Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τραμπ: Το πρόγραμμα παροχής βοήθειας στους αντάρτες στη Συρία ήταν "επικίνδυνο και αναποτελεσματικό"


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε χθες Δευτέρα εξηγήσεις για την απόφασή του να σταματήσει το αμερικανικό πρόγραμμα παροχής βοήθειας προς κάποιες ομάδες των Σύρων ανταρτών, δηλώνοντας ότι ήταν "μαζικό, επικίνδυνο και αναποτελεσματικό".

Το σχόλιο αυτό του Τραμπ έγινε τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση από τον στρατηγό Τόνι Τόμας, επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού, ότι η Ουάσινγκτον τερμάτισε το πρόγραμμα αυτό που λειτουργούσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η εφημερίδα Washington Post είχε αποκαλύψει πρώτη την απόφαση του Τραμπ για αναστολή του προγράμματος.

Ανακοινώνοντας την απόφαση αυτή ο στρατηγός Τόμας διαβεβαίωσε ότι αυτή δεν ελήφθη για να ικανοποιηθεί η Ρωσία, βασικός σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ώστε οι ΗΠΑ να μπορέσουν να καταλήξουν μαζί της σε μια διευθέτηση της κρίσης στη Συρία.

Ωστόσο χθες η Washington Post δημοσίευσε ένα άρθρο για το θέμα στο οποίο επικαλείται αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους και έχει τίτλο: "Η συνεργασία με τη Ρωσία αποκτά κεντρική θέση στην στρατηγική του Τραμπ στη Συρία".

Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε μέσω ανάρτησής του στο Twitter: "Η Washington Post της Amazon κατασκεύασε γεγονότα για την απόφασή μου να αναστείλω τις μαζικές, επικίνδυνες και αναποτελεσματικές παραδόσεις (όπλων) στους Σύρους αντάρτες που πολεμούν τον Άσαντ".

Ο προκάτοχος του Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα, είχε εγκρίνει αυτό το πρόγραμμα βοήθειας το 2013, όταν διάφορες ομάδες των Σύρων ανταρτών ζητούσαν στήριξη από τη διεθνή κοινότητα στη μάχη τους εναντίον του Άσαντ.

Μέσω του προγράμματος αυτού εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν χιλιάδες αντάρτες. Ωστόσο οι ΗΠΑ εξακολουθούσαν να έχουν αμφιβολίες για την ικανότητα των ανταρτών να ανατρέψουν τον Σύρο πρόεδρο κι έτσι δόθηκε προτεραιότητα στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Η πίστη στο πρόγραμμα αυτό κλονίστηκε ακόμη περισσότερο το 2016 μετά την απώλεια του Χαλεπιού από τους αντάρτες.

Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]