Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σταδιακή κλιμάκωση, ψυχολογικό “παίγνιο” από την Τουρκία


Το τουρκικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι ενισχύει τις δυνάμεις του στην περιοχή των γεωτρήσεων των Γάλλων της Total και των Ιταλών της ENI με το West Capella στην κυπριακή ΑΟΖ, προσθέτοντας άλλο ένα πλοίο που θα περιπολεί στην περιοχή, ενώ θα στείλει και ένα υποβρύχιο…

Το γαλλικό πλωτό γεωτρύπανο εξακολουθεί να εργάζεται στην περιοχή που έχει επιλεγεί, ενώ το ελληνικό Γενικό Επιτελείο παρακολουθεί με προσοχή την κατάσταση, αποφεύγοντας με κάθε τρόπο ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο να χρεωθεί η Ελλάδα πρόθεση κλιμάκωσης, παρότι υπάρχουν δυνάμεις σε ετοιμότητα, ενώ «ακούγονται» και φωνές που καλούν για αποτρεπτική στρατηγική που δεν θα δεσμεύεται για αντιπαράθεση με τον αντίπαλο σε σημείο που τον εξυπηρετεί…

Δεν είναι ώρα να ειπωθούν περισσότερα επ’ αυτού, καθώς η σαφέστατη προτίμηση της ελληνικής πλευράς είναι να αντιμετωπιστεί ο τουρκικός παραλογισμός σε διεθνές επίπεδο, καθώς οι εμπλεκόμενοι είναι πολλοί, ισχυροί, ενώ τίθεται και θέμα «εικόνας» γι’ αυτούς, καθώς δεν θα επιθυμούσαν να εμφανιστούν να «πειθαναγκάζονται» από την Τουρκία.

Η Τουρκία αισθάνεται την υποχρέωση να πολεμήσει την πεποίθηση στην Ελλάδα και όχι μόνο, ότι παρά τις παρορμητικές φαινομενικά δηλώσεις και τη συμπεριφορά τοπικής υπερδύναμης που δεν επιθυμεί κανέναν στα πόδια της, μια ανάγκη που οδηγεί νομοτελειακά σε κλιμάκωση, ιδίως από τη στιγμή που δεν της έγινε το χατίρι της παράδοσης, κυριολεκτικά, της Κύπρου στις ορέξεις του ΑΤΤΙΛΑ…

Εάν αυτό γινόταν, θα οδηγούσε σε παραγραφή των τουρκικών εγκλημάτων, παρότι είναι η πρώτη φορά που κατέστη προφανές ακόμα και στους πλέον κακόπιστους, ποιος ήταν που αρνήθηκε να δεσμευθεί στην οποιαδήποτε υποχώρηση, προδίδοντας ότι στρατηγικός στόχος της Τουρκίας παραμένει ο γεωστρατηγικός έλεγχος της νήσου και ο πλήρης αφελληνισμός της.

Είχαν προηγηθεί οι ευθέως απειλητικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος «ανανέωσε το ραντεβού» εκδήλωσης της τουρκικής αντίδρασης όταν αρχίσει η διαδικασία της εξόρυξης, επιλέγοντας τη σταδιακή και προσεκτική κλιμάκωσης.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]