Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούτιν: "Σοβαρή απειλή για την ασφάλεια" η νέα πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας


Ο πρόεδρος της Ρωσίας και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του Moon Jae-in καταδίκασαν με τον εντονότερο τρόπο τη νέα πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, τονίζοντας ότι παραβιάζει κατάφωρα τις αποφάσεις του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, συμφώνησαν ότι η νέα πυρηνική δοκιμή συνιστά σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της περιοχής. Θεωρούν επίσης ότι οι ενέργειες της Πιονγκγιάνγκ υπονομεύουν το παγκόσμιο καθεστώς της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων. Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ωστόσο ότι μια διευθέτηση της κρίσης είναι δυνατή μόνο μέσω της επανέναρξης των συνομιλιών.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Putin και ο Moon θα συζητήσουν εκ νέου την κατάσταση στην κορεατική κυβέρνηση στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitri Peskov είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι είναι "εύκολο" για τις χώρες που δεν βρίσκονται στην περιοχή να μιλούν για την πιθανότητα ενός πολέμου με τη Βόρεια Κορέα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο τις ανακοινώσεις τους. "Οι χώρες της περιοχής θα πρέπει να συμπεριφέρονται πιο έξυπνα και πιο ισορροπημένα" είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη στάση των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: “Δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά η υπομονή μας εξαντλείται”

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν από τον ΟΗΕ να λάβει “τα ισχυρότερα δυνατά μέτρα” σε βάρος της Βόρειας Κορέας, δήλωσε η εκπρόσωπός της χώρας στον Οργανισμό, Νίκι Χέιλι, προειδοποιώντας ότι η υπομονή της Ουάσινγκτον εξαντλείται.

“Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τα ημίμετρα” είπε η Αμερικανίδα διπλωμάτις μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση είναι “επείγουσα” και ότι η προσέγγιση που ακολούθησε ο ΟΗΕ επί μια εικοσαετία “δεν λειτούργησε” ώστε να αλλάξει η συμπεριφορά της Πιονγκγιάνγκ. Είπε μάλιστα ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν “παρακαλάει για πόλεμο”.

“Παρά τις προσπάθειές μας το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας είναι πιο προηγμένο και πιο επικίνδυνο από ποτέ. Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ κάτι που επιθυμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν τον θέλουμε τώρα. Αλλά η υπομονή της χώρας μας δεν είναι απεριόριστη”, τόνισε.

Ξεκίνησε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα ξεκίνησε στις 17.00 (ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη.

Προσερχόμενος στη σύνοδο, ο πρεσβευτής της Ιαπωνίας Κόρο Μπέσο είπε ότι η χώρα του θα ζητήσει από το ΣΑ να “καταδικάσει” τις τελευταίες ενέργειες της Πιονγκγιάνγκ και να ετοιμάσει ένα νέο ψήφισμα που θα προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας.

“Ελπίζουμε ότι στο τέλος της συνεδρίασης θα υπάρχει η γενική αίσθηση ότι είναι αναγκαίο να εργαστούμε από κοινού για ένα νέο ψήφισμα” είπε, τονίζοντας ότι ο ΟΗΕ χρειάζεται “ενότητα”.

Στο μεταξύ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θεωρεί βέβαιο ότι “το Συμβούλιο Ασφαλείας θα παραμείνει ενωμένο και θα αναλάβει την κατάλληλη δράση” απέναντι στη Βόρεια Κορέα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικών υποθέσεων, Τζέφρι Φέλτμαν, μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ.

Ο Φέλτμαν προειδοποίησε τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι “όσο αυξάνονται οι εντάσεις, τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος παρεξηγήσεων, λανθασμένων υπολογισμών και κλιμάκωσης”.

“Οι τελευταίες σοβαρές εξελίξεις απαιτούν μια συνολική απάντηση προκειμένου να σπάσει ο κύκλος των προκλήσεων (από τη Βόρεια Κορέα). Μια τέτοια απάντηση πρέπει να περιλαμβάνει συνετή και θαρραλέα διπλωματία για να είναι αποτελεσματική”, είπε ο Φέλτμαν απευθυνόμενος στο Συμβούλιο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]