Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε κακοήθη όγκο μετατρέπεται η Γερμανία


Μια χώρα με έντονα τα χαρακτηριστικά του κακοήθους όγκου ή του ιού, είναι πλέον η Γερμανία. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η τελευταία εξέλιξη, με βάση την οποία μόνο στην περιοχή της Φρανκφούρτης στη δυτική Γερμανία, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σχεδόν 100.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια εξαιτίας του Brexit, η πλειονότητα των οποίων δεν θα έχουν σχέση με τον οικονομικό τομέα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία υπέρ του Brexit, η Φρανκφούρτη φαίνεται ότι «κερδίζει την κούρσα» απέναντι στις άλλες πόλεις που επιθυμούν να προσελκύσουν τα ξένα ιδρύματα που έχουν την έδρα τους στο Λονδίνο, εκτιμά η έκθεση που ζητήθηκε από τον οργανισμό προώθησης της πόλης από το Οtto Beishem School of Management της Βάλενταρ.

Οι ερευνητές προβλέπουν ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα μεταφερθούν στην Φρανκφούρτη 10.000 τραπεζίτες και εργαζόμενοι στον οικονομικό τομέα και ότι η άφιξή τους στη γερμανική πόλη θα δημιουργήσει επιπλέον 41.000 θέσεις εργασίας, από οδηγούς ταξί και μεσίτες ως οικοδόμους. Σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο, μπορούν να δημιουργηθούν έως και 88.000 θέσεις εργασίας εκτός του οικονομικού τομέα.

«Δεν θα μετατραπεί σε Σίτι, αλλά ίσως να μπορέσει να γίνει ένα μικρό Λονδίνο», δήλωσε ο Όλιβερ Σβέμπελ, ο επικεφαλής του οργανισμού Οικονομικής Ανάπτυξης της Φρανκφούρτης.

Μόνο η Deutsche Bank ενδέχεται να μετακινήσει 4.000 θέσεις εργασίας προς την ΕΕ σε σύνολο 9.000 που διαθέτει εκτός Ευρώπης. Οι μετακινήσεις αυτές δημιουργούν ελπίδες στη γερμανική πόλη για επιπλέον έσοδα από 136 ως 191 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το πιο συγκρατημένο σενάριο της έρευνας.

Ταυτόχρονα, αυτές οι εξελίξεις στέλνουν ένα ηχηρότατο μήνυμα προς την υπόλοιπη Ευρώπη: η Γερμανία ζει και πρόκειται να επικρατήσει, εάν της επιτραπεί από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, απομυζώντας τον πλούτο οποιουδήποτε της δώσει την ευκαιρία. Για όσους δεν το έχουν ακόμη καταλάβει, αυτή η Γερμανία αποτελεί εν εξελίξει κίνδυνο για την ίδια την Ευρώπη, της οποίας οι ηγέτες των χωρών είναι ανεπαρκείς, φοβούνται και δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντισταθούν για να διακόψουν το "τέταρτο ράιχ" που απειλεί τους ευρωπαίους πολίτες...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Γερμανία είναι ένα παράσιτο που ζει εγκληματικά εις βάρος όλων των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών. Ζει κυριολεκτικά από τις σάρκες της σημερινής Ευρώπης. Η επισήμανσή και υπενθύμισή σας είναι κάτι περισσότερο από έγκυρη. Π.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]