλη θα απελευθερωθεί εντελών την επόμενη εβδομάδα», τόνισε ο Κοnachenkov.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]