Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Handelsblatt: Οι μετανάστες σώζουν τα ασφαλιστικά ταμεία


Η συμβολή των μεταναστών στην εξυγίανση των ασφαλιστικών ταμείων στη Γερμανία, η εξομάλυνση της κατάστασης στην Κω μετά τα μαζικά κύματα προσφύγων των τελευταίων δύο ετών στο επίκεντρο της σημερινής επισκόπησης.

Η εφημερίδα Handelsblatt αναδεικνύει τη συμβολή των μεταναστών στην εξυγίανση των γερμανικών ασφαλιστικών ταμείων. Υπό τον τίτλο "Οι μετανάστες σώζουν τα ασφαλιστικά ταμεία" γράφει: "Μπορεί ο γερμανικός πληθυσμός να συνεχίζει να γερνά και να γεννιούνται λίγα παιδιά, όμως η μετανάστευση έρχεται να εξισορροπήσει αυτήν την επιβαρυντική για τα ασφαλιστικά ταμεία εξέλιξη. Αυτό αφορά ως επί το πλείστον μετανάστες από χώρες της ΕΕ, όπως την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, καθώς επίσης αιτούντες άσυλο που έχουν βρει εργασία αλλά και νέα μέλη (σ.σ. των ασφαλιστικών ταμείων) που παλαιότερα είχαν ιδιωτική ασφάλιση".

Η Welt για τους πρόσφυγες στην Κω

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τον ελληνικό τουρισμό από την Κω δημοσιεύει η εφημερίδα Welt υπό τον τίτλο "Οι πρόσφυγες περνούν σχεδόν απαρατήρητοι στους τουρίστες". Σε αυτό αναφέρεται ότι τα προβλήματα που υπήρχαν λόγω του προσφυγικού ζητήματος στην Κω μάλλον έχουν ξεπεραστεί. Συγκεκριμένα ο αρθρογράφος σημειώνει: "Φυσικά και υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες. Το νησί παραμένει τόπος προσέλευσης προσφύγων χάρη στην τοποθεσία του κοντά στα τουρκικά παράλια. Αλλά η κατάσταση έχει αποκλιμακωθεί σε τέτοιο βαθμό που το νησί έχει επιστρέψει στην ομαλότητα".

Μέρκελ-Μακρόν δεν συζήτησαν επί της ουσίας

Τα σχόλια των εφημερίδων αναφέρονται στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης Μέρκελ-Μακρόν στο Παρίσι, στο πλαίσιο του γαλλογερμανικού υπουργικού συμβουλίου. Οι αρθρογράφοι σχολίασαν αρνητικά το γεγονός ότι δεν συζητήθηκαν επαρκώς ζητήματα που αφορούν την Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα η εφημερίδα Tagesspiegel γράφει: "Μια Ευρώπη που προστατεύει τους πολίτες της απέχει ακόμη από μια Ευρώπη που προβλέπει τη συμμετοχή των πολιτών και πόσο μάλλον από μια Ευρώπη την οποία αγαπούν οι πολίτες της. Τα σχέδια για την Ευρωζώνη – η μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ένα ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο, ένας υπουργός Οικονομικών με δικό του προϋπολογισμό, ελεγχόμενος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – όλες αυτές οι προτάσεις δεν συζητήθηκαν με λεπτομέρειες την Πέμπτη. Προτάσεις που έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες όσον αφορά την θεσμική ενίσχυση και τον σταδιακό εκδημοκρατισμό της Ένωσης από κάθε τζετ ή μη επανδρωμένο αεροσκάφος", σημειώνει ο αρθρογράφος αναφερόμενος στη συμφωνία των δυο ηγετών για κατασκευή γαλλογερμανικού μαχητικού αεροσκάφους. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα Handelsblatt: "Τα μεγάλα ευρωπαϊκά θέματα δεν συζητήθηκαν αναλυτικά την Πέμπτη στο Παρίσι, στο πρώτο γαλλογερμανικό υπουργικό συμβόλαιο υπό την αιγίδα Μακρόν-Μέρκελ. Αντ’ αυτού και οι δυο πλευρές ξέθαψαν από το συρτάρι ένα παλιό και λίγα υποσχόμενο εγχείρημα: την εναρμόνιση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων. Ένα ζήτημα για το οποίο εργάστηκαν στο παρελθόν πολλοί κι από τις δυο πλευρές, αλλά μάταια. Δεν αρκεί αυτό. Μέρκελ και Μακρόν θα πρέπει να κάνουν περισσότερα, εάν θέλουν να αφήσουν το αποτύπωμά τους στην ιστορία".

Ακύρωση διαπιστεύσεων στην "ελεύθερη" Δύση

Το G20 καθώς και όσο εκτυλίχθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής συνεχίζει να απασχολεί την Γερμανία. Η εφημερίδα Frankfurter Rundschau σχολιάζει την ακύρωση διαπιστεύσεων δημοσιογράφων: "Η εκ των υστέρων ακύρωση διαπιστεύσεων 32 δημοσιογράφων γεννά ένα σωρό ερωτήματα. Και επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η ελευθερία του Τύπου βρίσκεται υπό πίεση ακόμη και στην μέχρι πρότινος φαινομενικά ελεύθερη Δύση. Μένει η εντύπωση ότι σε πολλές περιπτώσεις καθοριστική σημασία δεν έπαιξε κάποιος ενδεχόμενος κίνδυνος, αλλά οι πολιτικές πεποιθήσεις και η μανία για ασφάλεια".

Αλεξάνδρα Κοσμά
Πηγή Deutsche Welle


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]