Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν ως “νονός” των τζιχαντιστών


Γιατί επιμένει στις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα

Του Νίκου Αντωνιάδη 

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα/άρθρα που με σημάδεψαν στη Νέα Υόρκη, και που είχα αναλύσει για λογαριασμό του ΥΠΕΞ της πατρίδας μας, κατά τη διάρκεια του περάσματος μου από το Γραφείο Τύπου της ΜΑΝΥ, το 2014, αφορούσε το πολύκροτο θέμα της τροφοδότησης όπλων προς το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από τη Μυστική Υπηρεσία της Τουρκίας (ΜΙΤ).


Πιο συγκεκριμένα, στις αρχές του 2014, ένα φορτηγό που φάνηκε πως ανήκε στην τουρκική MIT, σταμάτησε κοντά στα συριακά σύνορα με το όχημα να αναζητείται “κάτω από καμουφλάζ”, “ντυμένο” με κουτιά φαρμάκων, τα οποία κάλυπταν όπλα και πυρομαχικά. Το φορτηγό κρατήθηκε για λίγο, αλλά μετά την παρέμβαση των κυβερνητικών αξιωματούχων του χορηγήθηκε ένα ασφαλές πέρασμα στη Συρία.

Όπως ήταν “φυσικό”, η κυβέρνηση του Ερντογάν “αφόπλισε” τον εισαγγελέα και τη χωροφυλακή που σταμάτησε τη συνοδεία και τους συνέλαβε, δηλώνοντας (η κυβέρνηση Ερντογάν) πως τα φορτηγά παρήχαν “ανθρωπιστική βοήθεια”. Το περιστατικό αυτό, το οποίο επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμβάλλει στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, καλύφθηκε γρήγορα μιας και ο σουλτάνος φυλάκισε (για ακόμη μια φορά) την ελευθερία του λόγου, φυλάκισε την αλήθεια και “κατάφερε”, πρόσφατα, να πετύχει τον πλήρη έλεγχο μέσα από τη δικτατορία “της Δημοκρατίας του” που επέβαλε στον Τουρκικό λαό (ακολουθεί άρθρο του 2015, από τον δημοσιογράφο Can Durdan στην εφημερίδα “the guardian” με τίτλο: “Η αλήθεια για τον Ερντογάν και τη Συρία. Γι’ αυτό με είχε φυλακίσει“.

Ο εισαγγελέας, τα ΜΜΕ και όλοι όσοι έβγαλαν την αλήθεια στη φόρα είχαν φυλακιστεί. Το ίδιο και η αλήθεια, μια αλήθεια που αδιαμφισβήτητα, οτιδήποτε άλλο από “ανθρωπιστική βοήθεια” ήταν.
Τουναντίον!

Ίσως, σιγά-σιγά να αρχίσατε να αντιλαμβάνεστε τη συσχέτιση που απεδόθη στον πιο πάνω τίτλο: Αυτή την Τουρκία, αυτόν τον Ερντογάν επιθυμούν όσοι τα έχουν βάλει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας, κ. Κοτζιά, που ορθότατα είπαν “όχι” στις εγγυήσεις και το στρατό αυτού του ανελέητου κτήνους που ονομάζεται Tουρκία; Πόσο πιο (επιεικώς) επιπόλαιοι μπορούν να συνεχίσουν να είναι όσοι επιθυμούν την “άμεση-οποια” λύση με την αποδοχή από μέρους μας, έστω και ενός στρατιώτη στις αυλές μας, έστω και ενός τετραγωνικού ποδιού γης να είναι υπό την “εγγύηση” των χορηγών της παγκόσμιας τρομοκρατίας;

Αυτό είναι το μέλλον που θέλουν για τα παιδιά τους, για τα παιδιά μας, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι; Αυτή είναι η ασφάλεια που επιθυμούν; Να κινδυνεύουμε τόσο από την “πείνα” επεκτατισμού του Αττίλα, όσο και από την ανελέητη τρομοκρατία των ISIS που δεν ξέρεις από που θα σου έρθει; Θα κάνουμε την πράσινη γραμμή Συριακή Γραμμή “ανθρωπιστικής βοήθειας” και την ΑΟΖ μας κέντρο διέλευσης των νεοεκπαιδευόμενων ΙΚ που έρχονται με καράβια από την Αγγλία και την Ευρώπη, πατάνε Τουρκία και εκπαιδεύονται-ενσωματώνονται (με τις κεφαλές του ΙΚ);

Δεν έχω τη δύναμη να αλλάξω το κεφάλι κανενός. Όμως, το ΙΚ έχει αυτή τη “δύναμη”! Όχι να το αλλάξει αλλά να το κόψει!

Ἐλεος! Σκεφτείτε τα παιδιά μας!
  • Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
    (Πολιτική Ανταγωνιστικότητα και Απόδοση)
    Μέλος του Αμερικανικού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων (AAPC)
    https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/
Πηγή MIgnatiou



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]