Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα διπλωματική "κόντρα" Ουάσιγκτον - Μόσχας μετά την εντολή για κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο


Οι ΗΠΑ απαιτούν από τη Ρωσία να κλείσει το προξενείο της στο Σαν Φρανσίσκο καθώς και δύο ακόμα κτίρια διπλωματικών υπηρεσιών στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε σήμερα το State Department.

Σύμφωνα με το Reuters πρόκειται για μία κίνηση αντιποίνων απέναντι στη μείωση του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού στη Ρωσία, που διέταξε το Κρεμλίνο πριν από ένα μήνα. Συγκεκριμένα, αντιδρώντας στις νέες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της, η Μόσχα είχε διατάξει την Ουάσιγκτον να μειώσει το διπλωματικό της προσωπικό στη Ρωσία σε λιγότερο από το μισό και συγκεκριμένα στα 455 άτομα.

"Πιστεύουμε ότι εκείνη η δράση ήταν αδικαιολόγητη και επιζήμια για σχέσεις μεταξύ των χωρών μας", δήλωσε η εκπρόσωπος του State Department, Heather Nauert, η οποία πρόσθεσε ότι τα κτίρια των ρωσικών διπλωματικών υπηρεσιών πρέπει να έχουν κλείσει έως της 2 Σεπτεμβρίου.

S. Lavrov: Θα εξετάσουμε ποια θα είναι η αντίδρασή μας

Ο υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Rex Tillerson τη λύπη του για την απόφαση της Ουάσιγκτον να προβεί στο κλείσιμο του ρωσικού Γενικού Προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο και δύο ακόμη κτιρίων που χρησιμοποιεί η Ρωσία στην Ουάσιγκτον και την Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο Tillerson κάλεσε τον Lavrov για να τον ενημερώσει ότι επιπλέον περιορισμοί των δραστηριοτήτων της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα ανακοινωθούν και ανέφερε τα βασικά σημεία αυτών.

«Ο υπουργός εξέφρασε την λύπη του για την κλιμάκωση των διμερών σχέσεων, η οποία δεν ξεκίνησε από μας, και σημείωσε ότι η Μόσχα θα εξετάσει διεξοδικά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσαν οι Αμερικάνοι και θα διαβιβάσει στην αμερικανική πλευρά την αντίδρασή μας», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Παράλληλα ο Γενικός Πρόξενος Sergei Petrov με δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik τόνισε ότι η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης θα επηρεάσει από κοινού Ρώσους και Αμερικανούς πολίτες.

«Η απόφαση των ΗΠΑ να κλείσει το ρωσικό Γενικό Προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο θα έχει επιπτώσεις από κοινού σε Ρώσους και Αμερικανούς πολίτες», τόνισε ο Petrov.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]