Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η υπόθεση του Κατάρ αγγίζει και τον Ταγίπ Ερντογάν


Ο ρόλος του Τραμπ και οι τζιχαντιστές

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων των πιο σημαντικών αραβικών χωρών με το Κατάρ, δεν είναι μία υπόθεση που θα «πεθάνει» μα αμοιβαίες εξηγήσεις. Πίσω από αυτήν βρίσκεται σίγουρα η νέα Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ και οι επίσημες δηλώσεις για ανησυχία και τα ευχολόγια για τερματισμό αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης, δεν είναι η αλήθεια. Αντίθετα, η Ουάσιγκτον γνώριζε τα πάντα και βεβαίως δεν αιφνιδιάστηκε.

Η Σαουδική Αραβία βρέθηκε στη γωνία κατά την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου για το θέμα της υπόθαλψης των τρομοκρατών και η αλήθεια είναι ότι δέχθηκε «μπούλιγκ» από τον Αμερικανό Πρόεδρο. Ήταν μία κίνηση που απέφυγε να κάνει ο Μπάρακ Ομπάμα, αν και γνώριζε και αυτός την αλήθεια. Ότι το Βασίλειο, το Κατάρ και η Τουρκία φέρουν μεγάλη ευθύνη για τη δημιουργία του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ. Στην πραγματικότητα πλήρωναν η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ και εκτελούσε τις εντολές ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος λάμβανε -ίσως και να τα εισπράττει ακόμα- 20 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Ο στόχος δεν ήταν μόνο η επικράτησή τους στον μουσουλμανικό κόσμο αλλά και ο ηγετικός ρόλος που θα έπαιζαν οι τρεις χώρες εις βάρος του Ιράν, το οποίο αποτελεί τον προαιώνιο εχθρό τους.

Γιατί η Σαουδική Αραβία προχώρησε σε αυτή τη κίνηση; Για να «καθαρίσει» το όνομά της μετά τις απειλές του κ. Τραμπ, αλλά και για να πάρει τα ηνία, με τη βοήθεια της Αμερικής και του Ισραήλ, στον μουσουλμανικό κόσμο. Η επερχόμενη ήττα των τζιχανιστών θα δημιουργούσε μύρια προβλήματα για τους Βασιλείς, οι οποίοι έσπευσαν να υποσχεθούν και μυθικά συμβόλαια στην Ουάσιγκτον. Συνολικά 300 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που έχει ανάγκη η υπερδύναμη Αμερική.

Παρά το γεγονός ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα, θα τολμήσουμε να υποστηρίξουμε ότι η μπάλα θα πάρει και την Τουρκία του Ερντογάν. Δεν είναι τυχαίο ότι έσπευσε να τηλεφωνήσει στο νέο του «πατερούλη» τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο συζήτησε την κατάσταση μετά τον «μπάτσο» στο Κατάρ και τη ενδυνάμωση των σχέσεων, διπλωματικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας. Τα φίδια ζώνουν τον Ερντογάν και αναζητεί συμμάχους σε μία γειτονιά όπου με ευθύνη του έχει μόνο εχθρούς.

Οι Κούρδοι της Συρίας (YPG), σύμφωνα με το SKY News, βρίσκονται μερικές εκατοντάδες μέτρα από την Ράκα και οι εξελίξεις θα είναι κατεδαφιστικές για την Τουρκία. Αρκεί να κοιτάξει κανείς τον χάρτη για να συνειδητοποιήσει αυτό που γνωρίζει ο Πρόεδρος της Τουρκίας:

Δεν έχει ούτε ένα φίλο στην περιοχή και οι μόνες χώρες που δεν τον απειλούν είναι η Ελλάδα και η Κύπρος. Όλοι οι άλλοι κυριαρχούνται από μίσος.

Η Αθήνα και η Λευκωσία πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμες και να έχουν υπομονή. Ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν πρέπει να βιάζεται. Η λύση που κυοφορείται στο Κυπριακό, όσο καλή διάθεση και να έχει ο κ. Αναστασιάδης, εξυπηρετεί μόνο την Τουρκία, που θα βάλει νόμιμα πια πόδι στο νησί. Δεν πρέπει για κανένα λόγο, να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Και η όποια απόφαση δεν πρέπει να φορτωθεί πάλι στην πλάτη του λαού. Οι ηγέτες εκλέγονται για να παίρνουν αποφάσεις στη βάση των επιθυμιών των πολιτών. Και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων δεν θέλει να δει την Κύπρο προτεκτοράτο της Τουρκίας, που θα ελέγχεται από τον Ερντογάν.

Η υπόθεση του Κατάρ αφορά και εμάς, αφού ο τρομοκρατικός δάκτυλος αγγίζει και τον πρόεδρο της Τουρκίας… Ας μην ξεχνάμε ότι ένας από τους ηγέτες που υπέγραψε την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Κατάρ είναι και ο στρατηγός Σίσι της Αιγύπτου, ο πιο ορκισμένος εχθρός του Ερντογάν στη γειτονιά μας…

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]