Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Παιχνίδια» πολέμου Β. Κορέας και ΗΠΑ - Τραμπ: Τέρμα τα λόγια!


Σε τεντωμένο σχοινί παραμένουν οι σχέσεις Ουάσινγκτον και Πιονγιάνγκ, με τον Αμερικανό πρόεδρο και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη να συνεχίζουν να ανταλλάζουν απειλές και τον πλανήτη να αναμένει έντρομος την έκβαση της συνεχιζόμενης αυτής έντασης.

Μετά και τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από πλευράς Βόρειας Κορέας, για την οποία ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πως «αποτελεί το πρώτο βήμα της στρατιωτικής επιχείρησης του Λαϊκού Στρατού της Κορέας στον Ειρηνικό και ένα βαρυσήμαντο πρελούδιο στην αναχαίτιση του Γκουάμ», ο Τραμπ απάντησε πως «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι».

Δείτε το βίντεο από την εκτόξευση



Ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε μέσω Τwitter στη σκληρή ρητορική, αναφέροντας σε ανάρτησή του την Τετάρτη πως «οι ΗΠΑ συνομιλούν με τη Βόρεια Κορέα και τους πληρώνουν χρήματα εκβιαστικά, εδώ και 25 χρόνια. Τα λόγια δεν είναι η λύση».

Την ίδια στιγμή, θορυβημένη από την τελευταία εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας, η Ρωσία αποσύρει από τα σύνορά της με τη Βόρεια Κορέα 1.500 πολίτες της.

Η Daily Mail, επικαλούμενη ρωσικά ΜΜΕ, αναφέρει ότι σε μια κίνηση-έκπληξη, η Μόσχα έδωσε την εντολή στους αξιωματούχους της πολιτικής άμυνας να μετατοπίσουν τους 1.500 Ρώσους που μένουν σε περιοχές που συνορεύουν με τη Βόρεια Κορέα, σε «ασφαλείς περιοχές», στα ανατολικά της χώρας.

Έτοιμη η ασπίδα της Ουάσινγκτον σε πιθανό χτύπημα του Κιμ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Αρκανσο, έχει αναπτυχθεί η τελευταία αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα, κρυμμένη στο Fort Riley, υπό την επίβλεψη της 49ης πυραυλικής μεραρχίας.

Δείτε στο βίντεο που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τον πύραυλο-«φονιά» αλλά και την προετοιμασία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.



Μάτις: Δεν έχουν εξαντληθεί οι διπλωματικές λύσεις

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον Αμερικανό πρόεδρο, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις, ερωτηθείς από δημοσιογράφους λίγο πριν από μια συνάντηση με τον ομόλογό του της Νότιας Κορέας Κιμ Κουάν-τζιν στο Πεντάγωνο, εάν συμφωνεί πως τα διπλωματικά μέσα των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα έχουν εξαντληθεί, ο Μάτις απάντησε «όχι».

Η Ιαπωνία κινδυνεύει με «αυτοκαταστροφή»!

Εν τω μεταξύ, η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε την Ιαπωνία ότι κινδυνεύει με «επικείμενη αυτοκαταστροφή» επειδή έχει ταχθεί στο πλευρό των ΗΠΑ, καθώς αυξάνεται η ένταση στην περιοχή μετά και την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ, ο οποίος πέρασε πάνω από το ιαπωνικό νησί Χοκάιντο.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κατήγγειλε «μια σοβαρή και άνευ προηγουμένου απειλή», ενώ μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησαν να αυξηθεί «η πίεση» στη Βόρεια Κορέα.

Σε άρθρο γνώμης που μετέδωσε χθες Τετάρτη το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA επέκρινε το Τόκιο: «Η Ιαπωνία σήκωσε τα μανίκια για να στηρίξει τις επιχειρήσεις του αφεντικού της κατά της Βόρειας Κορέας».

«Η στρατιωτική σύνδεση» των συμμάχων έχει αναχθεί «σε σοβαρή απειλή» για την κορεατική χερσόνησο και η Ιαπωνία «δεν γνωρίζει» ότι «επιταχύνει την αυτοκαταστροφή της», τονίζει το KCNA. Το βορειοκορεατικό πρακτορείο αναφέρεται συγκεκριμένα στις αμερικανικές βάσεις στο νησί Χοκάιντο.

Η Πιονγιάνγκ συνεχίζει προειδοποιώντας την Ιαπωνία να μην ακολουθεί τυφλά τις ΗΠΑ, διότι κινδυνεύει «με επικείμενη καταστροφή».

Κίνα: Η κατάσταση στην Κορέα δεν είναι «παιχνίδι στον υπολογιστή»

Έκκληση προς όλες τις πλευρές να επιδείξουν ψυχραιμία απευθύνει η Κίνα, τονίζοντας πως η κατάσταση στην Κορεατική χερσόνησο «δεν είναι παιχνίδι στον υπολογιστή».

Ο Κινέζος υπουργός Άμυνας σημείωσε πως τα στρατιωτικά μέσα δεν αποτελούν επιλογή για την επίλυση του ζητήματος της Βόρειας Κορέας, υπογραμμίζοντας πως η Κίνα δεν θα επιτρέψει ποτέ πόλεμο ή χάος στο κατώφλι της.

Από την πλευρά του, το Κινεζικό υπουργείο Εξωτερικόν εξέφρασε την ελπίδα πως οι εμπλεκόμενες χώρες μπορούν να τηρήσουν υπεύθυνη στάση στο θέμα.

Λίγο νωρίτερα, το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, μετέδωσε πως δυο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B (ικανά να φέρουν πυρηνικές κεφαλές) διεξήγαγαν κοινή επιχείρηση με μαχητικά αεροσκάφη της Νότιας Κορέας, δυο ημέρες μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στην επιχείρηση συμμετείχαν και τέσσερα αμερικανικά stealth F-35B.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]