Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας προς Τουρκία: Αποτελεσματικός σκύλος είναι αυτός που δεν γαβγίζει


Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία για τη στάση της τόσο στο ζήτημα του Κυπριακού, όσο και για τις προκλήσεις με αφορμή τη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Σέρβο πρόεδρο.

«Για την εξωτερική πολιτική έχω μία ρήση στο μυαλό μου: αποτελεσματικότερος σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει πολύ. Αυτός που είναι καλός φύλακας δεν χρειάζεται να γαβγίζει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς δεν έχουμε μεγάλες κορώνες, ούτε "γαβγίζουμε" πολύ, προασπίζουμε όμως αποτελεσματικά τα κυριαρχικά δικαιώματά μας».



Τι συζήτησαν Τσίπρας και Βούτσιτς

Ενέργεια, μεταφορές, δίκτυα και τουρισμό αφορούν οι συμφωνίες που υπέγραψαν Ελλάδα και Σερβία στο πλαίσιο του 1ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του υπογράμμισε την αναβάθμιση της στρατηγικής συνεργασίας των δυο χωρών σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της περιοχής: «Έχουμε νέες δυνατότητες, υπάρχει ανάγκη για καλύτερο δυνατό συντονισμό των περιοχών μας σε διεθνές επίπεδο».

Τις δυο χώρες τις συνδέει και ο πολιτισμός είπε επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας και ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου κατανόησης, στον τομέα της πολιτιστικής συνεργασίας. Παράλληλα ανέφερε ότι αναβαθμίζεται και ο πολιτικός διάλογος και η στρατιωτική συνεργασία σε επίπεδο εκπαίδευσης ενώ εντείνεται η συνεργασία των δυο χωρών σε θέματα τρομοκρατίας, τραφικινγκ, το μεταναστευτικό. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα την ονομασίας των Σκοπίων υπογραμμίζοντας τη θέση της κυβέρνησης για αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως τον Οκτώβριο ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επισκεφτεί το Βελιγράδι μετά από επίσημη πρόσκληση του Σέρβου Προέδρου Βούτσιτς.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Για τον χαζοχαρούμενο σκύλο έχει να μας πει τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αποικιες δεν εχουν πρωθυπουργους , αλλα πορδυπουργους .
    Ελληνοφωνα ανεπαγγελτα ανθρωπαρια ειναι και παριστανουν οτι κυβερνουν .
    Τα εγκληματα που εκαναν ΟΛΟΙ τους απο το 74' τουλαχιστον , ειναι τοσο τρομερα που η μονη τιμωρια τους πρεπει ναναι μετα την απελευθερωση μας ειναι δεσμεση ΟΛΗΣ της περιουσιας τους και μεχρι το τελος της ζωης τους να καθαριζουν δημοσιες τουαλετες με μπαρες στα ποδια τους .
    Οι απογονοι τους δε να εξοριστουν και να μην εχουν δικαιωμα επιστροφης στην Πατριδα στους αιωνες των αιωνων .
    Ειναι ελληνοφωνοι εχθροι του Ελληνισμου και ως τετοιοι πρεπει να αντιμετωπιστουν για να μην ξανακυλησει η Πατριδα μας σε τετοια καταντια .
    Οσοι δε τους στηριξαν και ελεγαν ψεμματα στον κοσμο σε ειδικες αγροτικες περιοχες να παραγουν τροφιμα για τον Ελληνικο στρατο μας .
    Ακου... το αεργο και ελληνοφωνο σκουληκι πρωθυπουργος ! Ρε τι αλλο θα ακουσουμε τουτα τα μαυρα χρονια της κατοχης και ολικης καταστροφης μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη τον αφήνετε να μιλάει ρε γαμώτο! Όποτε ανοίγει το στόμα του λέγει την μία βλακεία μετά την άλλη! Έλεος πιά, ο ίδιος δεν καταλαβαίνει την ανεπάρκεια του και να το βουλώσει επί τέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]