Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικίνδυνα παιχνίδια της Τουρκίας στη Θράκη! Σχέδιο εξέγερσης και προπαγάνδα


- Επικοινωνιακό παιχνίδι της Τουρκίας με στόχο τη Θράκη - Εμπρηστικό άρθρο Τουρκάλας δημοσιογράφου 
- Αμφισβητεί την συνθήκη της Λωζάνης με ειρωνείες και ζητώντας συγγνώμη 
- Καλεί τους Τούρκους να αναθρέψουν νέους Αχμέτ Σαδίκ

«Σφυροκοπά» επικοινωνιακά η Τουρκία τη Θράκη, προετοιμάζοντας μεθοδικά το έδαφος για μια πιθανή επόμενη στρατηγική κίνηση… την αποκοπή της ελληνικής ακριτικής περιοχής από τον ελληνικό εθνικό κορμό.

«Προπαγάνδα» και ταξίδια στο εξωτερικό

Στον τουρκικό Τύπο όλο και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην Θράκη. Στο μεταξύ το τουρκικό προξενείο ενεργεί ως «κράτος εν κράτει» χρηματοδοτώντας ακόμα και παιδικές εκδόσεις γραμμένες στα τουρκικά. Από την άλλη, διάφοροι Τούρκοι πολιτευόμενοι διατρέχουν την Ευρώπη, περιφερόμενοι στις Βρυξέλλες και σε άλλες «ισχυρές» ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Σκοπός τους είναι να διαμαρτυρηθούν για την δήθεν καταπίεση της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη από το ελληνικό κράτος.

«Χάσαμε άδικα τη Θράκη»

Με ένα εμπρηστικό άρθρο η Τουρκάλα δημοσιογράφος Κεριμέ Γιλντίζ καλεί σε εξέγερση τους Τούρκους για την Δυτική Θράκη. Μάλιστα, αναφέρεται στην περιοχή λέγοντας πως «χάθηκε άδικα» στη Συνθήκη της Λωζάνης. Επίσης, η δημοσιογράφος ζήτησε συγγνώμη από τους Τούρκους της Ελληνικής Θράκης γιατί με την Συνθήκη της Λωζάνης αφέθηκαν στα χέρια του Έλληνα δυνάστη. Η ίδια τονίζει την ανάγκη να υπάρξουν και νέοι Αχμέτ Σαδίκ.

«Ας μην γελιόμαστε , στη Λωζάνη δεν δόθηκαν δικαιώματα στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Εμείς ήμασταν αυτοί που είχαμε κερδίσει τη νίκη, αλλά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αφήσαμε τη Δυτική Θράκη στην Ελλάδα, της οποίας την απανθρωπιά έχουμε βιώσει. Η Ελλάδα πιέζοντας τους συνεχώς, κατέστησε τους Τούρκους μειονότητα».

«Πρέπει να χαλάσουμε το παιχνίδι του Έλληνα»

Το κρεσέντο της Τουρκάλας φτάνει στο σημείο να ζητάει από τους πλούσιους να χρηματοδοτήσουν τους Τούρκους της Θράκης, για να «χαλάσουν το παιχνίδι του Έλληνα». «Οι πλούσιοι μας πρέπει να αναθρέψουν νέους Αχμέτ Σαδικ. Πρέπει να χαλάσουμε το παιχνίδι του Έλληνα που εξαναγκάζει σε μετανάστευση. Το χρωστάμε αυτό σε αυτούς που δηλώνουν: «Εμείς στην προσευχή μας πρώτα προσευχόμαστε για την Τουρκία». Οι αντίπαλοι μας μία μέρα (24.07) πήραν την Δυτική Θράκη (με την συμφωνία της Λωζάνης) από τα χέρια μας. Μία άλλη 24η πήραν τον Σαδίκ Αχμέτ (ημερομηνία που σκοτώθηκε ο Σαδίκ). Χρωστάμε συγγνώμη στην Κομοτηνή, χρέος καρδιάς, χρέος ψυχής! Να κάνουμε (τα πάντα) να μας συγχωρέσουν για την Λωζάνη» καταλήγει.

Πηγή Εφημ. "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]