Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πεντάγωνο: Τεράστια οργή κατά Τουρκίας, για την ατιμία…


Σχεδόν σοκ προκάλεσε στο αμερικανικό Πεντάγωνο η τουρκική αθλιότητα να δώσει στη δημοσιότητα τις τοποθεσίες των αμερικανικών βάσεων στη Συρία, ένα ύπουλο, εκδικητικό και πρόστυχο «παιχνίδι» απέναντι σε ένα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ το οποίο δείχνει να εξελίσσεται σε ένα πρώτης τάξεως μάθημα για τους Αμερικανούς, όσους τουλάχιστον εξακολουθούν να τρέφουν φρούδες ελπίδες, ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας μπορεί να ελεγχθεί.

Ο τρόπος με τον οποίον πήγαν να καλύψουν θα πρέπει να εξόργισε ακόμα περισσότερο τους Αμερικανούς, καθώς όπως το συνηθίζουν, οι Τούρκοι θεωρούν ότι απευθύνονται σε χαχόλους. Όχι, η τουρκική MIT και άλλες φιλικές στην Τουρκία μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν καμία σχέση, «Τούρκοι ρεπόρτερ του Anadolu» που κάνουν ανταποκρίσεις στη Συρία τις κατέγραψαν.

Ο Έρικ Πάχον, εκπρόσωπος του Πενταγώνου που ρωτήθηκε από τους «Military Times», δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει το πώς το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu έλαβε τις πληροφορίες που μετέδωσε. Φρόντισε όμως να δηλώσει, ότι «…θα ανησυχούσαμε πολύ εάν αξιωματούχοι από έναν ΝΑΤΟϊκό σύμμαχο σκοπίμως έθεσαν σε κίνδυνο τις δυνάμεις μας, με την αποδέσμευση ευαίσθητων πληροφοριών».

Χωρίς σχόλια… Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου παραδέχθηκε από την πρώτη στιγμή ότι το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας γνωρίζει την υπόθεση και έχει ήδη εκφράσει τις ανησυχίες του στην τουρκική πλευρά. Διπλωματική γλώσσα… για να διευκρινίσει τα πάντα στη συνέχεια, πάντα γραπτά, ώστε να είναι απόλυτα ελεγχόμενο το κείμενο, ενδεικτικό του ευαίσθητου χαρακτήρα του θέματος:

«Για λόγους επιχειρησιακής ασφάλειας δεν δημοσιοποιούμε τα σημεία παρουσίας συμμαχικών δυνάμεων στη Συρία για την ήττα του ISIS… η αποδέσμευση ευαίσθητων στρατιωτικών πληροφοριών εκθέτουν τις συμμαχικές δυνάμεις σε αχρείαστο ρίσκο και μπορεί δυνητικά να παρεμποδίσει τις εν εξελίξει επιχειρήσεις».

Πρόκειται για ένα πραγματικό μάθημα για τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους όμως, οι οποίοι, αν το αποφασίσουν, θα μπορέσουν να κατανοήσουν την κατάσταση που αντιμετωπίζει επί δεκαετίες η Ελλάδα με μια απροσάρμοστη – κυριολεκτικά – χώρα, με την οποία καλείται να βρει λύσεις στα διμερή προβλήματα.

Προβλήματα τα οποία βεβαίως μονομερώς προβάλει η Τουρκία ενώ ο «αντισυμβαλλόμενος» της Αθήνας παρουσιάζει φαινόμενα – σύνδρομα παρόμοια με αυτά του Χίτλερ, τον οποίο εξέθρεψε και γιγάντωσε εν τέλει, η απόπειρα κατευνασμού από αυτούς που ακολουθούν παρόμοια πολιτική απέναντι στον Ερντογάν…


Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]