Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο Βερολίνο καλούν για “δολοφονία” του “δικτάτορα” Ερντογάν


Νέα κρίση Ταγίπ με Γερμανία

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε έντονα σήμερα, εκδίδοντας διπλωµατική διακοίνωση, εκφράζοντας την διαμαρτυρία του για μια εγκατάσταση που έκανε μια καλλιτεχνική ομάδα μπροστά από την γερμανική καγκελαρία στο Βερολίνο, στην οποία ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απεικονίζεται ως δικτάτορας.

Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στο Αμβούργο, για την σύνοδο κορυφής της G20, το τουρκικό ΥΠΕΞ τόνισε ότι το θέμα καθίσταται ακόμη σοβαρότερο από την αδυναμία της αστυνομίας να επέμβει για την απομάκρυνση αυτής της εγκατάστασης.

Εικόνες από το πρακτορείο Ρόιτερς έδειξαν ένα μαύρο αυτοκίνητο καλυμμένο με ένα ασπρόμαυρο πανό με εικόνες του Ερντογάν, του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ.


Το πανό ανέγραφε: «Θέλετε να κερδίσετε αυτό το αυτοκίνητο; Τότε σκοτώστε τον δικτάτορα».

«Η ανησυχία μας για το περιστατικό, που αποτελεί ένα παράδειγμα του αυξανόμενου ρατσισμού και ξενοφοβίας στην Γερμανία, διαβιβάστηκε στην γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα και στο γερμανικό ΥΠΕΞ μέσω από διπλωματική νότα», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.
Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η Άγκυρα αναμένει από το Βερολίνο να λάβει μέτρα για την αποτροπή τέτοιων προκλητικών ενεργειών.

«Η έκφραση που χρησιμοποιείται στο πανό. . . αποτελεί μια άμεση υποκίνηση στην βία», υπογράμμισε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η παράσταση ξεκίνησε την Δευτέρα από μια γερμανική κολεκτίβα με όνομα «Κέντρο για την πολιτική ομορφιά» που κινείται γύρω από τον φιλόσοφο και καλλιτέχνη Φίλιπ Ρουχ.


Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]