Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μην προκαλείτε τους πολίτες!


Οι Ελληνες βρέθηκαν επί αιώνες στη δίνη του κυκλώνα της Ιστορίας. Υποδουλώθηκαν στους Ρωμαίους. Διώχθηκαν, πολεμήθηκαν, αντεπιτέθηκαν, κυριάρχησαν στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, σκλαβώθηκαν από τους Τούρκους, ελευθερώθηκαν, προσπάθησαν να ξαναχτίσουν την αυτοκρατορία τους, έζησαν και ζουν διαρκώς ευρισκόμενοι ανάμεσα στη φωτιά και στο ατσάλι. Είναι έμπειρος ο λαός μας και οι ουλές στο εθνικό σώμα από τους αδιάκοπους αγώνες είναι πολλές.

Επειδή το κράτος που υφίσταται αυτή τη στιγμή, όπως υφίσταται, είναι αποτέλεσμα πολυαίμακτων απελευθερωτικών πολέμων, οι πολίτες δεν θέλουν να το διαλύσουν. Να το βελτιώσουν, να εξανθρωπίσουν τους θεσμούς του, να βελτιστοποιήσουν τις υπηρεσίες του, σίγουρα το επιθυμούν. Ομως, δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να γκρεμίσουν ό,τι έχει φτιαχτεί με τόσους πολλούς κόπους και θυσίες.

Τα παραπάνω, μαζί με την πασιφανή έλλειψη ηγεσίας, είναι η απλή απάντηση στο συνεχώς επανακάμπτον ερώτημα «γιατί δεν ξεσηκώθηκαν οι Ελληνες» κατά τη διάρκεια της κρίσης. Μόνο οι παράφρονες και οι πράκτορες ξένων δυνάμεων ήθελαν η Ελλάδα να γίνει Λιβύη ή Συρία.

Ομως, αυτός ο κίνδυνος δεν έχει ξεπεραστεί. Υπάρχουν πρόσωπα και καταστάσεις που προσφέρουν αρκετές αφορμές (οι αιτίες προϋπάρχουν) για να ξεσπάσει λαϊκός ξεσηκωμός.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα προκλητικής συμπεριφοράς είναι εκείνο του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος νομίζει ότι οι Ελληνες έχουν νοημοσύνη οπωροκηπευτικού και άπειρη ανοχή στις προκλήσεις. Σε συνέντευξή του ο κ. Μπαλάφας είπε το ανήκουστο: «Εμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες μάς θεωρούν ευεργέτες. [...] Με σταματάει ένα μηχανάκι στον δρόμο, είναι γεγονός, σας διαβεβαιώ, του ανοίγω το αυτοκίνητο και μου λέει “σας θεωρούν ευεργέτες”».

Ο κ. Μπαλάφας βαδίζει πιστά στα χνάρια του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου που είχε πει ότι οι έμποροι τον ευχαριστούσαν επειδή «σώθηκαν» με τις νέες εισφορές του ΕΦΚΑ και του Γιώργου Παπανδρέου, που είχε «αποκαλύψει» ότι τον σταματούσαν γέροντες στον δρόμο και προσφέρονταν να χαρίσουν τις συντάξεις τους για να... σωθεί η πατρίδα.

Ας σταματήσουν όλοι τούτοι να προκαλούν τους Ελληνες, διότι μπορεί να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]