Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το... ξανθό γένος πάλι "πούλησε" την Ελλάδα


Πάντα οι Έλληνες περίμεναν τους αδελφούς Ρώσους να σπεύσουν ως από μηχανής θεοί για να τους σώσουν.

Συνήθως, όμως, οι προσδοκίες ήταν ευσεβείς πόθοι και γκρεμίζονταν με κρότο. Κάπως έτσι διαψεύστηκαν και τώρα οι προσδοκίες της Ελλάδας για τους «συμμάχους του Βορρά», αφού, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη επισήμως, η Τουρκία συμφώνησε σε όλα με τον Πούτιν και αγοράζει τους πυραύλους S-400. H εξέλιξη αυτή είναι η ταφόπλακα των μύθων που καλλιεργούν τα τελευταία χρόνια οι φιλορώσοι στη χώρα μας.

Επειδή η Ιστορία επαναλαμβάνεται, καλό είναι να μην ξεχνάμε τι έχει γίνει στο παρελθόν. Ειδικά αυτή την εποχή της απελπισίας για τη χώρα μας, επανέρχεται ο μύθος των «αδελφών ορθοδόξων» που θα σπεύσουν να βοηθήσουν. Τα τελευταία επτά μνημονιακά χρόνια έχουν γραφτεί πολλά. Από το ότι η Ρωσία μας δίνει δάνειο μέχρι το ότι μας προτείνει να υιοθετήσουμε το ρούβλι και να φύγουμε από το ευρώ! Διακινήθηκαν τα πιο τρελά σενάρια, όμως τίποτα δεν επιβεβαιώθηκε. Ούτε στο ελάχιστο! Και να φανταστεί κανείς ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ακόμα υποστηρίζει ότι αυτή θα ήταν ιδανική λύση για την Ελλάδα. Τέτοια τρικυμία εν κρανίω!

Η Ελλάδα έμεινε μόνη και έρημη, να παλεύει ανάμεσα στα «θηρία». Φυσικά, καθοριστικές ήταν οι γκάφες των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και η συνειδητή επιλογή τους να κλείσουν κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τη Μόσχα. Η ενδοτική πολιτική που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια επεκτάθηκε και στις ελληνορωσικές σχέσεις, οι οποίες «πάγωσαν».

Όμως, η αλήθεια είναι ότι ούτε οι Ρώσοι έκαναν κάτι για να ανατρέψουν αυτό το δεδομένο. Δυστυχώς, έμειναν απλοί παρατηρητές, και δεν ήταν η πρώτη φορά... Και, όπως φάνηκε τώρα περίτρανα, τους δελεάζουν πολύ περισσότερο τα εκατομμύρια του Ερντογάν.

Τετρακόσια χρόνια περίμεναν τους Ρώσους οι υπόδουλοι των Οθωμανών Έλληνες, όμως όχι μόνο δεν ήρθαν ποτέ να τους ελευθερώσουν, αλλά ήταν και οι πρώτοι που αντέδρασαν στο σχέδιο της Επανάστασης του 1821. Τι κι αν ο μεγάλος Ρώσος ποιητής Aλέξανδρος Πούσκιν και πολλοί άλλοι φιλέλληνες συμπατριώτες του φώναζαν υπέρ της Ελλάδας; Ο τσάρος Αλέξανδρος τούς αγνόησε επιδεικτικά, αποκήρυξε το κίνημα του Αλέξανδρου Υψηλάντη και τον διέγραψε από τους ρωσικούς στρατιωτικούς καταλόγους (φοβούμενος επέκταση των επαναστατικών κινημάτων στη Ρωσία)!

Μπορεί, βέβαια, ορισμένοι ιστορικοί να υποστηρίζουν ότι αυτό έγινε για λόγους τακτικής, όμως το σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες επαναστάτησαν τελικά μόνοι τους και η ρωσική υποστήριξη ήρθε αρκετά χρόνια μετά, και αφού πρώτα είχαν κερδηθεί κρίσιμες μάχες στην Πελοπόννησο.
Νωρίτερα, άλλοι Ρώσοι ηγεμόνες είχαν υπονοήσει την αποκατάσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (επιχείρηση που ονόμαζαν «ελληνικό σχέδιο»), όμως ποτέ δεν το τόλμησαν. Εξάλλου, και την περίοδο που έπεφτε η Πόλη οι Ρώσοι ήταν και πάλι άφαντοι.

Λίγο πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η (κομμουνιστική τότε) Ρωσία όχι μόνο άφησε την Ελλάδα μόνη της, αλλά ήταν η πρώτη που αναγνώρισε τον Κεμάλ (και μάλιστα τον χρηματοδότησε με 6.000.000 ρούβλια!) λίγο πριν από τη σφαγή των χριστιανών στη Σμύρνη και όχι μόνο.

Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Έλληνες πολεμούσαν μόνοι τους ναζί, όταν οι Ρώσοι απλώς παρακολουθούσαν. Μάλιστα, βρισκόταν ακόμη σε ισχύ η συμφωνία μη επίθεσης μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας, την οποία τήρησαν κατά γράμμα! Τι κι αν η θυσία των Ελλήνων τούς έδωσε χρόνο να προετοιμαστούν και να αντιμετωπίσουν καλύτερα τον Χίτλερ;

Με όλα αυτά, βέβαια, δεν θέλω να υποστηρίξω ότι δεν υπάρχουν δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας (με πρώτο την κοινή πίστη).
Όμως η Ιστορία διδάσκει ότι ακόμη και οι ομόδοξοι Ρώσοι λειτουργούσαν πάντα με βάση το συμφέρον τους. Ας το έχουν αυτό υπ’ όψιν όσοι τρέφουν ελπίδες για τον κ. Πούτιν. Από λόγια, άλλωστε, οι Έλληνες είναι χορτάτοι.

Δημήτρης Ριζούλης
Πηγή "Δημοκρατία"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. Οταν πιστευει ο μακας λαος τους διαφορους γεροντες και γεροντισσες ,δεν φταινε οι ξενοι πολιτικοι αλλα η βλακεια μας να περιμενουμε την σωτηρια απο γενη και γενια αξουριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή δε θα μας δοθεί η Πόλις;
    Δε θα κοκκινήσει ο βόσπορος;
    Ώρε, βαστάτε τούρκοι τ'άλογα.
    Θα τρίζουν τα κόκκαλα των γερόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Ελληνες δεν είμαστε χορτάτοι μόνο από λόγια αλλα και από ...ειδήμονες!


    Τα θέλει και τα γράφει η του ξεφεύγουνε;
    Τι σχέση η Χριστιανική ορθόδοξη Ρωσική αυτοκρατορία με την αντίχριστη κομμουνιστική σοβιετική ένωση ; Ημέρα με την νύκτα. Γιατί δεν μας γράφει την “σχέση” του Κεμάλ Βενιζέλου Λένιν Τρότσκι;
    Γιατί πάει κατευθείαν στον Β.Π.Π. και προσπερνά τον μεγάλο πόλεμο;
    Γιατί δεν μας γράφει πως έφτασε στο σημείο να κατακτηθεί η Χριστιανική ορθόδοξη Ρωσική αυτοκρατορία από τους κομμουνιστές και ποίος τελικά βγήκε κερδισμένος με την κατάκτηση της εξουσίας από τους ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ; Εχασε η Χριστιανική ορθόδοξη Ελλάδα από αυτήν την εξέλιξη ναι η οχι;
    Ποίος χρηματοδότησε τους κομμουνιστές και γιατί; Ποίος βγήκε κερδισμένος ; Μήπως η Γερμανία και η Αμερική; Μήπως ταυτόχρονα και η Αγγλία με την Γαλλία από όπου είχε ξεκινήσει και η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ Γαλλική “επανάσταση”;

    Ο Ελληνας Χριστιανός ορθόδοξος και πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος Καποδίστριας , τι σχέση είχε με τον Τσάρο; Γιατί τον δολοφόνησαν οι Αγγλογάλλοι; Πως κατάφεραν να μην υπάρχει σε όλα τα Βαλκάνια , της Ελλάδος εν τέλει συμπεριλαμβανομένης , κανένα Χριστιανικό ορθόδοξο βασίλειο; Εάν δεν είχε κατακτηθεί η Χριστιανική ορθόδοξη Ρωσική αυτοκρατορία θα το είχαν καταφέρει;

    «καλὸν δὲ καὶ τὸ τακτικὸν εἶναι· πολὺ γὰρ διαφέρει στράτευμα τεταγμένον ἀτάκτου, ὥσπερ λίθοι τε καὶ πλίνθοι καὶ ξύλα καὶ κέραμος ἀτάκτως μὲν ἐρριμμένα οὐδὲν χρήσιμά ἐστιν»

    Επειδή είναι βέβαιοι ο γράφοντες δημόσια - κατά το δημόσια λαλούντες , ητοι δημοσιολαλούντες ενίοτε και σπρεμολόγοι επονομαζόμενοι...του υπογράφοντος το άρθρο εξαιρουμένου , πως δεν πρόκειται κανείς να εμβαθύνει σε αυτά που γράφουν , όπως και στο ανωτέρω περιγραφέν υπο του Ξενοφώντος "απόφθευγμα" , πετάμε και έναν, ιδεολογικά απεχθή πλέον στους Ελληνες, κομμουνιστή, μέσα σε μία ΝΥΝ Χριστιανική ορθόδοξη Ρωσία, για να μπερδέψουμε όσο γίνεται περισσότερο τους Ελληνες, στην συντριπτική πλειονότητα τους Χριστιανούς Ορθοδόξους , ουτως ώστε να μην έχουν να ελπίζουν σε κανέναν άλλον σύμμαχο , πλην των αντίχριστων κομμουνιστών Ευρωπαίων!

    Οι Αγιοι μας και οι Γέροντες , μας τα είχαν πεί εδω και χιλιάδες χρόνια όλα αυτά που σήμερα συμβαίνουν. Η άγνοια μας είναι αυτή που μας κάνει να αμφισβητούμε τα λεγόμενα τους και να συμφωνούμε με όλους τους σπερμολόγους…οι οποίοι λένε πάντα την αλήθεια …χωρίς φόβο… χωρίς πάθος και απαλλαγμένοι από συμφέροντα!

    Να μετανοήσουμε; Μπα δύσκολο , πολύ δύσκολο! Να λοιδωρήσουμε! Αυτό είναι το εύκολο, αυτό κάνουμε! Σάμπως …πληρώνουμε για τα λάθη που γράφουμε και κάνουμε;
    Ο Τριαδικός Θεός μας όμως ου μυκτηρίζεται!
    Όταν θα φτάσει η ώρα να γευτούμε τα αποτελέσματα ,θα είναι αργά…

    Ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός μας είναι στο στόχαστρο της κομουνιστικής αντίχριστης διεθνιστικής νέας τάξης , αυτό είναι ολοφάνερο.
    Όπως ολοφάνερο είναι και Ποίος θα είναι Ο Νικητής. Το φως θα νικά πάντα το σκοτάδι. Ο Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός θα θριαμβεύσει και πάλι! Ο καιρός γαρ εγγύς! Ολες οι προφητείες των Αγίων μας θα επαληθευτούν κατά γράμμα!

    Υ.Γ.
    Το συμφέρον τους κοιτάζουν όλα τα έθνη. Μακάρι να κοιτάζαμε και εμείς το δικό μας , απομονώνοντας πρώτα και κύρια την Πέμπτη φάλαγγα …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σκοταδισμός του μεσαίωνα έχει ρίζες σε όλες της θρησκείες και πρωτίστως της μονοθεϊστικές οι οποίες έχουν ως αρχή της ίπαρξης τους τον Ιουδαϊσμό.
      Αυτή η πραγματικότητα δεν αλλάζει όσο και εάν κλάψουν,φωνάξουν γκαρίζουν,δολοφονήσουν,τρομοκρατήσουν διάφοροι τύποι όπως και ο παραπάνω σχολιαστής.
      Βλέπουν παντού προδότες που διώκουν διαχρονικά σκοτώνοντας ,φυλακίζοντας ,εξορίζοντας τους.
      Σήμερα λοιπόν το μόνο που μπορούν να πράξουν εις βάρος του ελληνικού Λαού είναι να τον αποπροσανατολίσουν ,να τον μπερδέψουν ιδίως τους νέους οι οποίοι δεν έχουν βιώσει καταστάσεις που θα τους εμπλούτιζαν εμπειρικά τον κρητικό τους τρόπο σκέψης μπροστά στην σημερινή απτή πραγματικότητα.
      Έτσι έχουμε την παθητικότητα των νέων που χειραγωγημένοι από τους υποταγμένους στο πελατειακό σύστημα γονείς τους να (πεθαίνουν) πριν γεννηθούν ,να μήν τολμούν να ανοίξουν τα φτερά τους ,να διεκδικήσουν ,να καταγγείλουν, να αγωνιστούν για ένα καλλύτερο αύριο που δικαιούνται.
      Οι σκοταδιστές συντηρούν την οπισθοδρομικότητα τους προτάσσοντας την πατριδοκαπηλία ,την θρησκοληψία ,την εσχατολογία ,την προφητολογία παντού έτσι και εσύ μεταδίδεις τον τρόμο και τον φόβο γιατί έτσι λειτουργείς πάντα.
      Η χρήση πρώτου ενικού δεν είναι τυχαία εδώ.

      Π.Τ.

      Διαγραφή
  4. Τι προδοσε ρε καρναβαλια;η ελλαδα ειναι στο νατο στην ευρωπη και εχει φανερο εμπαργκο κατα της ρωσικης ομοσπονδιας εδω και 3 χρονια,και ατυπο ψυχροπολεμικο 70

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλο θα ηταν να μας απαντησουν οι Ρωσοι, αν σε περιπτωση ρωσοτουρκικης

    συγκρουσης οι Τουρκοι χρησιμοποιησουν τα ρωσικα οπλικα συστηματα εις βαρος

    τους,τοτε ποσο εξυπνοι θα αισθανονται!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφελέστατο ερώτημα. Όταν ένα κράτος πουλά οπλικά συστήματα, πρώτα απ' όλα έχει το αντίδοτό τους, διότι τα ξέρει. Λες αυτό που σκέφτηκες εσύ, να μην το έχουν σκεφτεί εκείνοι πρώτοι;

      Διαγραφή
  6. ΠΤ ο σκοταδισμος εχει τις ριζες του στο εβραιμαρξιστικο αμπελοφιλοσοφημα που προσκυνατε ολοι εσεις τα κουκια .
    Ο Ορθοδοξος Χριστιανισμος ΔΕΝ ειναι θρησκεια , ειναι η αποκαλυψη του Θεου . Αλλα τι σου λεω τωρα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Π.Τ.

    Αυτά που λές μας τα είπαν άλλοι πριν από 100 χρόνια*!΄
    Μια τρύπα στο νέρό έκαναν με εκατοντάδες εκατομμύρια νεκρούς συνανθρώπους μας Χριστιανούς ορθοδόξους!
    Όλα αυτά τα θύματα ΓΙΑ ΣΕΝΑ - εσενα προσωπικά - δεν είναι άνθρωποι!
    Ας καμαρώσουν οσοι μας διαβάζουνε έναν "μη καθυστερημένο" ...προοδευτικό υπέρμαχο του δολοφονικού απάνθρωπου κομμουνισμού!

    Ερχεσαι δεύτερος και καταϊδρωμένος!
    Τα κατορθώματα σας , να μας κάνετε αφεντικά στα εργοστάσια τα είδαμε.
    Οι Ρώσοι πριν από εμάς και εμείς με κάποια καθυστέρηση!

    Τα παραμύθια σας ΤΕΛΟΣ!
    Το φως θα νικα πάντα το σκοτάδι!
    Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός, το φως ενάντια σε ότι πιο σκοταδιστικό αναχρονιστικό απάνθρωπο και τυραννικό έχει κάνει την εμφάνιση του επάνω στην γη όπως είναι ο κομουνισμός που υποστηρίζεις!
    Θα έπρεπε να ντρέπεσαι μεσα στην Ελληνοχριστιανική Ελλάδα μας να ονομάζεις σκοταδιστική την θρησκεία μας.
    Αλλά ποίος την έχασε για να την βρείς εσύ!
    Πάρε την πρόοδο σου παραμάσχαλα και τρέχα...



    11.000 ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΜΟΝΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΟΡΑΝΚΙ

    Στο κέντρο της Ρωσίας, κοντά στο ποτάμι Βόλγα υπάρχει η Μονή Οράνκι. Ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα. Το 1918 οι κομουνιστές την κατάργησαν και έβαψαν με ασβέστη τις τοιχογραφίες. Εκεί έκαναν στρατόπεδο συγκεντρώσεως για τους μοναχούς, μαζεύοντας περίπου 11.000 Μοναχούς από όλα τα Μοναστήρια της Ρωσίας. Μεταξύ αυτών ήσαν και Ιερομόναχοι, αλλά και έγγαμοι Ιερείς με επικεφαλής έναν Επίσκοπο. Το 1918 ήρθε από τη Μόσχα μια επιτροπή και τους είπε: – Έρχεστε μαζί μας ή όχι; Έχετε 24 ώρες, για να σκεφτείτε. Ο Επίσκοπος, όμως, τους είπε:
    Είναι παρά πολύ μέχρι αύριο. Θα σας δώσουμε την απάντηση σε 10 λεπτά.
    Τότε ο Επίσκοπος στράφηκε προς τους Μοναχούς και είπε: -Αδελφοί, τώρα έχετε την ευκαιρία να γίνετε Μάρτυρες για τον Χριστόν. Θέλετε να ενωθείτε με τους κομμουνιστές, ή θέλετε να παραδώσετε τη ζωή σας για τον Χριστόν και να συγκαταριθμείτε στη χορεία των Αγίων Μαρτύρων; Μη φοβάστε. Ο Χριστός είναι μαζί μας. Ο Χριστός μας καλεί σ’ Αυτόν. Τότε φώναξαν όλοι ομόφωνα: – Θέλουμε να πεθάνουμε για τον Χριστόν! Και στη συνέχεια τους σκότωσαν όλους.

    Σε ένα μήνα, από 300 ως 500 άτομα την ημέρα, τους πυροβολούσαν στο κεφάλι και τους έθαψαν σε μία μεγάλη χαράδρα στην αυλή του Μοναστηρίου. Τον Επίσκοπο τον σκότωσαν στο τέλος και τον έθαψαν καθισμένο σε μια μικρή καρέκλα.

    Ήταν μία μαζική σφαγή των Ρώσων Μοναχών από τους κομουνιστές, μοναδική στην ιστορία της Ρωσικής Εκκλησίας! Μεταξύ των ετών 1942 και 1948 η Ιερά Μονή Οράνκι είχε γίνει στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου. Κάνοντας, το φθινόπωρο του 1942, ανασκαφές για τις ανάγκες του στρατοπέδου έσκαψαν πίσω από την Εκκλησία. Εκεί βρήκαν μια τάφρο γεμάτη με τα αγία λείψανα αυτών των Νεομαρτύρων Μοναχών και μεταξύ αυτών έναν ηλικιωμένο Επίσκοπο καθισμένο σε μια καρέκλα, οποίος ήταν αναλλοίωτος! Φαινόταν καλά, που τον πυροβόλησαν στο κεφάλι, φόραγε μία αλυσίδα με Σταυρό και μία μεταλλική εικόνα της Θεοτόκου. Όταν βγάλανε έξω το αδιάφθορο σώμα του, αυτό απλώθηκε σαν να είχε πεθάνει προ λίγης ώρας!

    Αυτά διηγήθηκε ο μαρτυρικός Ιερέας Δημήτριος Μπεζάν, που ήταν παρών στην εύρεση των αγίων λειψάνων των 11.000 Μαρτύρων και ο οποίος για 24 χρόνια υπέφερε την κομμουνιστική κόλαση στα στρατόπεδα και στις φυλακές της Ρωσίας και της Ρουμανίας και έθαψε χιλιάδες, που πέθαιναν από τις κακουχίες, τα βασανιστήρια και τις εκτελέσεις…


    Εκ του βιβλίου: »Η Χαρά της Ταλαιπωρίας» προς τιμήν και αιωνία μνήμη

    του Ομολογητή ιερέως εκ Ρουμανίας, π. Δημητρίου Μπεζάν (1909-1995).

    Περιγράφονται με συγκλονιστικές λεπτομέρειες

    οι διώξεις, οι βασάνοι και τα βασανιστήρια χιλιάδων μαρτύρων,

    που αρνήθηκαν να συνταχθούν με το κομμουνιστικό καθεστώς της χώρας

    και μαρτύρησαν στα χέρια των δημίων τους.

    Εκδόσεις: Ορθόδοξος Κυψέλη.

    http://scripta---manent.blogspot.gr/2017/08/11000.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]