Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έλληνες χαμογελούν, αγάλλεται ο σύριζας


Αλέξης Τσίπρας: «Αν πάτε βόλτα, πάμε και μαζί θα δείτε τουρίστες και χαμογελαστά πρόσωπα»

Όλη η πόλη, κάθε πόλη της πατρίδος, είναι μια γιορτή. Το λέει κι ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κουταλιανός της Αριστεράς, ο Τζιμ Λόντος του αντιμνημονιακού αγώνα, ο Δημήτρης Τόφαλος του δημοψηφισματικού «ΟΧΙ», ο τίγρης που έσκιζε ολημερίς κι ολονυχτίς τις δανειακές συμβάσεις κι έσπαγε τα μάρμαρα στην κεφαλή του Γιούνκερ, την ίδια στιγμή που διέλυε τα δεσμά που πέρασε στην Ελλάδα ο Σόιμπλε.

Μασίστας της πολιτικής ο λεβεντονιός μας. Εσερνε το άρμα της ανάπτυξης με τα μαλλιά του (με το ροκαμπιλάδικο κοκοράκι, το ζελεδιασμένο, για την ακρίβεια) και σταματούσε την ατμομηχανή της ξενοκρατίας με τα στιβαρά μπράτσα του Βαρουφάκη, την ίδια στιγμή που ο τελευταίος πατούσε το πλήκτρο rec στο μπιχλιμπιδάτο φορητό τηλέφωνό του.

Όλοι μαζί, μια γροθιά, οι συνεχιστές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών και των μετριοπαθών Χριστιανοδημοκρατών γεννοβόλησαν Μνημόνια και μας έφεραν να τα θηλάσουμε με το αίμα μας.

Όλη η Ελλάδα, ένα πανηγύρι. Αυτό βλέπει ο Τσίπρας, αυτό μολογάει. Και τα παραπάνω ειδυλλιακά και γενναία και αντιστασιακά και παράτολμα, τα είδε - κάπου τα είδε. Δεν μπορεί, δεν γίνεται να λέει ψέματα ολόκληρος πρωθυπουργός.

Κι αν σκεφτούμε λογικά, αν κάνουμε μια συνεπαγωγή στη φαινομενικά άλυτη εξίσωσή μας, θα καταλάβουμε επιτέλους πού πάει ο Τσίπρας και διαρκώς βλέπει τα χαμογελαστά πρόσωπα που τον γεμίζουν αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Οι χαρούμενες φατσούλες βρίσκονται δίπλα στα σχισμένα μνημόνια και συχνάζουν στην περιοχή όπου πέταξαν οι Ελληνες τα εκκαθαριστικά από τον καταργημένο ΕΝΦΙΑ.
Σ’ αυτόν τον ιδεότοπο, στην Ντίσνεϊλαντ του ΣΥΡΙΖΑ, αφθονούν τα χαμογελαστά πρόσωπα.
Κι αλλού βρίσκονται οι μειδιώντες και αι μειδιώσαι: μπροστά στα παραφουσκωμένα ΑΤΜ της λατρεμένης Βουλής.
Εκεί, όσοι και όσες περιμένουν να σηκώσουν δημόσιο παρά έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν.

Καλά ξυπνητούρια να έχουμε για να γελάσουμε κάποτε και κανονικά, όχι μόνο σε όνειρα.

Παναγιώτης Λιάκος
Πηγή "Δημοκρατία"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κον Παναγιώτη Λιάκον
    εφημ. "Δημοκρατία"

    ΕΣΕΙΣ προωθήσατε έναν τσόγλανο Πρόεδρο 15μελούς, μοσχαναθρεμμένο με χρήμα χουντικό (από τις μπίζνες του επονίτη μπαμπά με τη χούντα), φραπεδοκνίτη αμφιθεάτρου της ροχάλας (ούτε καν σφαλιάρας) να αναλάβει τη διακυβέρνηση.
    ΕΣΕΙΣ και ο αντεθνικός συρφετός της ΝΔ που παριστάνει τη "δεξιά" και το "πατριωτικό" κομμάτι της κοινωνίας.
    Τον προωθήσατε να κάνει τη "βρωμοδουλειά" των τοκογλύφων αφεντικών σας, όπως μόνο οι αλητοκομμουνιστοσυμμορίτες ξέρουν.
    Τους βάλατε στην εξουσία, τους οπλίσατε τα χέρια, νομίζοντας ότι θα τους ελέγξετε όπως το 1945 και θα τη βγάζατε καθαρή με΄έναν συμμοριτοπόλεμο ακόμα.
    Δυστυχώς αποτύχατε.
    Οι ρεβανσιστές του συμμοριτοπολέμου θα πάρουν την εκδίκησή τους σφαγιάζοντας μεταφορικά και οικονομικά, τώρα (και κυριολεκτικά, αργότερα) κάθε έλληνα που έχει έστω ένα κόκκο ρυζιού.
    Το τρύπιο παλτό που λέγεται κούλης έχει ήδη πάρει μια σακούλα με τ' αρχίδια τους, χωρίς εκλογές.
    Αν βγει, ου πολύ αμφιβάλλω, θα βγει για να αμαυρώσει μια τελευταία φορά το όνομα "ΔΕΞΙΑ" και για να δώσει την αφορμή στους κομμουνισταλήτες και στις ορδές των τουρκαλβανικών παραστρατιωτικών σωμάτων να αποτελειώσουν τα τελευταία ψήγματα γηγενών.
    Φωτιά και τσεκούρι....Ναι, αλλά πρώτα για τα "δεξιά" καθάρματα της μεταπολίτευσης και τους προπαγανδιστές τους, σαν εσένα κε Λιάκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]