Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία δεν αφήνει τους Γερμανούς βουλευτές να πάνε ούτε στη ΝΑΤΟϊκή βάση του Ικονίου!


Τυπικά η απαγόρευση της επίσκεψης Γερμανών βουλευτών την προσεχή Δευτέρα στη νατοϊκή αεροπορική βάση του Ικονίου είναι διατυπωμένη ως παράκληση.

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Άγκυρα ζητεί μια αναβολή της επίσκεψης. Ως αιτία αναφέρει την κατάσταση που επικρατεί στις διμερείς σχέσεις.

Σημειωτέον ότι την περασμένη εβδομάδα ακόμη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαβεβαίωνε τον Γερμανό ομόλογό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ πως σε αντίθεση με την τουρκική αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, οι Γερμανοί βουλευτές μπορούν να επισκεφθούν τους 10 έως 15 στρατιωτικούς της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας που συμμετέχουν σε αποστολές επιτήρησης του ΝΑΤΟ.

Κατά τη γνώμη του Ντίτμαρ Νίταν, υπεύθυνου για θέματα Τουρκίας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), αφορμή για την απαγόρευση είναι η απόφαση του Βερολίνου να μην επιτρέψει στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να μιλήσει στο περιθώριο της πρόσφατης επίσκεψης του στο Αμβούργο σε συγκέντρωση Τούρκων μεταναστών που διαμένουν στη Γερμανία.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες του πρώτου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης (ARD), η απαγόρευση της επίσκεψης στο Ικόνιο σχετίζεται με μια σειρά πολιτικά ανταλλάγματα που ζητά η Τουρκία από τη Γερμανία, όπως για παράδειγμα την απέλαση Τούρκων πολιτών που αιτούνται ασύλου.

Πάντως, σε αντίθεση με βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων αλλά και των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών που θέτουν θέμα αποχώρησης από το Ικόνιο, η γερμανική κυβέρνηση τηρεί ήπιους τόνους.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε «λυπηρή» την τουρκική απόφαση να «αναβάλει» την επίσκεψη αντιπροσωπείας της γερμανικής βουλής. Όπως πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε εντατικές συνομιλίες με όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, ώστε να ορίσουμε μια νέα ημερομηνία όσο το δυνατόν συντομότερα».

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]