Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και πάλι επί τάπητος η υπόθεση του κ. Γεωργίου


Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη

Αργά ή γρήγορα, και σε πείσμα των τόσο μα τόσο αποκαλυπτικών στοιχείων, σχετικά με την "απεχθή" αυτή υπόθεση παρεμβάσεων, έξωθεν όσο και έσωθεν, προκειμένου να κουκουλωθεί τον τεραστίων διαστάσεων αυτό σκάνδαλο, η αλήθεια θα ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ.

Έχω γράψει, σχετικά, άπειρες φορές για το σκάνδαλο αυτό του αιώνα, το οποίο φαίνεται να βρίσκεται στη ρίζα της καταστροφής του Έθνους μας, και απορώ πως δεν ξεσηκώθηκε ακόμη σύσσωμος ο ελληνικός λαός για να απαιτήσει διαλεύκανση - κάθαρση - δικαίωση.

Γιατί, ναι, όσο και αν ίσως φαίνεται υπερβολική η πίστη, ωστόσο είναι πολύ πιθανόν η αποκάλυψη ότι ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ - ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ οδηγήθηκε η χώρα μας στο ικρίωμα, θα είναι και η σωτηρία μας.

Μετά και την πρόσφατη, ξέφρενη πια, μανιώδη και απροκάλυπτη στήριξη του κ. Γεωργίου από τους... εταίρους μας, διαλύθηκαν και οι τελευταίες αμφιβολίες (αν, βέβαια, εξακολουθούσαν να υπάρχουν σε κάποιους), για το πόσο αβυσσαλέα είναι η υπόθεση παραποίησης στατιστικών δεδομένων, για το πόσο πολλοί πολιτικοί και ίσως όχι μόνον πολιτικοί εμπλέκονται με αυτήν, για το πόσο τρέμουν εντός και εκτός της Ελλάδας με αποκαλύψεις...

Αλλά, ακριβώς, αυτές οι αποκαλύψεις θα μπορούσαν να σώσουν την Ελλάδα, έστω και την ύστατη ώρα. Γιατί, αν έρθουν σε άπλετο φως οι διαπλοκές και συνωμοσίες, που χαλκεύτηκαν για να χαθεί η χώρα στην εξαθλίωση των μνημονίων, ποιοι θα είχαν ακόμη το θράσος να μας σέρνουν σε... διαπραγματεύσεις, και να μας υποβάλλουν σε μαρτύρια, για όλους εκείνους τους λόγους που εξηγούν την αλλοίωση των πραγματικών στατιστικών δεδομένων, για όλους εκείνους τους λόγους που μας επέβαλαν τραγικά εσφαλμένα προγράμματα, για όλους εκείνους τους λόγους που το περίφημο πρόγραμμα της δήθεν εξυγίανσης αύξησε το χρέος κατά 60% από την αρχή της κρίσης;

Και, βέβαια, με την υπόθεση αυτή Γεωργίου η σύγχυση που επικρατεί στη χώρα μας είναι πλήρης, είναι απαράδεκτη, είναι καταδικαστέα, και αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ.

Η αντιπολίτευση, αν και ορθά κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι στρέφεται εναντίον της Δικαιοσύνης, στην υπόθεση Γεωργίου ωστόσο σύσσωμη στρέφεται η ίδια εναντίον της, εφόσον, σε πείσμα της σωρείας κραυγαλέων ενδείξεων, πολλές από τις οποίες μπορούν κάλλιστα να εκληφθούν και ως αποδείξεις (σχετικά με το έγκλημα που διαπράχθηκε με τα στατιστικά δεδομένα, έτσι ώστε η Ελλάδα να είναι ΑΠΟΔΕΚΤΗ στις αγκάλες του ΔΝΤ)... αυτή λοιπόν η αντιπολίτευση σύσσωμη "κρίνει" εμμέσως μεν διαφανώς δε, ότι κακώς ο Άρειος Πάγος αναπέμπει την υπόθεση παραχάραξης να δικαστεί και πάλι... προσπαθώντας να εφεύρει επιχειρήματα υπέρ του κ.Γεωργίου (που πως και που να τα βρει;), ισοπεδώνεται με τους δανειστές.
Εμφανώς αυτοί οι τελευταίοι δεν διστάζουν να εκτίθενται, όπως ανεπανόρθωτα εκτίθενται, προκειμένου να "σώσουν τον κ. Γεωργίου", όχι βέβαια επειδή τον αγαπούν! αλλά για να μην ανοίξει προς Θεού το στόμα του και... αποκαλύψει και ΕΠΙΣΗΜΑ ό,τι κάνει "νιάου στα κεραμίδια" ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ! και από την πρώτη στιγμή (χάρη και στις αποκαλύψεις της ομ. καθηγήτριας Στατιστικής, κ. Ζωής Γεωργαντά). Ότι δηλαδή ο άνθρωπος, ο κ. Γεωργίου, δεν αποφάσισε μόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή παραχάραξη των στατιστικών δεδομένων, αλλά ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ από τους εταίρους/δανειστές, που τώρα ΤΡΕΜΟΥΝ, και που δεν είναι υπερβολική η υπόθεση ότι σε πείσμα αυτής της λυσσώδους προστασίας του κ. Γεωργίου, ενδεχομένως κινδυνεύει και η ζωή του (κάτι, που θα έπρεπε να αποφευχθεί με κάθε τρόπο, και ο μόνος θα ήταν η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ).

Εντύπωση προκαλεί η πλήρης αποσιώπηση, από την πλευρά των υποστηρικτών του κ. Γεωργίου, εντός της ελληνικής επικράτειας, της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εκτός του ότι απέρριψε την αγωγή του πρώην Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου εναντίον του Ερβέ Φαλτσιανί (πρώην στελέχους της HSBC), το συνταρακτικό γεγονός είναι ότι ταυτόχρονα με την απόρριψη, η περί ης απόφαση ΣΥΝΕΔΕΣΕ τη ΛΙΣΤΑ Lagarde ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ (όπως καταγράφεται στο κύριο άρθρο της έγκριτης εφημερίδας "Εστία" της 17.07.2017).
ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ, όμως από τους πολιτικούς μας, παρότι πρόκειται αναμφίβολα για στοιχείο καταλυτικής σημασίας για την άμυνα της μαρτυρικής Ελλάδας και για την πιθανή έναρξη αντίστροφης πορείας για τη σωτηρία της. ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ:

ΜΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ;
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

Πηγή Delivanis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. Τυχαία γεγονότα δεν υπάρχουν σε αυτό το επίπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις αποικιες ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν δικαζονται οι υπηρετες των αποικιοκρατων .
    Και ολα αυτα περι δικαιοσυνης και κρατος δικαιου και Ελληνικες κυβερνησεις και βουλες ειναι ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ για τους κ(Υ)νοβουλευτοραγιαδες που νομιζουν οτι πηγαινοντας στις κατοχικες καλπες ασκουν το δημο-κρατικο τους καθηκον !
    ΟΛΟΙ οι πολιτικοι ειναι συμμοριτες και εχθρος μας ειναι το ελληνοφωνο κρατος ΤΟΥΣ .
    Καλη λευτερια να λεμε μπας και το εμπεδωσουν ολοι οσοι εχουν ακομη Ελληνικη ψυχη και σκεψη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναρωτιούνται οι αριστεροί , ως και η αρθρογράφος, τι τέλος πάντων συμβαίνει σε αυτήν την χώρα και προτείνουν και λύσεις! Εννοείται πάντα αριστερές και από αριστερούς!!!

    Λες και εδώ και σαράντα τουλάχιστον χρόνια εισακούεται και κανείς δεξιός!
    Σε ότι και εάν έχει προβλέψει (συνωμοσιολόγος φασίστας χουντικός και άρα αποδιοπομπαίος τράγος, ήταν ο ευγενικότερος χαρακτηρισμός που του απέδιδαν από το 74 και έπειτα) η σε ότι και εάν ακόμα και σήμερα προτείνει.

    Οι σαράντα γιάνηδες η γιανκηδες, οι παλαβιτσες άρδην φιγδην μιγδην καζακολαφανοστρατουληδοβαρδινιγιαννηδες και σια , οι παντογνώστες τα ήξεραν και τα ξέρουν όλα.
    Βεβαίως και εννοείται , εάν φτάσαμε εδώ που φτάσαμε δεν φταίει ο παλαβίτσας . Ο Παλαβίτσας …δεν κυβέρνησε. Ηταν άλλος …δεν ηταν ο ίδιος, ο τρανός και ο μεγάλος , ο ένας και μοναδικός!
    Εάν κυβερνούσε αυτός… θα τα έπαιρνε από τους πλούσιους να τα μοιράσει στην φτωχολογιά . Θα τα έπαιρνε …από τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο!
    Δεν ψηφίσαμε αυτόν ψηφίσαμε, τον άλλον!
    Παίξαμε και χάσαμε!
    Την επόμενη τετραετία πάλι!
    Τότε θα σημαδέψουμε σωστά!
    Που θα πάει δεν θα σε πετύχω ρε συ έναν και μοναδικέ ήρωα αριστερέ;
    Θα σε πετύχω! Αν όχι εγώ …ο άλλος!!!
    Ο άλλος ! Αυτός μόνο αυτός ο ίδιος κανείς άλλος! Ο χθεσινός που μας κορόιδεψε είναι άλλος!. Τώρα πρέπει να εμπιστευτούμε τον άλλο που τα λέει και τα περιγράφει μια χαρά …ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΡΟΜΑΡΕΣ! Στα σίγουρα δεν φταίει ο παλαβιάρης αλλά ο παλαβός ο οποίος δεν κατανοεί αυτό που ήξεραν απέξω και ανακατωτά οι παππούδες μας.
    Το “ουνα φάτσα ουνα ράτσα”!
    Κάνουμε τα ίδια πράγματα εμπιστευόμαστε τις ίδιες πολιτικές και θέλουμε …διαφορετικά αποτελέσματα επειδή δεν θα κυβερνήσει ο αυτός, αλλά ο άλλος!
    Οι δε ταξικοί αγωνιστές ήσαν εδώ για να θυμίσουν ..ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο σε περίπτωση που κάποιος άλλος αλλαξοδρομούσε ελάχιστα από τον άλλον!

    Η μοναδική λύση είναι να αναλάβουν ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ (των ψευδοφιλελεύθερων της Ν.Δ. συμπεριλαμβανομένων) τις ευθύνες τους για την παράδοση της χώρας μας στους τραπεζίτες στους τοκογλύφους στους μπουρζουάδες στους αστικοτσιφλικάδες τους …οποίους πολεμούσαν με λύσσα!

    Ποιος από όλους αυτούς τους αριστερούς θα πίστευε ποτέ πως θα καταλήξει σε σκλαβιά η ΑΡΙΣΤΕΡΗ προοδευτική σοσιαλιστική μεταπολίτευση του 1974! Του …ΑΠΟΨΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΔΕΞΙΑ!!!

    Ίσως εάν ΚΑΤΑΔΕΧΘΟΥΝ να ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ – δύσκολο πράγμα η μετάνοια ακόμα και από όσους από αυτούς δηλώνουν ένθεοι (δηλώνουν, διότι το να είναι κομμάτι δύσκολο … αντιφατικό) και να ταπεινωθούν ,ΟΛΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.

    Όσο πιθανό είναι να γίνει το παραπάνω , άλλο τόσο πιθανό είναι να σωθεί το Ελληνοχριστιανικό έθνος μας χωρίς μια ακόμα μεγαλύτερη και οδυνηρότερη καταστροφή - ΤΡΑΓΩΔΙΑ - από αυτήν που ζούμε σήμερα…

    Για να επαναλαμβανόμαστε για εκατομμυριοστή φορά μπας και ξεχαστούμε!
    Για όλα φταίει η δεξιά , ο Βασιλιάς οι εθνικιστές και όλοι οι άλλοι!
    Οι αριστεροί ήταν είναι και θα είναι οι καλοί!
    Εάν δεν είναι καλοί …θα είναι δεξιοί!!!

    Το 1922 (Μ.Α) , το 1955-56 (ΚΩΝ.-ΑΛΕ.) , το 1974 (πασίγνωστο αυτό, …δεξιό γάρ κατόρθωμα) δεν μας δίδαξε ΤΙΠΟΤΑ!

    Και εις ανώτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλοί αναφέρονται στους χειρισμούς του Κυρίου Γεωργίου. Κατά την ταπεινή μου, προσωπική και μόνο, άποψη, θεωρώ ότι ο Κύριος Γεωργίου, έβαλε ένα τέλος, στον Γερμανικό επεκτατισμό. Στο Γερμανικό λάντερ, που από το 1996 και μετά, με τους εδώ ντόπιους, νεοδοσύλογους, εξαγοράζανε τους πάντες και τα πάντα. Ήταν το ΟΧΙ του Μεταξά. Ήταν η απάντηση των παραποιημένων στοιχείων του 2000, για την νομισματική μας ενοποίηση.............Αλήθεια εκείνα τα στοιχεία, γιατί δεν τα αναζητά κανείς! Γιατί δεν γίνονται διώξεις, για εκείνη την περίοδο, που τόσα πολλά είχαν ειπωθεί! Αλλά μάλλον εκείνες οι κινήσεις ήταν προς το καλό των Ελλήνων. Βοήθησαν και πλουτίσαμε σε μια νύχτα.
    Απολέσαμε τον Εθνικό μας πλούτο Κύριοι, τον πρωτογενή τομέα.φτηνό χρήμα από έξω, αλλά όλα τα προϊόντα πάλι από έξω. ............................................................ Να μην πούμε περισσότερα. Αυτοί που γνωρίζουν θα με καταλάβουν. Και αφήστε τον Κύριο Γεωργίου στην ησυχία του, την δουλειά του έκανε. Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλέ μου άνθρωπε είσαι τόσο άσχετος όταν μιλας για τον Γεωργίου, που δυο μόνον ενδεχόμενα υπάρχουν. Η είσαι πράγματι ένας εντελώς άσχετος, ή είσαι ένα καλολαδωμένο τρολάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλολαδωμένο τρολάκι είναι ο "ανώνυμος 15 Μαΐου 2019 - 5:39 π.μ" είναι ξεκάθαρο.Τώρα, που είδε το τέλος, στον Γερμανικό επεκτατισμό, όπως γράφει, αυτός μόνο το ξέρει.Έχουμε γίνει γερμανική αποικία με τον έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο και αυτός υπερασπίζεται τον Γεωργίου που με τα ψεύτικα στοιχεία, όπως αναφέρει η κ. Ζωής Γεωργαντά, μας έβαλε στο ΔΝΤ.
      Εύχομαι να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όμως χρειάζεται μια πατριωτική κυβέρνηση, όχι κυβέρνηση διορισμένη από τους αποικιοκράτες.

      Διαγραφή
  6. Μάλλον δεν τον διαβάσατε καλά τον παραπάνω μου, προσωπικό, συλλογισμό ή ενδεχομένως, λόγω της μη πανεπιστημιακής μου εκπαίδευσης, να μην μπορώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις, λόγο περιορισμένου λεξιλογίου, για να εκφράσω ή να περιγράψω, τις σκέψεις μου.( χωρίς ειρωνεία- έχω γνώθι εαυτών)
    Άσχετος με τέτοιου είδους θέματα είμαι, δεν το κρύβω. Αν ήμουν ειδικός ή σχετικός, σίγουρα δεν θα έγραφα αυτές τις σκέψεις μου. Αλλά θα προσπαθούσα να βρω τρόπο, δημόσια και καθαρά, με προτάσεις και ενέργειες, για να μην είχαν συμβεί όλα αυτά.
    Ας ξεκινήσουμε, πιστεύω, από μια κοινή παραδοχή.
    1) Παραποιημένα τα στοιχεία του 1997-2000, για την Νομισματική Ένωση; ΝΑΙ η ΟΧΙ.
    2) Παραποιημένα και τα στοιχεία του 2010 για το Δ.Ν.Τ.: ΝΑΙ η ΟΧΙ.
    Για την πρώτη υπόθεση δεν έχουμε πόρισμα. Για την δεύτερη υπόθεση έχουμε.
    Τα πρώτα στοιχεία ποιους βόλευε;
    Τα δεύτερα στοιχεία ποιους βόλευε;
    Υπερασπιστής του Κου Γεωργίου, δεν μπορώ να είμαι γιατί δεν τον γνωρίζω.
    Απλά προσπαθώ, με τις λίγες γνώσεις που έχω, να συνδέσω γεγονότα, ενδεχομένως και με μία μικρή προκατάληψη, προς την μία πλευρά, λόγο οικογενειακών «αναμνήσεων».
    Τώρα όσο δε αφορά τον Γερμανικό επεκτατισμό, ναι θα συμφωνήσω ότι δεν σταμάτησε όπως το εννοείτε Κα Κέλλυ, αλλά σίγουρα περιορίστηκε, ελέγχεται και συνδιαλέγετε με τους συμμάχους μας. Και εμείς αντί να δούμε πίσω από τα γεγονότα, αναμασάμε τα μασημένα. Τώρα όσον αφορά ορισμένους που νιώθουν ότι η Ελλάδα είναι μία αποικιοκρατία, καλό είναι να μην μένουν άλλο εδώ, νιώθοντας υπήκοοι.
    Ζητάω συγνώμη που ως πολίτης αυτού του κράτους, μεγάλωσα σε μία οικογένεια του Κέντρου, με Φιλελεύθερες απόψεις και σαν πυξίδα έχω έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες πολιτικούς, τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Που πάντα προσπαθούσε να βάλει την Ελλάδα, δίπλα σε ισχυρούς συμμάχους. Και δεν γίνεται όλες αυτές οι χώρες, στην πλειοψηφία τους, να είναι φιλέλληνες, με τα όποια αρνητικά τους και εμείς να είμαστε απέναντί τους. Ευτυχώς για εμένα πήρα από πολύ νωρίς την απόφαση με ποιους θα πορευτώ στην ζωή μου και ποιους θα αφήσω. Χωρίς να θέλω να επιβάλω την άποψή μου και δεν γνωρίζω αν είναι και η σωστή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι ήταν πραγματικά οι σύμμαχοί μας στο παρελθόν και ποιοι ήταν αυτοί που μας κατέστρεψαν.
    Ο πατέρας μου όταν μιλούσαμε για πολιτικά γεγονότα μου έλεγε: « Η πολιτική είναι σαν έναν ταχυδακτυλουργό, που σου κάνει ένα κόλπο με την τράπουλα. Οι περισσότεροι επικεντρώνονται στο χέρι που κρατάει την τράπουλα. Θα προσπαθείς να παρατηρείς το χέρι που δεν κρατά την τράπουλα, γιατί αυτό κάνει όλοι την δουλειά».
    Τώρα όσο δε αφορά το καλολαδωμένο τρολάκι, μου φέρνετε στον νου όλους αυτούς τους ανθρώπους που βάζουν την ταμπέλα του ΔΕΞΙΟΥ ή ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ , στον άλλον, γιατί δεν έχουν επιχειρήματα να αντιμετωπίσουν την άλλη άποψη. Θεωρώ ότι ποιο πολύ μειώνει εμάς που αφήνουμε τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς, παρά αυτόν για τον οποίο απευθυνόμαστε. Όλα τα site είναι για ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, σκέψεων (χαζών, κουτό πονηρές, έξυπνες, κ.α.) μεταξύ ανθρώπων που δεν έχουμε την δυνατότητα να συνομιλούμε και θεωρώ ότι πρέπει να σεβόμαστε τις απόψεις των άλλων.
    Θα χαρώ να απαντήσετε. Ποτέ δεν ήμουν αρνητικός σε ανταλλαγή απόψεων. Μπορεί να είμαι μπερδεμένος ή «χαμένος» σε λάθους δρόμους. Ποτέ δεν είναι αργά να βοηθήσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, 23 Μαΐου 2019 - 8:02 μ.μ Έχουμε πόρισμα για την πρώτη υπόθεση, όμως δυστυχώς παραγράφηκε.....
      Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε η μηνυτήρια αναφορά του οικονομολόγου Φαγιάντ Μουλά Καλί κατά της Goldman Sachs για τα λεγόμενα swaps της Ελλάδας την περίοδο 2000 - 2001.
      Ο Αυστριακός οικονομολόγος κατηγορεί την Goldman Sachs για παρακίνηση σε παραποίηση ισολογισμού και έκθεση σε κίνδυνο της Ευρωζώνης κατά τη διετία 2000 - 2001 αναφορικά με τις συμβάσεις για τα swaps - κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την απόκρυψη μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.
      Την εν λόγω διετία Πρωθυπουργός ήταν ο κ. Κώστας Σημίτης.
      Η υπόθεση ξεκίνησε από τη μηνυτήρια αναφορά του Αυστριακού οικονομολόγου στη Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία διαβιβάστηκε στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
      Η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ανατέθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου.
      Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται μέλη της τότε κυβέρνησης Σημίτη και μέλη του τότε υπουργικού συμβουλίου.
      Ως εκ τούτου η κ. Πόπη Παπανδρέου διαβίβασε τη δικογραφία στον κ. Τέντε. Με τη σειρά του ο κ. Τέντες ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδη να εξετάσει εάν η υπόθεση πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή. Ο κ. Κατσιρώδης συναίνεσε στο να αποσταλεί η δικογραφία στη Βουλή.
      Όπως ανέφεραν νομικοί, ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης, εάν προκύψουν αδικήματα, από νομικής άποψης έχουν παραγραφεί αμετάκλητα.
      Ερωτηθείς εξάλλου σχετικά με την στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση σχετικά με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, για την υπόθεση της Goldman Sachs αναφορικά με τα swap, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άρκέστηκε να πει ότι «ισχύει το όλα στο φως».
      Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
      Για την δεύτερη υπόθεση το άρθρο γράφει αναλυτικά...

      ...οι κατηγορούμενοι διόγκωσαν ψευδώς το έλλειμμα του 2009 (ΔΕΚΟ, νοσοκομειακά, swaps, διαστρέβλωση της ευρωπαϊκής μεθοδολογίας), όπως έχουν αυτά καταγραφτεί στην προκαταρκτική και κύρια ανάκριση, καθώς και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του Μαρτίου του 2012....
      Διαβάστε το στο λινκ
      https://justiceforgreece.wordpress.com/2015/09/28/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B1-210-%CE%B4/

      Γράφουν οι γερμανικές εφημερίδες...και η "die WELT"
      WIRTSCHAFT
      ZINSGEWINNE
      Deutschland verdiente fast drei Milliarden an Griechenland-Rettung
      Veröffentlicht am 21.06.2018 | Lesedauer: 3 Minuten

      ..Doch während Griechenland sparte, verdienten andere an seiner Rettung – etwa Deutschland. Seit dem Jahr 2010 hat Deutschland insgesamt rund 2,9 Milliarden Euro an Zinsgewinnen verdient.

      Damit ist Deutschland einer der großen Profiteure der Milliardenhilfen zur Rettung Griechenlands. Das geht aus einer Antwort der Bundesregierung auf eine Anfrage der Grünen hervor...

      Σε μετάφραση google...
      ...Αλλά ενώ η Ελλάδα έσωσε, άλλοι κέρδισαν τη σωτηρία της - όπως η Γερμανία. Από το 2010, η Γερμανία κέρδισε περίπου 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε έσοδα από τόκους.

      Έτσι, η Γερμανία είναι ένας από τους μεγάλους κερδοσκόπους των δισεκατομμυρίων ενισχύσεων για τη διάσωση της Ελλάδας. Αυτό προκύπτει από μια απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ένα αίτημα των Πρασίνων.....
      Σιγά μη αφήσουν οι Γερμανοί την Ελλάδα να ορθοποδήσει αφού τρώνε καλά κύριε "ανώνυμε" (βάλτε κάποιο όνομα)

      Διαγραφή
  7. Όταν ένα πόρισμα παραγράφετε, είναι ως μη γινόμενο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάπου, στην παρούσα φάση, ως αντίβαρο ή ως χαρτί διαπραγμάτευσης; ΟΧΙ.
    Ας αφήσουμε και αυτό το πόρισμα να παραγραφεί και ας βάλουμε κάποια στιγμή μυαλό και να μην πιστεύουμε τα «νούμερα» που μας κυβερνάν με νούμερα και αριθμούς.
    Ο Γεώργιος Παπανδρέου, το 1996 έκανε το μεγαλύτερο σφάλμα, που στήριξε τον Κώστα Σημίτη, για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για να μην καταστραφεί το κίνημα. Εάν εκείνη την εποχή Πρόεδρος εκλεγόταν ο Γεράσιμος Αρσένης, δεν θα είχαμε όλο αυτόν τον κατήφορο. Η είσοδος στο ΔΝΤ, ήταν η απάντηση σε όλα τα λάθη του παρελθόντος. Δεν συμφωνώ αλλά θεωρώ ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, όσο αφορά βεβαίως την σχέση μας με τους συμμάχους. Η άλλη λύση και μοναδική είναι η Ρωσία, γι’ αυτό άλλωστε έπεσε και ο Καραμανλής.
    Τώρα όσο δε αφορά την Γερμανία, και στο παρελθόν θεωρώ, ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος, ήταν το ίδιο πράγμα. Έβαλαν μπροστά έναν αλαζόνα στρατιωτικό, να κάνει την εκκαθάριση που ήθελαν, και πίσω από όλο αυτό το σκηνικό στήθηκε ο επεκτατισμός και η «κατοχύρωση», εάν το θέτω σωστά, τον μεγάλων δυνάμεων.
    Ο πόλεμος στην Ελλάδα έγινε γιατί δεν αφήσαμε τους Γερμανούς να περάσουν, για τα πετρέλαια. Ο πόλεμος στο Κουβέιτ έγινε γιατί η Γερμανία, διαμέσου της Ευρώπης ήθελε, την συνδιαλλαγή του πετρελαίου, σε ευρώ από δολάριο. Θεωρώ ότι όλο το παρελθόν, ξαναγράφεται. Γεωπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των λαών.Τώρα για την κερδοσκοπία των Γερμανών δεν ξέρω αλλά αν είναι έτσι, θεωρώ ότι όποιος κάνει την «βρώμικη δουλειά», για λογαριασμό άλλου θα πρέπει να πληρώνετε καλά.
    Σε ευχαριστώ πάντως γιατί δεν γνώριζα ορισμένα από αυτά τα οποία μου έχεις στείλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]