Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο φανατισμός και τα αντισώματα


Στη μακραίωνη Ιστορία του ο Ελληνισμός έχει υποστεί αλλεπάλληλες δοκιμασίες. Εχει γνωρίσει ήττες και νίκες, κακουχίες και δόξες. Αντεξε όμως και στις πιο δύσκολες στιγμές έχοντας πίστη στα ιδανικά, στις παραδόσεις και τις αξίες του. Αυτά κράτησαν όρθιο τος έθνος μας, αυτά επέτρεψαν στους Ελληνες να ξαναγεννηθούμε από τις στάχτες μας, ακόμη κι όταν όλα γύρω τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά...

Σε εποχές οικονομικής κρίσης όπως η σημερινή τα πράγματα γίνονται -χωρίς αμφιβολία- δυσκολότερα. Οι αντοχές συνήθως υποχωρούν και τα ήθη χαλαρώνουν. Η ανέχεια οδηγεί σε παραμόρφωση και μετάλλαξη των κοινωνικών συμπεριφορών, όπως δείχνουν και διάφορα ιστορικά παραδείγματα.

Αυτή προφανώς νομίζουν ότι είναι και η Κερκόπορτα για να περάσουν τις επιδιώξεις τους όσοι θέλουν να επιβάλουν και να νομιμοποιήσουν και εδώ τα αρρωστημένα και επικίνδυνα πρότυπά τους. Το ένα δεν είναι άσχετο με το άλλο. Ο πολιτικός γάμος των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών έχουν κοινό παρονομαστή με την κατάργηση των παρελάσεων και της πρωινής προσευχής, με τις κληρώσεις για τους σημαιοφόρους και την απαξίωση της αριστείας. Εχουν προηγηθεί άλλωστε ανάλογα κρούσματα, ενώ επαπειλούνται και άλλα...

Η προσπάθεια ισοπέδωσης κάθε σταθερής και υγιούς αξίας επί της οποίας η κοινωνία μας σφυρηλατεί διαχρονικά τις άμυνές της δεν είναι τωρινή. Σήμερα γνωρίζει όμως νέα και επικίνδυνη κλιμάκωση. Ο ιδεολογικός φανατισμός που χαρακτηρίζει τον κομματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ συνδυάζεται με το πολιτικό άγχος της κυβέρνησης να μεταβάλει την ατζέντα και να επαναδιαμορφώσει το ακροατήριό της, με θέματα πέραν του Μνημονίου, εν όψει των επόμενων εκλογών. Είναι ωστόσο μόνον αυτό;

Σε μια εποχή που στο όνομα της «προόδου» επιχειρούται διεθνώς -με τη χρησιμοποίηση μεθόδων όπως είναι και η μεταναστευτική κρίση- η αλλοίωση και, διάλυση κάθε εθνικής ιδιομορφίας και η υποταγή στα πρότυπα παγκοσμιοποίησης και πολυπολιτισμικότητας του Σόρος και των ομοίων του, χώρες όπως η Ελλάδα μοιάζουν με αδύναμο κρίκο.

Κάνουν όμως, για άλλη μια φορά, λάθος. Οσες επιθέσεις κι αν επιχειρήσουν, η ελληνική κοινωνία δεν πρόκειται να αλωθεί και να παραδοθεί. Τα αντισώματά της παραμένουν πολύ ισχυρά.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]