Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έχουμε τη βούληση να προσελκύσουμε την αυτοκινητοβιομηχανία;


Οι κόντρες του Σουλτάνου Ερντογάν με Γερμανία, Γαλλία και γενικότερα με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θορυβήσει ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φοβίζει μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που επενδύουν στην Τουρκία. Ο φόβος για μια επιχείρηση είναι ακόμα μεγαλύτερος όταν μάλιστα έχει στηρίξει ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής της, σε μία χώρα η «διπλωματία» είναι μία άγνωστη λέξη.

Του Τάκη Τρακουσέλλη

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν μονάδες παραγωγής στη γείτονα χώρα, μέσω των οποίων προμηθεύουν αυτοκίνητα τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και τη Ρωσία, έχουν ήδη θέμα… Η σχεδόν βέβαιη αντίδραση της Γερμανίας και κατά προέκταση της Ε.Ε. προς την Τουρκία, μετά τις Γερμανικές εκλογές, είναι δεδομένο πως θα έχει οικονομικές επιπτώσεις τόσο στην οικονομία της χώρας, όσο και στις επιχειρήσεις που εδρεύουν εκεί.

Ήδη στην Τουρκία κατασκευάζονται πάνω από 1.200.000 οχήματα κάθε χρόνο, όντας η έκτη μεγαλύτερη παραγωγός χώρα επιβατικών αυτοκινήτων και δεύτερη στα οχήματα 3,5 τόνων και πάνω. Σημειώστε δε, πως οι Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν παράγουν αυτοκίνητα στην Γερμανία (μόνο λίγα φορτηγά) κάτι που ίσως βοηθήσει λίγο περισσότερο στο να παρθούν κυρώσεις…

Για παράδειγμα η επιβολή ενός φόρου εισαγωγής προς την Ε.Ε. 10% -όπως συμβαίνει με την Ιαπωνία- θα επιβαρύνει το κόστος των παραγόμενων αυτοκινήτων και κατά προέκταση την τελική τους τιμή, ακόμα κι αν ο Σουλτάνος ρίξει κατακόρυφα τη Λίρα.

Η αλήθεια είναι πως κάποιοι αυτοκινητικοί όμιλοι που κατασκευάζουν σε Τουρκικό έδαφος οχήματα, με άκρα διακριτικότητα έχουν ξεκινήσει να καταστρώνουν σχέδια αντιμετώπισης των πιθανών κυρώσεων, με πρώτη λύση τη σταδιακή μείωση της παραγωγής και μεταφοράς μέρος αυτής σε άλλες παραγωγικές μονάδες της Ευρώπης.

Μάλιστα κάποιες εταιρίες αφήνουν να διαρρεύσει ακόμα και για πλήρη αποχώρηση της εταιρείας, μήπως έτσι θορυβηθεί ο Σουλτάνος…

Σημειώστε πως μία τέτοια απόφαση για κάποιες εταιρείες δε θα ήταν και… καταστροφή, αφού οι περισσότερες παράγουν αυτοκίνητα σε συνεργασία με τοπικές μονάδες (Τούρκους επιχειρηματίες), με τις οποίες πιθανότατα θα μπορούσαν να σπάσουν τις συμβάσεις τους λόγω ξαφνικού εμπάργκο, επιπλέον φόρων εισαγωγής κ.λπ.

Όπως και να έχει σε πολλά από τα αρχηγεία των αυτοκινητοβιομηχανιών πέφτουν στο τραπέζι προτάσεις για πιθανές χώρες, που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μονάδα παραγωγής, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, της οποίας η γεωπολιτική θέση βολεύει σε σχέση με τις μεταφορές των οχημάτων.

Η ευκαιρία που πάει να δημιουργηθεί μπορεί και να είναι τεράστια!

Έχουμε όμως την πολιτική αλλά και κοινωνική βούληση να προσελκύσουμε μία τέτοια μεγάλη επένδυση βαριάς βιομηχανίας, στην Ελλάδα; Θα επιτρέψουν οι ιδεοληψίες των Κυβερνώντων να «χτυπήσουν» την πόρτα των αυτοκινητικών κολοσσών, να φέρουν εδώ την επένδυση και έτσι να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας;

Πηγή NewsAuto


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

14 σχόλια :

  1. Παλαιότερα υπήρχαν στην Ελλάδα εργοστάσια κάποιων μεγάλων εταιριών, αλλά οι εργατοπατέρες έκαναν ότι ήταν δυνατόν αυτές οι εταιρίες να κλείσουν τα εργοστάσιά τους μεταφέροντάς τα στην Τουρκία, να μείνει ο κοσμάκης χωρίς την δουλειά πάνω στην οποία είχε "κτίσει" την ζωή του, "νικώντας" έτσι τον καπιταλισμό. Και φανταζόμαστε ότι θα ξαναέλθουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως για αυτό κάλεσαν τους λαθρομετανάστες; μήπως θα τους πληρώνουν για ένα κομμάτι ψωμί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, Αρμονία, κανείς δεν κάλεσε τούς λαθρομετανάστες, που τώρα και 27 χρόνια εισβάλλουν στην χώρα μας. Το τονίζω αυτό, διότι τελευταίως συνηθίζεται ν' αναφερόμαστε στους "πρόσφυγες/μετανάστες", που μπαίνουν στην χώρα τα τελευταία δύο-τρία χρόνια, ξεχνώντας τα στίφη που μάς έχουν κουβαληθεί τα προηγούμενα.
      Κανείς δεν κάλεσε τούς λαθρομετανάστες, για να τούς πληρώνει για ένα κομμάτι ψωμί, με την υποψία ότι ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ κάποιοι να επενδύσουν εδώ.
      Κανένας δεν θα έλθει στην Ελλάδα, όπου δεν υπάρχει κράτος με σταθερό και σοβαρό φορολογικό σύστημα, όπου η γραφειοκρατία εξακολουθεί ν' ανθεί και να βασιλεύει, όπου δεν μπορούν να συντομεύσουν την έκδοση ούτε των απλουστέρων δικαστικών αποφάσεων κλπ., κλπ.

      Διαγραφή
  3. Δηλαδή, να φέρουμε τις γερμανικές? Και γιατί όχι τις γιαπωνέζικες?
    Ευθύς ανταγωνισμός εκ των έσω, σε ένα φασιστικό κράτος με φασιστική νοοτροπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξεχνάμε το "ευχαριστούμε τους μετανάστες" του προέδρου, ψάξε το και θα βρείς το βιντεο. Η Ελλάδα τώρα είναι υπό γερμανική κατοχή και οι πολιτικοί της εκτελούν κατά γράμμα τις διαταγές της Μέρκελ που αυτή κάλεσε τους μετανάστες για να έχουν οι γερμανοί βιομήχανοι φτηνό εργατικό προσωπικό. Τώρα όμως που δεν θέλει άλλους όλοι αυτοί που βρίσκονται εδώ θα παραμείνουν και σε ρωτώ, ποιος θα ταΐσει όλους αυτούς; αυτός που τους ευχαρίστησε; Κάποτε έμπαιναν λιγότεροι εκτός από τους αλβανούς που κάλεσε ο σαμαράς, τώρα ο τσίπρας άνοιξε τα σύνορα και γεμίσαμε από αυτούς.
    Πήγαινε τώρα εσύ να τους ταΐσεις, εμένα δεν μου φτάνουν τα χρήματα μου για την οικογένεια μου και ΔΕΝ θα ταΐσω και τους λάθρους με άγνωστο ποινικό μητρώο. Προτιμώ να μοιραστώ το φαγητό μου με Έλληνες που βρίσκονται σε δυσμενή θέση και όχι σε άγνωστους χωρίς ταυτότητα εισβολείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωρίζω το "ευχαριστούμε" τού ανεκδιήγητου Παυλόπουλου. Δεν θα μείνουν εδώ μόνον όσοι ευρίσκονται τώρα, αλλά και αυτοί που η Γερμανία θα μάς επιστρέψει. Βρίσκω πολύ φθηνή την δικαιολογία "η Ελλάδα τώρα είναι υπό γερμανική κατοχή", λες κι αν δεν ήταν η "πρώτη φορά αριστερά", που άνοιξε διάπλατα τα σύνορα, θα άλλαζε μυαλά. Και όταν ο Πάκης είπε το "ευχαρισοτύμε" υπό γερμανική κατοχή ήμασταν; Μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου.

      Τέλος, ας τελειώνουμε με το παραμύθι "ο Σαμαράς κάλεσε Αλβανούς", ή "άνοιξε τα σύνορα" κλπ. Πρώτον, ο ΥΠΕΞ έχει από πάνω του τον πρωθυπουργό. Δεν κάνει ό,τι θέλει. Δεύτερον, το άνοιγμα των συνόρων ενός κράτους εμπίπτει στις αρμοδιότητες τού υπουργείου εσωτερικών και όχι εξωτερικών.

      Η αλήθεια για το «άνοιγμα» των ελληνοαλβανικών συνόρων το ’92

      Μια αλήθεια και δυο παλαιοί αστικοί μύθοι για τον Σαμαρά

      Από τον δεύτερο σύνδεσμο, διάβασε το κομμάτι που λέει "Α. «Για τους λαθρομετανάστες φταίει ο Σαμαράς! Άνοιξε τα σύνορα και ήρθαν όλοι οι Αλβανοί εδώ!»

      Δεν έχω πρόθεση να υπερασπισθώ τον Σαμαρά, το οποίο, για δικούς μου λόγους, αντιπαθώ. Αλλά να μην ζούμε με αστικούς μύθους και άλλα παραμύθια.

      Διαγραφή
    2. Από πραγματιστικής απόψεως, όταν έχεις στα σύνορά σου στίφη εξαθλιωμένων, ο μόνος τρόπος να τους σταματήσεις είναι με στρατιωτικά μέσα. Και οι Έλληνες δεν χτυπούν τους ανήμπορους. Οι κυβερνήσεις φέρουν ευθύνη για το ότι επακολούθησε, μιας και στάθηκαν ανίκανες να καταστρώσουν ένα σχέδιο μεταναστευτικής πολιτικής και όλα έγιναν αρπακολατζίδικα.

      Διαγραφή
  5. Προς nativist. Αλήθειες μαζί με ψέμματα, δημιουργούν έναν πολύ πιστευτό συνδυασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε ανωνυμε δεν ηταν θεμα ανικανοτητος των δηδεν πολιτικων , αλλα καθαρα πραξη δοσιλογισμου .
    Και μαθε οτι εαν κινδυνευει η Πατριδα οι ΕΛΛΗΝΕΣ πυροβολουν κατα ριπας και με κλειστα ματια σε οποιοδηποτε λαθροσκουληκι , ανεξαρτητου φυλου και ηλικιας .
    Ηδη τα νησια μας , η Αθηνα και πολλες μεγαλες πολεις και η επαρχια μας ειναι υπο μουσουλμανικη κατοχη και οχι μονον .
    Οπως ειναι φανερο πλεον , δεν υπαρχουν δεξιοι-αριστεροι και λοιπα...ΟΛΟΙ τους ειναι ενα συμμοριτοκομμα και ΟΛΟΙ υπακουουν στον σατανα .
    Για τους ανωμαλους , τα τζαμια , το κλεψιμο της δημοσιας και ιδιωτικης ΜΑΣ περιουσιας , ΟΛΟΙ τους υπογραψαν . Και αυτοι που δεν υπογραψαν απο τους 300+1 αληταραδες , απλα νομιμοποιουν αυτους που υπογραφουν .
    Το ελληνοφωνο ανθελληνικο κρατος ειναι ο εχθρος μας και πρεπει οποσδηποτε αυτη η καταραμενη μπουρδελοβουλη τους να ισοπεδωθει .
    Διαφορετικα θα ισοπεδωθουμε εμεις και ο Ελληνισμος θα σβησει , ΟΠΩΣ εσβησαν τοσες και τοσες φυλες στους αιωνες .
    Σχεδιο υπηρετουν οι ξευτιλισμενοι ελληνοφωνοι κ(Υ)νοβουλευτικοι και οποιος δεν το βλεπει ακομη ! απλα ειναι ΗΛΙΘΙΟΣ επειδη τα μεσα μαζικης μαλακιας εχουν κανει το μυαλο του μαρμελαδα και ειναι ανικανος να σκεφτει και δει την πραγματικοτητα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νατιβιστ, διάβασα τους συνδέσμους που μου έβαλες και ψάχνοντας λίγο κατέληξα στο συμπέρασμα:
    Το ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο, και η ΝΔ στη συνέχεια, διέλυσαν την ελληνική κοινωνία και οικονομία κατά τη δεκαπενταετία 1996-2011. Είχε προηγηθεί η χούντα που κατά τα τέλη του 1972, ο ΣΕΒ ζητάει επίσημα από την κυβέρνηση να προβεί σε διακρατικές συμφωνίες για 10.000 ξένους εργαζόμενους. Στη χώρα εργάζονται 20-30 χιλιάδες ξένοι άνθρωποι (από την Αίγυπτο, το Πακιστάν, τη Λιβύη, τον Λίβανο, την Ινδία κ.α.), που στην πλειονότητά τους δεν διαθέτουν άδειες εργασίας, και αμείβονται με πολύ χαμηλά ημερομίσθια, δίχως ασφάλιση (ψάξe στο google).
    Στα ελληνικά καράβια δουλεύουν ήδη 30-40 χιλ. ξένοι εργάτες, μαύροι και κίτρινοι. Ο Παττακός περιόδευσε και εξακολουθεί να περιοδεύει στην Αφρική, για μια βασική ανομολόγητη αιτία: Το νοίκιασμα φτηνής εργατικής σάρκας. Ήδη υπάρχουν εργοστάσια (όπως του Κεράνη) που το ανειδίκευτο προσωπικό τους είναι έγχρωμοι εργάτες. Ανάμεσα στη λύση του απομονωτισμού και την επικίνδυνη εισαγωγή ξένων εργατών, οι Έλληνες καπιταλιστές θα διαλέξουν τη δεύτερη.
    Το ίδιο συμβαίνει και τώρα και επιμένω στην φτηνή (όπως την αποκαλείς) γερμανική κατοχή, αφού αλωνίζουν οι γερμανοί στην γενική γραμματεία εσόδων.
    Τώρα ο Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα και (@ανώνυμε) κανένας δεν προτείνει στρατιωτικά μέσα και αφήστε τις δικαιολογίες. Μπορείτε να τους στείλετε πίσω πριν μπούν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, μπορείτε να τους στείλετε πίσω μετά από την αποβίβαση τους στα νησιά σε συνεργασία με τις πρεσβείες τους. Ούτε αυτό το κάνετε.
    Για ποιούς εξαθλιωμένους μιλάς; αυτούς με τα ακριβά iPhone; αυτούς που πλήρωναν το σουβλάκι στην Χίο με 500αρικα; εκτός από τα γυναικόπαιδα από την Συρία οι άλλοι όλοι είναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ είτε σου αρέσει, είτε όχι.
    Άνοιξε το βολεμένο πορτοφόλι σου και τάισε τους, εγώ δεν έχω αυτή την δυνατότητα και αν την είχα θα την μοίραζα στους Έλληνες της περιοχής μου που έχουν ΜΕΓΑΛΑ προβλήματα που δεν σε ενδιαφέρουν αφού ενδιαφέρεσαι για τους "ΕΞΑΘΛΙΩΜΈΝΟΥΣ" εισβολείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Το ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο, και η ΝΔ στη συνέχεια, διέλυσαν την ελληνική κοινωνία και οικονομία κατά τη δεκαπενταετία 1996-2011"

      ΛΑΘΟΣ! Πρώτα απ' όλα είναι ξεκάρφωτο, όσον αφορά στην συζήτηση. Δεύτερον, η μεν οικονομία άρχισε να καταρρέει άμα την ανόδω του ΠαΣοΚ στην εξουσία (1981), λόγω υπερβολικού δανεισμού και διαλύσεως υγειών επιχειρήσεων (ΤΙΤΑΝ, ΒΙΑΜΑΞ, ΑΧΑΪΑ-ΚΛΑΟΥΣ, ΠΙΡΕΛΛΙ, ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και πολλές άλλες), για πολλούς και διαφόρους λόγους, κύριος των οποίων είναι ότι παραδόθηκαν στα χέρια των συνδικαλιστών.

      "Είχε προηγηθεί η χούντα που κατά τα τέλη του 1972, ο ΣΕΒ ζητάει επίσημα από την κυβέρνηση να προβεί σε διακρατικές συμφωνίες για 10.000 ξένους εργαζόμενους","Ο Παττακός περιόδευσε και εξακολουθεί να περιοδεύει στην Αφρική, για μια βασική ανομολόγητη αιτία: Το νοίκιασμα φτηνής εργατικής σάρκας. Ήδη υπάρχουν εργοστάσια (όπως του Κεράνη) που το ανειδίκευτο προσωπικό τους είναι έγχρωμοι εργάτες. Ανάμεσα στη λύση του απομονωτισμού και την επικίνδυνη εισαγωγή ξένων εργατών, οι Έλληνες καπιταλιστές θα διαλέξουν τη δεύτερη"

      Προφανώς, τότε υπήρχαν δουλειές και τούς χρειάζονταν. Υπάρχουν τώρα δουλειές; Όχι. Γιατί να τούς φέρουν, λοιπόν; Τότε έφεραν ξένους με διακρατικές συμβάσεις (κυρίως Πακιστανούς, αλλά και οικιακές βοηθούς και νοσηλεύτριες από τις Φιλιππίνες), για ορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτοί δεν ήσαν λαθρομετανάστες, αλλά οικονομικοί μετανάστες, όπως ακριβώς οι δικοί μας, που πήγαν στην Γερμανία και αλλού. Ήλθαν νομίμως, δεν τρύπωσαν στην χώρα με το έτσι θέλω.

      Νομίζω ότι πρέπει να τα ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου, διότι είναι κάπως αχταρμάς.

      Διαγραφή
  8. Νατιβιστ διάβασες καλά τι γράφω; μάλλον όχι.
    Γράφεις: Γιατί να τούς φέρουν, λοιπόν; έγραψα πουθενά ότι θέλω τους λαθρομετανάστες; αντιθέτως επιμένω ότι ο Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα και μπήκε όλος αυτός ο συρφετός.Για αυτό δεν γράφεις τίποτα, αντιθέτως μου γράφεις για τα άλλα που αναφέρω και αχταρμά προσπαθείς να τα κάνεις εσύ. Το ότι το πασοκ έκανε την μεγαλύτερη ζημιά στης πατρίδα μου,το ξέρω και ακολούθησε η νδ.
    Το συμπέρασμα είναι ότι αυτοί εδώ κάλεσαν τους λαθρομετανάστες μετά από τις διαταγές της Μέρκελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αδύνατον να συνεχίσω συζήτηση με άτομο που δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει να πει.

      "Μήπως για αυτό κάλεσαν τους λαθρομετανάστες; μήπως θα τους πληρώνουν για ένα κομμάτι ψωμί;"

      Εγώ το έγραψα αυτό;

      "Το συμπέρασμα είναι ότι αυτοί εδώ κάλεσαν τους λαθρομετανάστες μετά από τις διαταγές της Μέρκελ"

      Επαναλαμβάνεις την λέξη "κάλεσαν", αλλά δεν απαντάς στο βασικό ερώτημα: ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙ, αφού δεν έχουμε δουλειές, ώστε να χρειαζόμαστε φθηνά εργατικά; Μπορείς ν' αποδείξεις τεκμηριωμένα ότι ενήργησαν κατ' εντολήν τής Μέρκελ;

      " έγραψα πουθενά ότι θέλω τους λαθρομετανάστες; "

      Έγραψα εγώ πουθενά ότι τούς θέλεις; Μήπως δεν ξέρεις τι γράφεις (το πιθανότερο);

      Όσον αφορά στο ότι από το 2015 και μετά άνοιξαν διάπλατα τα σύνορα, τι θέλεις να γράψω; Το αμφισβήτησα μήπως, ή μού ζήτησες να το επιβεβαιώσω και απέφυγα;

      Πάρε το νήμα από την αρχή και θα καταλάβεις ότι δεν ξέρεις τι ακριβώς θέλεις. Αν το καταλάβεις.

      Τ Ε Λ Ο Σ

      Διαγραφή
  9. Καλά κάνεις και σταματάς, αφού οι απόψεις μας είναι αντίθετες.
    Το ότι η Μέρκελ διέταξε το άνοιγμα των συνόρων το τεκμηριώνω ως εξής: οι Γερμανοί βιομήχανοι χρειάζονται φτηνά εργατικά χέρια και τα βρήκαν σε όλους αυτούς που μπήκαν ανεξέλεγκτα από την Ελλάδα και προχώρησαν προς την Γερμανία. Με τα αεροπλάνα το κόστος ήταν μεγάλο αν και υποδέχτηκαν αρκετούς μετανάστες από την Συρία που αυτοί πήγαν με τα έγγραφα τους. Οι υπόλοιποι μπήκαν λαθραία χωρίς έγγραφα.
    Διάβασε το λινκ που το ξαναέβαλα και αλλού:

    …..μόλις μου έφτασε στο e-mail της ανεργίας, η οποία είχε ζητηθεί από το κέντρο δουλειά του γραπτώς από Eingliederungsverwaltungsakt, εισαγάγει αμέσως μια «βοηθοί των προσφύγων» εντός των επόμενων τριών εργάσιμων ημερών για μια φιλανθρωπική οργάνωση.

    Την ίδια μέρα, οι άνεργοι έλαβαν ραντεβού με τον αναπληρωτή διευθυντή της βοήθειας για πρόσφυγες. Οι άνεργοι ειδική κοινωνική παιδαγωγός θέλει στις εγκαταστάσεις του Maßnahmeträger όπως λέει αργότερα, υπέγραψε όλα τα έγγραφα που προσκόμισε, όπως το «όνειρο ενός πλήρως allimentiertem κοινωνικό ρομαντισμό επαγγελματίες αισιόδοξοι».

    Μετά από μια πολύ ευχάριστη συνομιλία, και όπως αποδείχθηκε πολύ αργότερα, είχε υπογράψει τα ακόλουθα έγγραφα: ένα μέτρο σύμβαση κατάρτισης σε θέματα ασφάλειας της εργασίας, η συμφωνία για την προστασία των δεδομένων, μια συμφωνία εμπιστευτικότητας με τρίτους που αφορούν τους πρόσφυγες, τους κανόνες σπίτι και μια προσωπική ερωτηματολόγιο.

    Χαρούμενος για τη νέα δουλειά, αλλά μην ξέροντας ότι ήταν μια ευκαιρία εργασίας για την εναέρια αποζημίωση (1-Euro-θέσεις εργασίας) σε αυτή τη δραστηριότητα των ανέργων βάλει τα υπογεγραμμένα έγγραφα στο βιβλίο εργασίας του και πήγε στο στρατόπεδο προσφύγων στην πρώτη μέρα του στο αρχίσει.

    Στο τελευταίο μέρος της ημέρας, τον υποδέχτηκε ένας πολύ καλός και επαρκώς ενημερωμένος γερμανός πρόσφυγας, αλλά τώρα πολύ καλά ενημερωμένος:

    Πρόσφυγας: «Είστε νέοι κοινωνικοί λειτουργοί;»

    Άνεργοι: «Ναι, είμαι,» πολύ χαρούμενος.

    Πρόσφυγας: «Ξέρεις τι είναι σκατά για τη Γερμανία;»

    Περισσότεροι άνεργοι: «Όχι, τι;»

    Πρόσφυγες: «Οι εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία εργάζονται για μισθούς 15 ευρώ. Οι εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία κατά τη διάρκεια του χρόνου εργάζονται για 8,50 ευρώ. Οι μη εγγεγραμμένοι πρόσφυγες στην κατασκευή ή πανδοχείο πάει εργασίας για 3,50 ευρώ, nix διαμέρισμα nix και ο γιατρός από το κράτος. Οι εγγεγραμμένοι πρόσφυγες πρέπει να παραμείνει στο στρατόπεδο προσφύγων στις διαδικασίες ασύλου abgeschlosse και πρέπει να λειτουργήσει τίποτα – τρομερά βαρετό. Αποδεκτές ως αιτών άσυλο προσφύγων παίρνει τροφή, στέγαση και ιατρική από το κράτος, πρέπει να εργαστούν τίποτα για 9 μήνες, τότε θα πρέπει να εργαστεί για 3,50 ευρώ αντί του κατώτατου μισθού των 8,50 ευρώ, τίποτα άλλο τα χρήματα για τα τρόφιμα, διαμέρισμα nix nix και ο γιατρός από το κράτος. Γερμανία ακριβό! Δείτε την προοπτική. ! Γερμανία σκλάβος της χώρας «

    άνεργοι» Ναι αυτό είναι άδικο, το ξέρω. »

    Πρόσφυγας: «Η Γερμανία εξαπατά το λαό της. Γιατί δεν αντιστέκεστε; Τι έχετε; »

    Άνεργοι:» Δεν ξέρω ακριβώς, μόλις υπέγραψα τη σύμβαση. Πιθανώς χαμηλότερο τιμολόγιο Ε2 (ΒΔΤ) των ομοσπονδιακών υπαλλήλων. 1,863,54 ευρώ ακαθάριστα ανά μήνα. Περιμένετε, θα πάρω το πράγμα. »

    Πρόσφυγας:» Ας δούμε! Άνδρα, αγόρι – με με fucked. Nix δουλειά μετά από BAT, η εργασία 1 ευρώ με 150 ευρώ το μήνα γύρισε με διαμέρισμα και γιατρό από το κράτος. Αυτή είναι η πλούσια Γερμανία του; Ίσως καλύτερα, είμαστε συμμαχία, να πολεμήσουμε για απλή ανταμοιβή! »

    Hier weiterlesen: Alles Schall und Rauch: Migranten sollen billige Arbeitskräfte werden http://alles-schallundrauch.blogspot.com/2015/09/migranten-sollen-billige-arbeitskrafte.html#ixzz4twuIebHG

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]